Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2020,
17.03

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Bundesliga Borussia Dortmund Lukasz Piszczek Bayern München Manuel Neuer

Sreda, 20. 5. 2020, 17.03

3 leta, 11 mesecev

podaljšanje pogodb v bundesligi

Neuer še lep čas pri Bayernu, veteran Piszczek ostaja pri Borussii

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Manuel Neuer | Manuel Neuer ostaja član Bayerna do leta 2023.

Manuel Neuer ostaja član Bayerna do leta 2023.

Vratar münchenskega Bayerna Manuel Neuer je podaljšal sodelovanje z nemškimi prvaki, je danes sporočil bavarski klub. Po novem bo 34-letni Neuer ostal na Allianz Areni do 30. junija 2023. Lukasz Piszczek je še za eno leto podaljšal sodelovanje z Borussio iz Dortmunda.

Thorgan Hazard - Borussia Dortmund
Sportal Po odmoru kar osem poškodb v bundesligi

"Med prekinitvijo zaradi koronakrize nisem silil z odločanjem, ker nihče ni vedel, kdaj in kako bomo šli naprej. Pomembno je bilo predvsem, da sem še naprej treniral. Zdaj, ko so se stvari razčistile, pa me veseli, da lahko spet optimistično gledam v prihodnost. Pri Bayernu se počutim kot doma, to je eden najboljših klubov v Evropi," je ob podaljšanju dejal Neuer.

S podaljšanjem poslal močan signal

Nekdanji vratar tega kluba in sedanji član izvršnega odbora Oliver Kahn je bil tudi nadvse zadovoljen, ker sta se strani dogovorili za nadaljevanje sodelovanja. "Zlahka se poistovetim s položajem, v kakršnem se je znašel Manuel. Razumemo, kaj želi v tem obdobju kariere, s podaljšanjem pa je poslal močan signal."

Neuer, ki je pred tem igral za Schalke, se je Bayernu pridružil leta 2011 in kmalu prevzel eno vodilnih vlog v moštvu. Z Bayernom je zbral sedem naslovov nemškega prvaka, pet pokalnih lovorik, ligo prvakov in klubsko svetovno prvenstvo. Kot eden ključnih členov pa je sodeloval tudi pri osvojitvi naslova svetovnega prvaka z nemško reprezentanco leta 2014.

V Nemčiji so to sezono že ugibali, kako se bo razpletla vratarska zgodba pri Bayernu. Bavarci so namreč sklenili pogodbo z mladim vratarjem Alexandrom Nüblom, ki prav tako prihaja iz Gelsenkirchna, član Bayerna bo postal po tej sezoni. Številni so prihod 23-letnika označili za konec Neuerjeve dobe, a bo imel veteran, kot kaže, še vsaj dve leti prednost pred svojim verjetnim naslednikom v dresu s številko 1.

Kevin Kampl
Sportal Kevin Kampl se je odločil

Lukasz Piszczek bo še eno sezono brcal v dresu Borussia Dortmund. | Foto: Reuters Lukasz Piszczek bo še eno sezono brcal v dresu Borussia Dortmund. Foto: Reuters

Veteran Piszczek podaljšal z Borussio Dortmund

Nekdanji poljski nogometni reprezentant Lukasz Piszczek je še za eno leto podaljšal sodelovanje z Borussio iz Dortmunda. Čeprav je Poljak napovedoval, da se bo po letošnji sezoni poslovil, se je po epidemiji novega koronavirusa premislil, tako da bo vztrajal še eno sezono.

"Lukasz Piszczek je vodja moštva, pa tudi fizično je še vedno maksimalno pripravljen, tako da smo zadovoljni, da bo še z nami," je bil po opravljenem poslu zadovoljen športni direktor Borussie, Michael Zorc.

Štiriintridesetletni Piszczek v dresu dortmundskega kluba nastopa že deseto sezono, z njim je osvojil dva naslova državnega prvaka in dva naslova pokalnega zmagovalca. Doslej je v dresu Borussie odigral 355 tekem, v dresu poljske reprezentance pa je zbral 66 nastopov.

Z žalnimi trakovi v spomin na žrtve novega koronavirusa

Nogometaši v Nemčiji bodo v naslednjih dveh krogih prve in druge bundeslige na dresih nosili žalne trakove v spomin na žrtve epidemije novega koronavirusa, je sporočila nemška nogometna liga (DFL). Poleg tega se bodo tekme v naslednjih dveh krogih obeh lig začele po minuti molka.

V Nemčiji so nogomet spet zagnali prejšnji teden, ta konec tedna bodo na sporedu tekme 27. kroga elitne bundeslige.

"Koronavirus je zahteval veliko življenj po vsem svetu. Nemški profesionalni nogomet se želi žrtvam pokloniti pred tekmami v naslednjih dveh krogih," je dejal izvršni direktor lige Christian Seifert.

"Obenem gre velika zahvala vsem zdravnikom in medicinskemu osebju ter tudi politikom in drugim članom družbe, ki so se nenehno trudili, da so zaustavili učinek pandemije v naši državi," je še dodal Seifert.

Po zadnjih podatkih je bilo v Nemčiji do danes 178.000 primerov okužb z novim koronavirusom, umrlo je 8000 ljudi.

Trener Fischer se po karanteni vrača na berlinski derbi

 Nemška bundesliga je zaradi pomanjkanja drugih športnih dogodkov na najvišji ravni v teh dneh v središču športnega sveta. Konec tedna bo na sporedu 27. krog, drugi po prisilnem premoru zaradi koronakrize, med drugimi pari pa izstopa berlinski derbi s Hertho in Unionom. Slednji bo spet lahko računal na svojega trenerja Ursa Fischerja.

Ko je Union Berlin prejšnji teden v prvem krogu nadaljevanja nemškega prvenstva gostil vodilni Bayern, na klopi ni bilo Fischerja. Švicar je namreč pred tem odpotoval v domovino zaradi smrti v družini, zato je moral na obvezno sedemdnevno samoosamitev po vrnitvi v Nemčijo. Union je dvoboj na praznem domačem stadionu izgubil z 0:2.

Zdaj se bo lahko vrnil v svojo ekipo in jo vodil na berlinskem derbiju, na tekmi, ki jo v nemški prestolnici imenujejo tudi neuradni obračun za prvaka Berlina.

Preberite še:

Robert Lewandowski
Sportal Messi in Ronaldo dobila slovansko družbo
Robert Lewandowski
Sportal Mladi zvezdnik bundeslige, za katerega nudi Barcelona 100 milijonov, spet navdušil
Fritz Keller
Sportal Nemška zveza predlaga omejitev izplačil
Ne spreglejte