Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
6. 4. 2017,
11.46

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38

Natisni članek

angleško prvenstvo Pep Guardiola Manchester City

Četrtek, 6. 4. 2017, 11.46

6 let, 7 mesecev

Guardiola podrl dva negativna rekorda in dokončno obupal

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,38
Pep Guardiola | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Spet smo bili boljši, imeli smo več od igre, a Chelsea je dobil šest točk, mi pa nobene," je po novem porazu (1:2) na derbiju 31. kroga angleškega prvenstva med Chelseajem in Man Cityjem dejal trener sinjemodrih Pep Guardiola. Katalonec je po tej tekmi podrl kar dva negativna rekorda.

Manchester City je po novem porazu v angleškem prvenstvu dokončno izpadel iz boja za prvaka, kar je za ekipo iz Manchestra veliko razočaranje. S prihodom Guardiole so navijači kluba mislili, da bodo mleli vse pred seboj, a za zdaj je, čeprav se sliši čudno, veliko slabše, kot je bilo pod vodstvom Katalončevega predhodnika Manuela Pellegrinija.

Bolj vesel po ničli kot po točki proti Arsenalu

Guardiolo je po tekmi tolažil tudi nekdanji varovanec pri Barceloni Pedro.  | Foto: Reuters Guardiolo je po tekmi tolažil tudi nekdanji varovanec pri Barceloni Pedro. Foto: Reuters

Novo klofuto so sinjemodri prejeli še proti vodilnemu Chelseaju, ki je na krilih razpoloženega Edena Hazarda (dosegel je oba zadetka za Chelsea) na koncu zmagal z 2:1.

"Spet smo bili boljši, imeli smo več od igre, a Chelsea je dobil šest točk, mi pa nobene. A v nogometu je pomemben rezultat. Vseeno sem zadovoljen s prikazanim, veliko bolj sem zadovoljen z igro kot s tisto proti Arsenalu, ko smo osvojili točko. Tega nočem nikoli več doživeti. Zdaj smo igrali proti ekipi s Hazardom, Fabregasom, Costo in Willianom ter brez težav igrali z njimi. Vesel sem za fante," je dodal Guardiola, ki je po porazu podrl dva negativna rekorda.

S šestim porazom v prvenstvu je podrl svoj negativni mejnik. Prej z Barcelono in Bayernom tega ni nikoli okusil, prav tako v eni sezoni v državnem prvenstvu ni dvakrat izgubil proti isti ekipi. Chelsea je prvi, ki mu je to uspelo.

Je Guardiola najboljši trener na svetu?

  • Da.
    8,44 %
    32 glasov
  • Ne. Za Barcelono in Bayernom sem lahko lahko državni prvak tudi jaz.
    91,56 %
    347 glasov
Oddanih 379 glasov

Zadetek, ki je odločil zmagovalca na Stamford Bridgeu:

Še vedno v igri za lovoriko

Antonio Conte in Chelsea sta se po porazu proti Crystal Palaceu odzvala z zmago nad Cityjem. Na modri strani Londona že diši po novi zvezdici. | Foto: Reuters Antonio Conte in Chelsea sta se po porazu proti Crystal Palaceu odzvala z zmago nad Cityjem. Na modri strani Londona že diši po novi zvezdici. Foto: Reuters

"Decembra bi se z zmago nad Chelseajem modrim približali le na točko, a smo zaradi lastne neučinkovitosti in sodniških napakah - dobiti bi morali vsaj dve enajstmetrovki - tisto tekmo izgubili (1:3). Namesto ene smo imeli sedem točk zaostanka. To je bil ključni trenutek v tej sezoni. Za nas je premier league zdaj končana, borili se bomo le še za uvrstitev med najboljše štiri in zagotovitev mesta v ligi prvakov," je dokončno obupal Guardiola, ki je v tej sezoni hitro izpadel tako v ligaškem pokalu kot tudi v ligi prvakov.

Edina možnost Cityja za osvojitev lovorike je ostal pokal FA. V polfinalu se bo za vstop v veliki finale udaril z Arsenalom.

Chelsea je ob novi zmagi ohranil prednost sedmih točk pred drugouvrščenim Tottenhamom, ki si je zmago v Walesu pribojeval šele v zadnjih minutah tekme.

Do konca prvenstva je še sedem krogov, modri in spursi še igrajo na White Hart Lanu, zato prvenstvo še ni povsem odločeno.

Ne spreglejte