Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 5. 2020,
15.24

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07

Natisni članek

Bundesliga nemško prvenstvo

Torek, 19. 5. 2020, 15.24

3 leta, 11 mesecev

Nemško prvenstvo

Po odmoru kar osem poškodb v bundesligi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,07
Thorgan Hazard - Borussia Dortmund | Med poškodovanimi je tudi Thorgan Hazard. | Foto Reuters

Med poškodovanimi je tudi Thorgan Hazard.

Foto: Reuters

Napovedi strokovnjakov, ki so menili, da bo po odmoru zaradi pandemije novega koronavirusa ogromno poškodb, so se v nemški nogometni ligi - ta se je vrnila kot prva, uresničile. Čeprav je večina klubov izkoristila novo pravilo petih menjav, se je kar osem nogometašev poškodovalo tako hudo, da so morali predčasno zapustiti igrišče.

Giovanni Reyna in Thorgan Hazard sta se poškodovala pri Borussii iz Dortmunda, Sebastian Ihlas Rudy in Bebou pri Hoffenheimu, Jean-Clair Todibo pri Schalkeju, Per Cijan Skjelbred pri Herthi, Klaus Gjasula pri Padeburnu, Marcus Thuram pa pri Borussii Mönchengladbach.

"Več kot 60 dni brez pravega treninga pusti posledice, mišice se razgradijo. Poleti lahko mišice vzdržuješ s plavanjem in tekom, zdaj tega ni bilo. Stanje bo le še slabše, še posebno pri tistih, ki bodo igrali dvakrat ali trikrat na teden. Poškodb bo vse več, težave bodo imeli predvsem starejši igralci. Ti zagotovo niso dovolj pripravljeni za tekmovalni ritem," je za Marco dejal Jose Luis San Martin, nekdanji kondicijski trener Real Madrida.

Bayern bo pokalno tekmo lahko igral doma

Potem ko so v Nemčiji kot prvi v Evropi med večjimi ligami sprostili nogometno delovanje, se zdaj ukrepi, povezani s koronakrizo, še naprej rahljajo. Bavarska zvezna vlada je danes dovolila izvedbo polfinalne tekme nemškega pokala med Bayernom in Eintrachtom v bavarski prestolnici.

Tekma, ki bi sicer morala biti že 21. aprila, a jo je nemška nogometna zveza po ustavitvi vseh športnih dejavnosti v državi prestavila, bo lahko potekala na stadionu Allianz Arena. A tako kot velja za tekme bundeslige, bo stadion prazen tudi na pokalni tekmi, saj gledalci v Nemčiji še ne morejo na prireditve s toliko obiskovalci.

Na Bavarskem so sicer pri izdajanju dovoljenj za nogomet prehiteli tudi zvezne oblasti. Dovolili so tudi igranje v tretji ligi in v ženski ligi, za ti tekmovanji v Nemčiji še ni splošnega dovoljenja, za zdaj igrajo le v prvi in drugi bundesligi. Pokalna tekma na praznem stadionu Allianz Arena bo predvidoma 9. ali 10. julija. Usoda izvedbe drugega polfinala med Saarbrücknom in Bayerjem iz Leverkusna je še negotova, saj oblasti v Posarju še niso izdale dovoljenja za to tekmo domače ekipe, ki sicer igra v regionalni ligi.

Preberite še:

Real Madrid Santiago Bernabeu
Sportal Real, Bayern in Inter bodo z novim pokalom pomagali zdravstvenim ustanovam
Gernot Rohr
Sportal Rohr bo podaljšal z Nigerijci
Robert Lewandowski
Sportal Mladi zvezdnik bundeslige, za katerega nudi Barcelona 100 milijonov, spet navdušil
Ne spreglejte