Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
18. 12. 2012,
12.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Miran Pavlin Srečko Katanec

Torek, 18. 12. 2012, 12.35

8 let

Pavlin: Dvomim, da nas lahko Srečko poveže

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tudi dolgoletni reprezentant Slovenije Miran Pavlin meni, da je Srečko Katanec najbolj primerna izbira za novega selektorja, čeprav dvomi, da je on tisti, ki bi lahko zedinil nogometno Slovenijo.

V izbrani vrsti je zbral 63 nastopov in zabil pet golov. Dva izmed teh sta bila zgodovinska. Prvi je tisti, ki je novembra 1999 Slovenijo v Kijevu popeljal na evropsko prvenstvo. Drugi je na zgodovinski prvi tekmi Slovenije na velikem tekmovanju. Pri remiju v Charleroiju proti Jugoslaviji na evropskem prvenstvu. Nogometa že nekaj časa ne igra, a v njem aktivno sodeluje.

V zadnjem času je član NK Maribora, dogajanje okoli imenovanje novega selektorja z zanimanjem spremlja. In je prepričan, da bi moral biti novi selektor Slovenec. ''V prvi vrsti moramo pogledati, kaj imamo na domačem terenu. Imamo dovolj kakovostnih trenerjev. Je pa jasno, da rabimo selektorja, ki bo povezal Slovenijo. Da bomo vsi enotni. Da bomo spet imeli pravo podporo navijačev. Brez podpore navijačev na štadionu naša reprezentanca ni enaka,'' meni Miran Pavlin, ki je največje uspehe v reprezentanci dosegal pod vodstvom Srečka Katanca. Ta je prvi kandidat za naslednika Slaviše Stojanovića. Na mizi ima ponudbo predsednika Nogometne zveze Slovenije Aleksandra Čeferina in koleba, ali jo sprejeti. Tudi po mnenju Pavlina je trener, ki je Slovenijo popeljal na evropsko in svetovno prvenstvo, upravičeno prvi kandidat za najbolj prestižno trenersko mesto v Sloveniji. ''Ko se pogovarjamo o selektorju, je Srečko vedno prvi kandidat. Mora biti tisti, ki kot prvi dobi priložnost. Seveda pa je vprašanje, kako bi se obnesel zdaj, deset let pozneje. Zdaj je tukaj neka povsem nova zgodba. Če ne bo sprejel ponudbe, bo pa v vsakem primeru treba zelo hitro reagirati. Dnevi tečejo, novega selektorja pa čaka kar nekaj dela,'' je prepričan danes 41-letni nekdanji nogometaš Olimpije, Kopra, Porta in še številnih klubov.

Slovenija je lahko še prva v svoji kvalifikacijski skupini

Naš sogovornik je prepričan, da je za rezultate slovenske reprezentance ključno, da bodo vsi, ki delajo v našem nogometu, reprezentančni voz vlekli v isto smer. Pa ga bosta, če bo seveda sprejel izziv, Katanec in Zlatko Zahovič, športni direktor Maribora in ena ključnih oseb v slovenskem nogometu, lahko? Se bosta spravila in delala v dobro slovenskega nogometa? ''Kar se tiče Zlatka in NK Maribora, je jasno, da bomo absolutno 120 odstotno podprli reprezentanco. Je pa vprašanje, ali je Srečko tisti, ki nas lahko vse skupaj združi in poveže, da bomo vsi delali z istim ciljem,'' je z zanimivim odgovorom postregel Pavlin, ki je kljub temu, da Sloveniji v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2014 kaže zelo slabo, prepričan, da še nič ni izgubljenega. Še zdaleč ne.

''Kje pa. Mislim, da imamo vrhunsko reprezentanco, ki še ni izgubila možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu. Imamo le tri točke manj od Norveške, s katero igramo doma. Če jo premagamo, smo drugi. Seveda pa bo treba zmagovati. Z malo reda, discipline in tudi sreče smo lahko še najmanj drugi v naši kvalifikacijski skupini,'' je z optimizmom postregel Kranjčan in odgovoril še na vprašanje, katere so bile ključne napake, ki jih je pri svojem delu s sodelavci naredil zdaj že nekdanji selektor Stojanović. ''Če je zamenjal skoraj 50 igralcev v enem letu, potem je vse jasno,'' je kratko in jedrnato odgovoril za konec.

Ne spreglejte