Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 8. 2022,
18.00

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21

Natisni članek

Miroslav Iličić Marin Karamarko NŠ Mura Palermo Leo Štulac FC Koper Žan Žužek Matheus Nunes nogometna tržnica Premier League Wolverhampton

Četrtek, 18. 8. 2022, 18.00

1 leto, 8 mesecev

nogometna tržnica, 18. avgust

Za Palermo bo znova igral Slovenec, Mura prodala Karamarka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,21
slovenska nogometna reprezentanca, Leo Štulac | Leo Štulac | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Leo Štulac

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Petar Stojanović je pri italijanskem prvoligašu Empoliju ostal brez rojaka Lea Štulca. Slednji bo kariero nadaljeval v italijanski drugoligaški konkurenci pri Palermu. V tem članku smo zbrali še nekaj drugih četrtkov vesti z nogometne tržnice.

Jim Ratcliffe
Sportal Britanski milijarder pripravljen vložiti sredstva v Manchester United

Palermo, pri katerem so igrali številni Slovenci, vključno z Josipom Iličićem, Arminom Bačinovićem, Aljažem Struno, Jasminom Kurtićem in Sinišo Anđelkovićem, si je Lea Štulca izposodil do konca sezone, a ga bo nato primoran odkupiti za dober milijon evrov. Štulac je namreč podpisal triletno pogodbo.

Žan Žužek | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Žan Žužek Foto: Vid Ponikvar/Sportida V italijanski drugoligaški konkurenci pa bo očitno po novem igral tudi branilec Kopra Žan Žužek, med drugim je spletna stran La Bari Calcio poročala, da je vse dogovorjeno za prestop Slovenca v Bari, vrednost prestopa pa naj bi znašala 300.000 evrov.

Trener Kopra Zoran Zeljković v pogovoru za Sportal na vprašanje o morebitnem odhodu Žužka ni podal jasnega odgovora: "Za trenerja ni prijetno, ko izgubiš pomembnega člana, a vemo, kakšno je stanje. Naši igralci imajo željo po igranju v tujini, klub pa živi od prodaje igralcev. Temu se je treba prilagoditi. Smo pa pripravljeni na vse odhode in imamo dovolj širok kader."

Iz Mure za odškodnino odhaja Karamarko

Marin Karamarko | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Marin Karamarko Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Marin Karamarko se po dobrih treh letih poslavlja od Fazanerije. Osrednji branilec bo kariero nadaljeval v Avstriji. Poslavlja se štiri mesece pred koncem pogodbe in bo okrepil vrste TSV Hartberg, ki bo Muri zanj plačal odškodnino.  V čarno-belem dresu je zbral 56 nastopov in ob tem dosegel en gol.

Iz Celja v Gorico

Gorica je v svoje vrste pripeljala novega napadalca. Enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja je podpisal Miroslav Iličić, ki je bil nazadnje član Celja. Štiriindvajsetletni Hrvat je kariero začel graditi v mladinskih kategorijah Rijeke, v članski konkurenci se je preizkusil v dresu Orijenta, Slavena Belupa in Istre ter v prvi hrvaški ligi zbral 30 nastopov, preden je februarja podpisal za Celje. Na Štajerskem pa je zbral le tri nastope.

"Vesel sem, da sem tu. Verjamem, da je to odlična poteza tako zame kot za klub. Prihajam zelo zadovoljen. Najbolj sta me za prihod motivirala športni direktor in predsednik, ki sta mi predstavila veličino kluba in načrt," je dejal Iličić.

Na tržnici aktiven tudi Napoli

Giovanni Simeone | Foto: Getty Images Giovanni Simeone Foto: Getty Images Italijanski Napoli je uradno potrdil prihod argentinskega napadalca Giovannija Simeoneja. Slednji bo sprva za 3,5 milijona evrov igral kot posojen igralec Hellasa Verone, potem pa ga bodo Neapeljčani, če se jim uspe prebiti v ligo prvakov, odkupili za dodatnih 12 milijonov.

Neapeljčani, ki so v prvem krogu nove sezone italijanske lige prav na gostovanju v Veroni zmagali s 5:2, bodo v kratkem potrdili še dve okrepitvi. Francoski reprezentant Tanguy Ndombele prihaja na posojo iz Tottenhama, po koncu sezone ga lahko klub z juga Italije odkupi za 30 milijonov evrov. V neapeljskem dresu pa bo igral tudi Giacomo Raspadori, ki bo sprva igral kot posojen nogometaš Sassuola, potem pa ga bodo pri Napoliju moral odkupiti za 30 milijonov evrov in še nekaj dodatkov.

Padel je klubski rekord: Nunes na Otok

V Braziliji rojeni Matheus Nunes, portugalski nogometni reprezentant, ki je igral za lizbonski Sporting, bo kariero nadaljeval na Otoku. Kot so prek Twitterja sporočili iz Wolverhamptona, so s 23-letnikom podpisali petletno pogodbo za 38 milijonov funtov (45 mio evrov), kar je klubski rekord.

Nunes je skupaj za Sporting odigral 101 tekmo. Lizbonskemu klubu je v sezoni 2020/21 tudi pomagal do prvega naslova državnega prvaka po 19 letih.

Manchester United Cristiano Ronaldo
Sportal Sramota Manchestra, trener kaže na igralce: Morajo prevzeti odgovornost
Liverpool Crystal Palace
Sportal Liverpool ne najde poti do zmage, blamaža Manchestra
Manchester United Cristiano Ronaldo
Sportal Ronaldo si zapisuje medijske laži: Od stotih novic o meni je le pet resničnih
Ne spreglejte