Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2024,
23.20

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54

Natisni članek

ŽNK Ljubljana ŽNK Mura Nona ND Gorica NK Rogaška pokal Slovenije

Petek, 24. 5. 2024, 23.20

3 tedne, 1 dan

Pokal Slovenije, finale

Po sedmi seriji 11-metrovk lovorika Rogaški, ekipi z negotovo prihodnostjo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,54
finale pokala NK Rogaška | Trenutek ko je Cene Kitek zadel 11-metrovko in potrdil pokalni naslov Rogaške. | Foto www.alesfevzer.com

Trenutek ko je Cene Kitek zadel 11-metrovko in potrdil pokalni naslov Rogaške.

Foto: www.alesfevzer.com

Novi zmagovalec slovenskega pokala so nogometaši Rogaške. Finale z Gorico so odločile šele 11-metrovke, saj je bilo po 90 minutah 0:0 (pa priložnosti ni manjkalo), po podaljških pa 1:1. Rogaško je v zadnji minuti prvega podaljška v vodstvo popeljal Thalisson Charles, v 110. pa je iz prostega strela za izenačenje na 1:1 poskrbel Luka Marjanac. V drugi seriji 11-metrovk sta vratarja, Ajdin Mulalić in Alen Jurca, branila, nato so si sledili uspešni streli. V sedmi seriji pa je Mulalić branil Robertu Čosiću, Cene Kitek pa je nato z zadetkom lovoriko prinesel NK Rogaška, ki nima tekmovalne licence za naslednjo sezono v prvi ligi in je negotov celo obstoj članske ekipe iz Slatine. Trener Oskar Drobne je v prvi izjavi po tekmi dejal: "Sanjski konec tragedije."

Oskar Drobne
Sportal Ganljive besede skrušenega junaka Rogaške: Adijo, slovenski nogomet!

Pokal Slovenije, finale:

Petek, 24. maj:

Pokalno lovoriko je dvignila Rogaška. Trener Oskar Drobne je v prvi izjavi dejal: Sanjski konec tragedije. | Foto: www.alesfevzer.com Pokalno lovoriko je dvignila Rogaška. Trener Oskar Drobne je v prvi izjavi dejal: Sanjski konec tragedije. Foto: www.alesfevzer.com

Rogaška
Sportal Ogorčenje v Rogaški Slatini: Rogaška izpostavila tudi najhujši scenarij

Pokal Pivovarne Union je v tej sezoni poskrbel za številna presenečenja. In nenavaden je tudi razplet. Prvič v zgodovini je pokal osvojil klub, ki po koncu sezone zapušča prvoligaško tekmovanje. To je Rogaška, ki ni prejela licence za nastop v 1. SNL niti v Evropi, tako da bi lahko v prihodnji sezoni zdrsnila celo v najnižjo ligo. Če se bo zgodilo to, bi lahko Rogaška celo razpustila člansko ekipo. V finalu v ljubljanskih Stožicah so po streljanju enajstmetrovk premagali Gorico s 7:6 (0:0, 0:0, 1:1) in tako prišli do svoje sploh prve pokalne lovorike.

Veselje Rogaške po golu ThalissonaCharlesa za 1:0. | Foto: www.alesfevzer.com Veselje Rogaške po golu ThalissonaCharlesa za 1:0. Foto: www.alesfevzer.com

finale pokal NK Rogaška ND Gorica | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Po enakovrednem prvem polčasu je bila Rogaška v drugem bližje zadetku, a sta se ekipi po 90 minutah igre razšli brez golov. Sledil je podaljšek, v prvem je za vodstvo Rogaške zadel Thalisson Charles, v drugem pa je iz prostega strela izenačil Luka Marjanac. Odločale so 11-metrovke. V drugi seriji sta vratarja, Ajdin Mulalić in Alen Jurca, branila, nato so si sledili uspešni streli. Streljanje enajstmetrovk se je tako zavleklo do sedme serije, v tej pa je za Gorico zgrešil Robert Ćosić, za Rogaško pa zadel Cene Kitek.

Veselje Gorice, ko je za izenačenje na 1:1 prosti strel unovčil Luka Marjanac. | Foto: www.alesfevzer.com Veselje Gorice, ko je za izenačenje na 1:1 prosti strel unovčil Luka Marjanac. Foto: www.alesfevzer.com

finale pokala NK Rogaška ND Gorica | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Rogaška v začetku tekme ni bila videti favorit, ekipi sta bili povsem enakovredni. Nekoliko podjetneje je začela Gorica, v tretji minuti je po strelu z voleja Dariusa Daniela Jalinousa zletela čez prečko rogaških vrat. Pri obeh ekipah je bilo v uvodnih minutah nekaj nepovezane igre, tudi priložnosti ni bilo na pretek. Nekaj več so bili pri žogi Goričani, ki so imeli v 13. minuti lepo priložnost, a Marjanac z ugodnega položaja kakšnih desetih metrov ni najbolje streljal, Slatinčani pa so žogo odbili v kot.

Tudi v nadaljevanju dvoboja so pri obeh ekipah ob nekaj nevarnejših podajah pred gol tekmeca manjkali resnejši zaključki. V 36. minuti je nov poskus Gorice, tokrat Amadeja Mariniča, zletel nad prečko. Nekaj trenutkov zatem je lepo akcijo izpeljala Rogaška, a je ni uspel zaključiti Patrik Mijić. Ob koncu polčasa je po podaji iz kota poskušal še Ćosić, vendar prelahko za Mulalića v vratih Rogaške in navijači obeh ekip, ki so se zbrali v kar lepem številu, v prvem delu niso videli gola.

Je bil pa zato drugi precej bolj atraktiven. Tudi tega je Gorica dobro začela, po kotu se je žoga odbila do Jalinousa, a je zletela mimo leve vratnice Mulalića. Nato je podjetnejša postala tudi Rogaška, imela nekaj strelov, vendar so vse Goričani blokirali. Gorica je nevarno zapretila v 57. minuti, ko po strelu Dragana Brkića Mulalić ni najbolje posredoval, Haris Kadrić pa odbitka ni pospravil v mrežo. Sledile so minute Rogaške, ki je imela dve lepi priložnosti za vodstvo. Thalisson je sprva z glavo z bližine meril naravnost v Alena Jurco, vratar Gorice pa je zatem ubranil še strel Alena Korošca, da je ostalo pri 0:0.

Proslavili so s pivom. | Foto: www.alesfevzer.com Proslavili so s pivom. Foto: www.alesfevzer.com V 71. minuti je predložek Mariniča skoraj presenetil Mulalića, a se je slednji še izkazal, na drugi strani pa je bil v 81. minuti znova blizu Rogaška, toda po strelu Mijiča se je tresla le prečka. V 86. minuti je Jurca ubranil prosti strel Antoniu Majceniću, že po naslednjem kotu pa je moral vrtnice znova reševati, ko je sijajno ubranil strel Roka Pirtovška.

V podaljšku je nato prva bila nevarna Gorica, ko je Kadrić zaključil protinapad, a je posredoval Mulalić. Ob koncu prvega podaljška pa so Slatinčani po kombinaciji Thalissona in Shakeonea Satchwella le zadeli. Toda Gorica se je vrnila v drugem podaljšku, v 110. minuti je mojstrsko prosti strel z roba kazenskega prostora za izenačenje na 1:1 izvedel Marjanac in tekmo poslal v enajstmetrovke, v katerih je slavila Rogaška.

Tvorec letošnjega uspeha Rogaške, Oskar Drobne. | Foto: www.alesfevzer.com Tvorec letošnjega uspeha Rogaške, Oskar Drobne. Foto: www.alesfevzer.com

Zmaga Rogaške osrečila Maribor in Bravo

Če bi Rogaška osvojila pokal, bi Maribor v prihodnji sezoni v Evropi odigral najmanj štiri tekme. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Če bi Rogaška osvojila pokal, bi Maribor v prihodnji sezoni v Evropi odigral najmanj štiri tekme. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Ker je pokalna lovorika odšla Rogaški, ki nima licence za Evropo, si je pravico do nastopa v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa prilastil drugouvrščeni prvoligaš. To je Maribor, ki bo zdaj odigral najmanj štiri evropske tekme. Če bi obveljal običajni scenarij in bi Rogaška prejela licenco za Evropo, bi Maribor začel Evropo v drugem krogu kvalifikacij za konferenčno ligo in bil brez popravnega izpita.  Veseli pa se tudi Bravo, ki bo tako kot četrti v prvi ligi sploh prvič v kratki zgodovini kluba nastopil v evropskih kvalifikacijah. To bo za ljubljanski klub predstavljalo dobrodošlo finančno injekcijo.

Gorica
Sportal Čudi jih, da nekateri že vidijo Bravo v Evropi: Kaj pa mi?

Nogometašice Mure None ubranile pokalni naslov

pokalne zmagovalke ŽNK Mura Nona | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

ŽNK Mura Nona je osvojila dvojno krono. | Foto: www.alesfevzer.com ŽNK Mura Nona je osvojila dvojno krono. Foto: www.alesfevzer.com Nogometašice Mure None so zmagovalke ženskega pokala v letošnji sezoni. V finalu v ljubljanskih Stožicah so Pomurke s 5:1 (2:1) premagale Ljubljano in ubranile pokalno lovoriko. Tako so še 11. osvojile slovenski pokal, letos pa so prišle do dvojne krone, saj so pred tem osvojile tudi naslov državnih prvakinj. 

Ljubljančanke so sicer prve povedle, že v četrti minuti je iz prve resnejše priložnosti za nogometašice iz prestolnice zadela Mirjam Kastelec. Ljubljančanke so bile v uvodnih 15 minutah boljše in si ustvarile več priložnosti, vseeno pa je bila Mura Nona tista, ki je zadela. Murašice so do izenačenja prišle v 19. minuti, ko je lepo akcijo Pomurk po podaji kapetanke Špele Kolbl zaključila Jana Malahova. Mura je bila po tem boljši tekmec, povedla pa je v 39. minuti, ko je prav kapetanka Kolbl po prodoru na levi strani igrišča zadela za 2:1.

pokalne zmagovalke ŽNK Mura Nona | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Kmalu po odmoru je na 3:1 v 52. minuti iz prostega strela povišala Lea Dolinar. Pomurke so vse dvome o zmagovalkah razblinile le nekaj minut kasneje, ko je v 58. minuti še drugič zadela Malahova, tokrat z glavo po predložku z desne strani. Končni izid finala je v 80. minuti z enajstmetrovke postavila Lucija Kos.

Pokal Slovenije, finale:

Petek, 24. maj:

Dozdajšnji pokalni prvaki Slovenije:

– Maribor
8 – Olimpija
4 – Koper
3 – Gorica
2 – Domžale, Interblock, Mura
1 – Celje, Rudar Velenje
1 – Rogaška

Zgodovina finalnih srečanj pokala Slovenije:

Sezona Finale Zmagovalec
2023/24 Rogaška : Gorica 7:6 po 11-m (1:1) Rogaška
2022/23 Olimpija : Maribor 2:1 po podaljških Olimpija
2021/22 Koper : Bravo 3:1 Koper
2020/21 Celje : Olimpija 1:2 Olimpija
2019/20 Nafta : Mura 0:2 Mura
2018/19 Olimpija : Maribor 2:1 Olimpija
2017/18 Aluminij : Olimpija 1:6 Olimpija
2016/17 Domžale : Olimpija 1:0 Domžale
2015/16 Maribor : Celje 7:6 po 11-m (2:2) Maribor
2014/15 Luka Koper : Celje 2:0 Luka Koper
2013/14 Gorica : Maribor 2:0 Gorica
2012/13 Maribor : Celje 1:0 Maribor
2011/12 Maribor : Celje 3:2 Maribor
2010/11 Domžale : Maribor 4:3 Domžale
2009/10 Maribor : Domžale 3:2 po podaljških Maribor
2008/09 Interblock : Koper 2:1 Interblock
2007/08 Interblock : Maribor 2:1 Interblock
2006/07 Koper : Maribor 1:0 Koper
2005/06 Anet Koper : Celje 6:4 po 11-m (1:1) Anet Koper
2004/05 CMC Publikum : Gorica 1:0 CMC Publikum
2003/04 Maribor : Dravograd 4:0, 3:4 Maribor
2002/03 Vega Olimpija : Celje 1:1, 2:2 Vega Olimpija
2001/02 HiT Gorica : Aluminij 4:0, 2:1 HiT Gorica
2000/01 HiT Gorica : Olimpija 4:2, 0:1 HiT Gorica
1999/00 SCT Olimpija : Korotan Prevalje 2:0, 1:2 SCT Olimpija
1998/99 Maribor : Olimpija 3:2, 2:0 Maribor
1997/98 Rudar Velenje : Primorje 3:0, 1:2 Rudar Velenje
1996/97 Maribor : Primorje 3:0, 0:0 Maribor
1995/96 Olimpija : Primorje 1:0, 1:1 SCT Olimpija
1994/95 Mura : Publikum Celje 1:1, 1:0 Mura
1993/94 Maribor : Mura 3:1, 0:1 Maribor
1992/93 SCT Olimpija : Publikum Celje 2:1 SCT Olimpija
1991/92 Maribor : Olimpija 4:3 po 11-m (0:0) Maribor
Milan Anđelković
Sportal Ajdovščina na nogah, Primorje po 13 letih spet prvoligaš!
Goran Boromisa
Sportal Bravo šokiral Olimpijo, Koper po drami na Bonifiki ostal brez Evrope
Celje
Sportal Lepo je, če imaš denar. Še lepše je, če ti zaupajo.
Rogaška
Sportal Pritožba zavrnjena, Rogaška ostaja brez prve lige
Ante Šimundža
Sportal Šimundža: Veseli, da smo evropskega igralca vrnili na pot, ki si jo je želel
Ne spreglejte