Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
23. 8. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,46

1

Natisni članek

Spartak Trnava NK Olimpija NK Olimpija

Četrtek, 23. 8. 2018, 4.00

5 let, 7 mesecev

Spartak Trnava pred tekmo proti Olimpiji

Oslabljeni slovaški nogometaši so v Ljubljano pripotovali kot predsedniki

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,46

1

Spartak Trnava | Takole udobno so se nogometaši Spartaka namestili med polurnim poletom v Ljubljano. | Foto spartak.sk

Takole udobno so se nogometaši Spartaka namestili med polurnim poletom v Ljubljano.

Foto: spartak.sk

Nogometaši Spartaka iz Trnave, ki bodo danes ob 20.30 v Stožicah proti Olimpiji odigrali prvo tekmo play-offa za ligo Europa, so v Ljubljano iz Bratislave pripotovali kar z letalom in zelo oslabljeni. Nastopili bodo brez kapetana in tudi brez najboljšega strelca.

Sportal Kdo so srečneži, ki si bodo tekmo Olimpije in Spartaka ogledali brezplačno?
Olimpija Spartak Trnava
Sportal Olimpija po porazu v Stožicah v izgubljenem položaju, poškodba Kampla #video

Nogometaši Spartaka, ki so bili v časih Češkoslovaške velesila tamkajšnjega nogometa in osvojili pet naslovov državnega prvaka, so v obdobju samostojne Slovaške osvojili le en naslov. Letos jim ga je prinesel srbski trener z zanimivim imenom Nestor El Maestro, o katerem smo že pisali. Ta je medtem odšel v Bolgarijo, kjer se zdaj meri z nekdanjim selektorjem Slovenije Slavišo Stojanović (Levski Sofija), postal je namreč trener tamkajšnjega CSKA.

Olimpija:Spartak Trnava | Foto: Infografika: Marjan Žlogar Foto: Infografika: Marjan Žlogar

Usoda trenerja, ki je maja tako zelo razveselil navijače Spartaka, Slovakov sicer ne zanima več niti najmanj, ampak pogledujejo predvsem proti tekmama, ki sta, podobno kot za Olimpijo, zgodovinski. Vsaj kar zadeva novejšo zgodovino Spartaka, podobno kot Olimpija v skupinskem delu lige Europa še ni nastopil in ima možnost, da izkoristi tretjo priložnost, ki se mu je ponudila. Dvakrat, v letih 2011 in 2014, je ni, saj je izgubil proti moskovski Lokomotivi oziroma Zürichu, zdaj bo naredil vse, da mu uspe.

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Beli angeli, ki hočejo Olimpiji iztrgati iz rok tri milijone evrov

Brez najboljšega strelca in kapetana

Pri Spartaku, pred katerim je že 12. tekma v sezoni, pred tekmo v Stožicah ničesar niso prepustili naključju. Iz Trnave, kjer je septembra lani gostovala slovenska reprezentanca in pod vodstvom zdaj že nekdanjega selektorja Srečka Katanca izgubila, so do Bratislave pol ure potovali z avtobusom, prav toliko pa je trajala tudi nekaj več kot 400 kilometrov dolga pot do Ljubljane. V Slovenijo so namreč pripotovali kar s čarterskim letalom in se v njem namestili tako udobno, kot da bili predsedniki držav.

Spartak Trnava je v Ljubljano pripotoval precej oslabljen. | Foto: Getty Images Spartak Trnava je v Ljubljano pripotoval precej oslabljen. Foto: Getty Images

Ne, od poti k nam zagotovo ne bodo utrujeni, bodo pa zato v Stožicah nastopili precej oslabljeni. Z njimi v Ljubljano ni pripotoval Avstrijec Marvin Egho, ki je bil v prejšnji sezoni najboljši strelec moštva, kar je precej razjezilo navijače.

"Ni šlo drugače. Ko je lani prišel k nam, smo v pogodbo zapisali klavzulo, po kateri je lahko odšel, ko je prišla prava ponudba. Dogovorili smo se, da bo z nami v kvalifikacijah za ligo prvakov, potem pa drugače preprosto ni šlo," je moral navijače Spartaka miriti direktor Pavel Hoftych.

Ni pa 24-letni avstrijski napadalec, ki bo nogometno pot nadaljeval pri danskem Randersu, edini, brez katerega se bo moral v Ljubljani znajti trener Spartaka. Zraven ne bo niti kapetana moštva Borisa Godala. Izkušeni branilec je namreč v Evropi, kjer je Spartak odigral že šest tekem v kvalifikacijah za ligo prvakov in iz njih izpadel po hudem boju z beograjsko Crveno zvezdo, prejel že tri rumene kartone.

Stožice
Sportal Zgodovinska tekma Olimpije, prodanih pa le 4.500 vstopnic

Radoslav Latal: Olimpija nam lahko zabije tri, štiri gole

Radoslav Latal | Foto: Getty Images Radoslav Latal Foto: Getty Images "Oslabljeni bomo, a to ne pomeni, da nimamo možnosti za uspeh," je pred tekmo povedal trener Spartaka Radoslav Latal, legendarni nekdanji češki reprezentant, ki je bil leta 1996 član srebrne reprezentance Češke, hita takratnega evropskega prvenstva v Angliji.

V nadaljevanju je navrgel precej pohval na račun Olimpije. "Gre za zelo dobro ekipo, ki ni nič slabša od Crvene zvezde, je pa precej bolj ofenzivna od nje. Olimpija lahko vsakemu zabije tri, štiri gole. Res je, da ob napadanju nasprotnikovega gola pušča precej prostora, a v obrambi bomo morali biti zelo pazljivi. Ne bo nam lahko," je o varovancih Aleksandra Linte povedal 51-letni češki trener.

"Dodobra smo preučili igro Olimpije, tako da smo pripravljeni. Videli smo tudi derbi, ki so ga Ljubljančani izgubili proti Mariboru z 0:3, a to ne pomeni, da so slaba ekipa. V play-offu lige Europa slabih ekip ni," je še povedal Latal in za konec dejal, da njegova ekipa ne bo odstopala od igre, ki jo goji že vso sezono.

"Držali se bomo svojega načrta in naredili vse, da napredujemo. To je šele prvi polčas dvoboja. Če bi ostali neporaženi in ob tem še zadeli, bi bilo super," je sklenil trener ekipe, ki v prvenstvu, podobno kot Olimpija, ne blesti.

Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije pred zgodovinsko tekmo prekipeva od optimizma #video

Granitna obramba in sramežljiv napad

Spartak je v slovaški ligi, v kateri vodita nekdanja kapetana Olimpije Andraž Šporar in Kenan Bajrić s Slovanom iz Bratislave, po petih odigranih tekmah šele na šestem mestu. Dvakrat je zmagal, enkrat remiziral in dvakrat izgubil.

V Evropi je dvakrat izgubil, dvakrat remiziral in dvakrat zmagal. Izločil je bosanski Zrinjski in varšavsko Legijo, izpadel pa proti Crveni zvezdi.

V 12 odigranih tekmah v tej sezoni je zabil le deset golov in prejel štiri gole. Ne preveč učinkovit napad in granitna obramba torej danes čakata nogometaše Olimpije.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Olimpija NK Maribor 1
Sportal Mandarić brzda čustva, Cime ve, kdaj so vsi najbolj pametni #video
Olimpija Maribor PLTS
Sportal Kapetana Olimpije presenetil odziv navijačev #video

 

Ne spreglejte