Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 5. 2018,
22.38

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

3

Natisni članek

Atletico Madrid Liga Europa Marseille Jan Oblak Jan Oblak Aleksander Čeferin

Sreda, 16. 5. 2018, 22.38

5 let, 11 mesecev

Liga Europa, finale

Čeferin okronal Oblaka, ki se veseli svoje prve evropske lovorike!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,27

3

V finalu evropske lige je Atletico Madrid s kar 3:0 premagal Marseille in tretjič v zgodovini kluba osvojil to lovoriko. Jan Oblak je za konec tega tekmovanja ohranil mrežo nedotaknjeno in osvojil prvi evropski naslov. Škofjeločan je po Srečku Katancu drugi slovenski nogometaš z evropsko lovoriko.

Atletico Madrid našega Jana Oblaka, ki je spet zaklenil svoja vrata, je osvojil evropsko lovoriko. Škofjeločan je postal drugi slovenski nogometaš z evropsko lovoriko (prvi je bil Srečko Katanec). | Foto: Reuters Atletico Madrid našega Jana Oblaka, ki je spet zaklenil svoja vrata, je osvojil evropsko lovoriko. Škofjeločan je postal drugi slovenski nogometaš z evropsko lovoriko (prvi je bil Srečko Katanec). Foto: Reuters

Trener Atletica Diego Simeone na Parc Olympique Lyonnais v Lyonu zaradi kazni ni smel voditi svojega moštva, tako da je na klopi sedel njegov dolgoletni pomočnik in rojak German Burgos. A je dal odlične napotke in se njegova odsotnost ni poznala, saj so njegovi izbranci nadzirali potek dogodkov na travnati površini.

Oblak drugi Slovenec z evropsko lovoriko

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak, za katerega se zanima kar nekaj evropskih velikanov (PSG, Liverpool, Arsenal …), je spet ohranil mrežo nedotaknjeno, njegovi soigralci pa so bili učinkoviti. Atletico si je namreč s 3:0 priboril veliko lovoriko. 

Veselje Jana Oblaka in soigralcev. | Foto: Reuters Veselje Jana Oblaka in soigralcev. Foto: Reuters

Oblak je pred tem že dvakrat nastopil v evropskem finalu. Leta 2014 v finalu evropske lige, ko je z Benfico izgubil proti Sevilli, dve leti pozneje pa je v finalu lige prvakov ostal praznih rok proti Realu. V tretje je sledil veliki podvig. Postal je drugi Slovenec z evropsko lovoriko. Pred njim se je je razveselil le Srečko Katanec, ki je v sezoni 1989/90 s Sampdorio v finalu takratnega pokala pokalnih zmagovalcev po podaljšku premagal Anderlecht.

Griezmann junak čarobnega večera Atletica

Obračun, na katerem je pravico delil Björn Kuipers, so bolje začeli Francozi, ki si sicer niso priigrali večje priložnosti, a so imeli žogo več v svojih nogah.

Bili so pogosteje pred vrati Oblaka kot Atletico, ki mu ni uspelo razviti igre, pred vratarjem Stevom Mandandajem. A nato je prišla 21. minuta in groba napaka Marseilla. Mandada je podal proti Andre-Franku Zambi Anguissi, a temu ni uspelo zadržati žoge. Priboril si jo je Antoine Griezmann in Špance popeljal v vodstvo. Antoine Griezmann je v 21. minuti kaznoval slabo podajo vratarja Marseilla in Atletico popeljal v vodstvo. V 49. minuti je udaril še drugič in po podaji Kokeja zadel za 2:0. | Foto: Reuters Antoine Griezmann je v 21. minuti kaznoval slabo podajo vratarja Marseilla in Atletico popeljal v vodstvo. V 49. minuti je udaril še drugič in po podaji Kokeja zadel za 2:0. Foto: Reuters

Glavobol privržencev francoskega kolektiva, ki je bil sicer še naprej podjetnejši, se je povečal v 30. minuti, ko se je poškodoval kapetan Dimitrij Payet in po zgolj pol ure igre zapustil zelenico. Zamenjal ga je Maxime Lopez. Rezultat se do konca prvega polčasa ni spremenil.

Se je pa kaj hitro v drugem, ko je Koke s podajo lepo zaposlil Griezmanna, ki je utekel v kazenski prostor in v 49. minuti še drugič ugnal Mandadaja. Piko na i zmagi, s katero so osvojili lovoriko, je v 89. minuti postavil kapetan Gabi.

Atletico Madrid Marseille | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Rojak predal kolajno rojaku - Aleksander Čeferin in Jan Oblak. | Foto: Reuters Rojak predal kolajno rojaku - Aleksander Čeferin in Jan Oblak. Foto: Reuters

Atletico Madrid Marseille Jan Oblak | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Fotogalerija finala Lige Europa:

Fotogalerija
1 / 44

Na zadnji tekmi evropske sezone 2017/18 se bosta 26. maja v Kijevu v finalu lige prvakov udarila Liverpool in Real Madrid.

Liga Europa, finale:

Atletico Marseille Finale liga Europa | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

 

Ne spreglejte