Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
10. 6. 2024,
8.55

Osveženo pred

1 teden, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42

Natisni članek

1. SNL FC Koper ND Gorica NK Maribor NK Maribor NK Rogaška pokal Slovenije

Ponedeljek, 10. 6. 2024, 8.55

1 teden, 1 dan

Denarne kazni

Rogaški in Gorici po finalu pokala finančna kazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,42
finale pokala NK Rogaška ND Gorica | Slovenska nogometna kluba Rogaška in Gorica bosta morala po finalni tekmi pokala v blagajno Nogometne zveze Slovenije plačati več kot tisoč evrov kazni. | Foto www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna kluba Rogaška in Gorica bosta morala po finalni tekmi pokala v blagajno Nogometne zveze Slovenije plačati več kot tisoč evrov kazni.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska nogometna kluba Rogaška in Gorica bosta morala po finalni tekmi pokala Pivovarne Union v blagajno Nogometne zveze Slovenije plačati več kot tisoč evrov kazni, je danes določil disciplinski sodnik zveze Boštjan Jeglič.

Zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe Rogaške, ki je sicer finale pokala konec maja dobila po izvajanju enajstmetrovk, je disciplinski sodnik Slatinčanom naložil 480 evrov kazni. Na tekmi so igralci prejeli šest rumenih kartonov in enega rdečega, opomin je prejela tudi uradna oseba ekipe.

Ob tem bo morala Rogaška plačati še 1100 evrov kazni zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev. Ti so v 22., 26., 31. in 78. minuti tekme žaljivo skandirali zoper NZS, za kar so prejeli 400 evrov, medtem ko so 700 evrov kazni prejeli zaradi prižiganja bakel.

Podobna kazen je doletela Gorico. Njeni igralci so prejeli pet rumenih kartonov, kar pomeni kazen 300 evrov, zaradi nešportnega in neprimernega ravnanja navijačev pa bodo morali Novogoričani plačati 1.400 evrov. Tudi navijači vrtnic so žaljivo skandirali zoper NZS (400 evrov) in večkrat prižgali bakle (tisoč evrov).

Kopru po zadnjem krogu dva tisoč evrov kazni

Jeglič je izrekel še kazni po zadnjem, 36. krogu državnega prvenstva v letošnji sezoni. Največjo kazen je prejel Koper, ki bo moral plačati dva tisoč evrov. Koprčani so si kazen prislužili zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev, saj so ti večkrat žaljivo skandirali, prižigali bakle in povzročili topovski udar.

Finančna kazen je doletela tudi Maribor, ki bo moral zaradi nešportnega in neprimernega vedenja svojih navijačev blagajni NZS plačati 700 evrov, medtem ko bo morala zaradi enakega razloga Mura plačati 350 evrov.

Oskar Drobne
Sportal Ganljive besede skrušenega junaka Rogaške: Adijo, slovenski nogomet!
finale pokala NK Rogaška
Sportal Po sedmi seriji 11-metrovk lovorika Rogaški, ekipi z negotovo prihodnostjo
Ne spreglejte