Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 5. 2018,
8.00

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

Natisni članek

Liga Europa Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Marseille Dimitri Payet

Četrtek, 17. 5. 2018, 8.00

5 let, 11 mesecev

Dimitri Payet: osmoljenec večera v Lyonu

Na objokanega francoskega zvezdnika se je zgrnil kup nesreče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,58

Kapetan Marseilla Dimitri Payet je v finalu evropske lige med Marseillom in Atleticom (0:3) doživljal številna razočaranja. Zaradi poškodbe je moral igrišče v solzah zapustiti že po 31 minutah, Marseille je ostal brez lovorike, zaradi poškodbe mišice pa bi lahko izpustil svetovno prvenstvo v Rusiji! Kaj bodo povedali zdravniki in selektor Didier Deschamps, ki bo seznam kandidatov za nastop na SP 2018 javnosti predstavil prav danes?

Zaradi bolečin v mišici je moral prekiniti igro že po 31 minutah. | Foto: Reuters Zaradi bolečin v mišici je moral prekiniti igro že po 31 minutah. Foto: Reuters

Sanje izkušenega francoskega zvezdnika o tem, da bi sezono 2017/18 sklenil z evropsko lovoriko, so se sprevrgle v hudo nočno moro. Dimitri Payet, v tej sezoni eden najboljših nogometašev Marseilla, je moral predčasno z igrišča. Poškodba stegenske mišice je bila tako huda, da je odigral le tretjino srečanja, nato pa romal z igrišča.

Sportal Čeferin okronal Oblaka, ki se veseli svoje prve evropske lovorike!

Marseille pogrešal kapetana

V ligi Europa je v tej sezoni prispeval sedem asistenc. V kvalifikacijah ni igral proti Domžalam. | Foto: Reuters V ligi Europa je v tej sezoni prispeval sedem asistenc. V kvalifikacijah ni igral proti Domžalam. Foto: Reuters Zamenjal ga je Maxime Lopez, Marseille pa je izgubil pomembnega aduta, s katerim je v uvodnih minutah večkrat sejal nevarnost pred vrati Jana Oblaka. "Ko smo izgubili kapetana, so se stvari otežile. Pogrešali smo ga, zlasti ob prekinitvah. Če Atletico prejema zadetke, jih kar nekaj prav po prekinitvah," je po porazu v finalu evropske lige, Atletico Madrid je zmagal s 3:0, zaupal Rudi Garcia.

Francoski strateg je poudaril, da Payet ni bil stoodstotno pripravljen, a se je vendarle odločil za nastop. "Na takšnih tekmah pač moraš tvegati," si je prizadeval, da bi kapetan Marseilla, ki je v tej sezoni prispeval deset zadetkov in 24 asistenc, le nastopil.

Selektor Deschamps bo kandidate zaupal danes

Francoski zvezdnik, rojen na otoku Reunion, je poleti načrtoval udeležbo na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Po poškodbi, ki jo je staknil v finalu evropske lige, se poraja vprašanje, ali bi lahko zaradi novih zdravstvenih težav izostal s seznama kandidatov.

Bo nared za SP 2018 v Rusiji? | Foto: Reuters Bo nared za SP 2018 v Rusiji? Foto: Reuters

Selektor Didier Deschamps bo seznam potnikov na SP 2018 predstavil danes, tako da se Payet ni mogel poškodovati ob bolj neprimernem trenutku.

Sportal Srečko Katanec ni več osamljen

Njegova poškodba je razjezila Griezmanna

Antoine Griezmann je skušal potolažiti skrušenega kapetana Marseilla. | Foto: Reuters Antoine Griezmann je skušal potolažiti skrušenega kapetana Marseilla. Foto: Reuters Ko je v solzah zapuščal igrišče, takrat je Marseille zaostajal z 0:1, ga je tolažil Antoine Griezmann. Soigralec iz reprezentance in dvakratni strelec v finalu evropske lige ga je poljubil. "Njegova poškodba me je razjezila, saj je moj prijatelj," napadalec, ki ga povezujejo s prestopom k Barceloni, ni ostal ravnodušen ob poškodbi reprezentančnega soigralca.

Na evropskem prvenstvu 2016 sta spadala med boljše francoske igralce. Payet si je tako želel lovorike, da se je je v Lyonu dotaknil ob prihodu na igrišče. Po družbenih omrežjih se je širilo pojasnilo, da si je s tem naprtil prekletstvo.

Končna razlika je previsoka

Atletico je na koncu zmagal s 3:0, čeprav je trener Marseille prepričan, da je končni rezultat previsok v korist rdeče-belih. "Končni rezultat izraža previsoko zmago Atletica. Zmagala je boljša ekipa, tista, ki je imela več izkušenj, a je končna razlika prevelika. Atletico je odlična ekipa, mi pa bomo skušali narediti več prihodnjo sezono," je dejal Garcia, vesel, da so bili navijači Marseilla zaradi hrabre predstave ponosni. V Lyonu je njegove izbrance podprlo veliko francoskih gledalcev, kar si šteje kot poseben dosežek.

Bolečine v mišici so bile prehude, da bi lahko nadaljeval nastop. | Foto: Reuters Bolečine v mišici so bile prehude, da bi lahko nadaljeval nastop. Foto: Reuters

To ne bi bil prvi zvezdnik, ki bi ostal brez svetovnega prvenstva zaradi poškodbe na evropskih tekmah. V polfinalu lige Europa jo je skupil njegov rojak, branilec Arsenala Laurent Koscielny, v ligi prvakov pa se je poškodoval Anglež Alex-Oxlade Chamberlain, nogometaš Liverpoola.

Ne spreglejte