Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 5. 2020,
10.48

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09

Natisni članek

RB Leipzig nemško prvenstvo Bundesliga Kevin Kampl

Sreda, 20. 5. 2020, 10.48

3 leta, 11 mesecev

Kevin Kampl se je odločil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,09
Kevin Kampl | Kevin Kampl bi želel nadaljevati kariero v Leipzigu, ki je v nemškem prvenstvu trenutno na četrtem mestu. | Foto Getty Images

Kevin Kampl bi želel nadaljevati kariero v Leipzigu, ki je v nemškem prvenstvu trenutno na četrtem mestu.

Foto: Getty Images

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je konec prejšnjega tedna zaigral v nemškem prvenstvu prvič po šestih mesecih! Pri remiju med RB Leipzigom in Freiburgom (1:1) je sodeloval s podajo za izenačujoči zadetek gostiteljev. Njegova pogodba z rdečimi biki se izteče leta 2021, a bi jo rad podaljšal.

Potem ko se je konec tedna po koronavirusnem premoru vrnilo nemško nogometno prvenstvo, Kevina Kampla z Leipzigom v naslednjem krogu bundeslige čaka dvoboj proti Mainzu. Čeprav so ga rdeči biki na prvem medsebojnem dvoboju v tej sezoni premagali kar z 8:0 in s tem postavili rekord, saj je to najvišja zmaga v klubski zgodovini, nekdanji slovenski rerpezentant opozarja, da to še nič ne pomeni.

"To je metanje peska v oči, Mainz je zdaj povsem druga ekipa z drugim vodstvom. Še vedno si želimo vse tri točke," je dejal 29-letni Slovenec, rojen v Nemčiji, za časnik Leipziger Volkszeitung.

Kampl je v soboto zaigral v nemškem prvenstvu prvič po šestih mesecih.  | Foto: Getty Images Kampl je v soboto zaigral v nemškem prvenstvu prvič po šestih mesecih. Foto: Getty Images

Kampl je v pogovoru govoril tudi o podaljšanju pogodbe z Leipzigom, ki se zdi na veselje obeh strani neizogibno. Kamplu sodelovanje z Leipzigom poteče leta 2021, slovenski nogometaš pa je že napovedal, da bi rad v klubu ostal.

"Nimam razloga, da bi šel drugam, da bi iskal kaj drugega. Igram za enega najboljših klubov bundeslige, poznam filozofijo moštva in imam v sebi gen tega kluba. Bilo bi škoda, če bi se to sodelovanje končalo," je po poročanju STA še izjavil Kampl, ki je imel v tej sezoni velike težave z zdravjem. Zaradi poškodbe gležnja ni oblekel dresa RB Leipzig vse od začetka novembra. Vse do sobotne tekme, ko je pred praznimi tribunami stadiona v Leipzigu pomagal klubu do točke.

Ne spreglejte