Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
23. 10. 2016,
6.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08

Natisni članek

naj gol nogomet Prva liga Telekom Slovenije NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar Dominik Glavina

Nedelja, 23. 10. 2016, 6.00

6 let, 7 mesecev

Dominik Glavina

Olimpiji grozi Hrvat, ki v Sloveniji preživlja najlepše nogometne trenutke

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,08
Dominik Glavina | Foto NK Rudar Velenje

Foto: NK Rudar Velenje

"To je povsem druga Olimpija od tiste, ki smo jo premagali avgusta, a se je ne bojimo. Verjamemo, da jo lahko premagamo še enkrat," pred današnjo prvenstveno tekmo med Rudarjem in Olimpijo v Velenju pravi Dominik Glavina, Hrvat, ki je z osmimi goli najboljši strelec lige in bo predstavljal glavno nevarnost za obrambo prvakov iz Ljubljane.

Osem dni po derbiju, proti Mariboru so v Stožicah izgubili z 1:3 in močno omajali optimizem navijačev ob pohodu na ubranitev naslova prvakov, nogometaši Olimpije gostujejo v Velenju. Igrali bodo proti ekipi, ki spada v spodnji del lestvice, a jim je v prvem delu prvenstva prizadejala morda najbolj boleč prvenstveni poraz sezone. V petem prvenstvenem krogu so pred domačimi navijači izgubili z 0:2.

"Tisto je bila drugačna Olimpija. Takrat je bil njen trener še Rodolfo Vanoli, zdaj na njeni klopi sedi Luka Elsner. To je mlad, ambiciozen trener, ki goji povsem drug slog nogometa. Zmaga v Stožicah je le še lep spomin. Zdaj je pred nami nov izziv, povsem drugačna tekma, to bo neka druga Olimpija. Pripravljeni smo tudi na njo in dali bomo vse od sebe, da ji spet zagrenimo življenje," je optimističen Dominik Glavina, ki je na avgustovski tekmi igral v začetni enajsterici.

Na koga je opozoril pri Olimpiji?

Zagotovo bo od prve minute nastopil tudi tokrat in bo ena izmed glavnih nevarnosti za branilce in vratarja Olimpije, o kateri ima zelo dobro mnenje.

"Gre za res dobro ekipo, ki ve, kaj hoče. Res je, da na derbiju ni bila najboljša, a zdaj bodo vsi ti sijajni posamezniki, ki jih ima, še toliko bolj motivirani, da zmagajo. Leon Benko je sijajen nogometaš, ki še ni pokazal vsega, kar zna. Zelo cenim Blessinga Elekeja, pa tudi mladega Miha Zajca, ki je neverjeten. Pravzaprav ne bi izpostavljal nobenega, Olimpija je dobra kot ekipa," je Ljubljančane pohvalil 23-letni napadalec, ki je v izjemni formi.

V prejšnji sezoni samo en gol, zdaj je že pri osmih

Hrvat je najboljši strelec slovenske lige. | Foto: NK Rudar Velenje Hrvat je najboljši strelec slovenske lige. Foto: NK Rudar Velenje Nekdanji mladi reprezentant, ki je v prejšnji sezoni igral v prvi hrvaški ligi, a v dresu Interja iz Zaprešića zabil le en prvenstveni gol, jih je samo v zadnjih petih prvenstvenih tekmah dosegel kar šest. Skupaj je pri osmih.

"Po izjemno slabi prejšnji sezoni, v kateri sem imel tudi nekaj težav s poškodbami, sem letos poleti prejel ponudbo iz Slovenije in jo sprejel. Ravnal sem pravilno. Rudar je dober klub, liga je odlična, v Velenju se dobro počutim, na igrišču pa zadevam, kot nisem še nikoli. Med člani sem na sezono dosegal pet, šest golov. Zdaj sem že pri osmih. Sicer se s številkami ne obremenjujem preveč, a je vsekakor lepo, ko ti gre. Še naprej bom trdo delal, da bo v prihodnosti morda še bolje," pravi nekdanji nogometaš Varteksa in Slavena Belupa, ki je eno sezono odigral tudi v Izraelu. Eno leto je bil član Beitarja iz Jeruzalema.

Nad remijem proti Angliji ni bil presenečen

V pogovoru z nogometašem s Hrvaške smo nekaj besed namenili tudi slovenski reprezentanci in rezultatoma, ki ju je dosegla v oktobrskem ciklusu kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018. Premagala je Slovaško in remizirala z Anglijo. Navdušila je tudi našega sogovornika.

"Ogledal sem si tekmo proti Angliji in videl odlično Slovenijo. Moram reči, da nisem bil presenečen. V slovenski reprezentanci je nekaj sijajnih posameznikov, ki dobro igrajo v najboljših evropskih klubih. Josip Iličić je sijajen nogometaš, Jan Oblak je eden izmed najboljših vratarjev na svetu, potem je tukaj še Kevin Kampl, ki ga vsi dobro poznamo, a ga tokrat sploh ni bilo. Zelo dobri so tudi slovenski nogometaši, ki jih poznam iz hrvaške lige. Res imate dobre nogometaše," je povedal Glavina.

Poraz, ki se ne bi smel zgoditi

Nekoliko slabše volje je Glavina, ko pogleda rezultate kluba. Rudar je po 13 prvenstvenih tekmah na sedmem mestu. Med tednom je v pokalu doživel nepričakovan spodrsljaj. Z 0:2 je izgubil pred domačimi navijači proti drugoligaški Krki.

"To je bil poraz, ki si ga ne bi smeli privoščiti. Igrali smo zavzeto, a se žal ni izšlo. Žoga ni in ni hotela v gol. Na drugi strani je Krka dvakrat zadela in prišla do lepe prednosti. Prepričan sem, da nam lahko v Novem mestu uspe priti do preobrata in verjamem, da nam tudi bo," je še povedal Hrvat, ki si v Rudarju garderobo deli s še enim starim znancem hrvaških prvoligaških zelenic, veliko izkušenejšim Bojanom Vručino, ki šteje 32 let.

Avgusta letos je Rudar Olimpijo v Stožicah premagal z 2:0. | Foto: Vid Ponikvar Avgusta letos je Rudar Olimpijo v Stožicah premagal z 2:0. Foto: Vid Ponikvar
"On je sijajen nogometaš in velik profesionalec, a ker, podobno kot številni preostali vključno z mano, ni opravil celotnih poletnih priprav, še ni pokazal vsega. Verjamem, da bo Rudar po zimskem premoru neka povsem druga ekipa. Veliko boljša. Zdaj so rezultati slabši od pričakovanj. Zato ne morem biti povsem zadovoljen. Kljub golom, ki sem jih dosegel. Na prvem mestu je ekipa in njeni rezultati," je povedal Glavina.

O odhodu drugam ne razmišlja

Da razmišlja samo o Rudarju, je odgovoril tudi, ko smo ga vprašali o tem, ali je z goli in dobrimi igrami zbudil zanimanje boljših klubov in koliko časa bo v Velenju še ostal. "Razmišljam le o Rudarju. O naslednjem treningu in naslednji tekmi. Drugo me ne zanima. Bo, kar bo. Za zdaj mi je tukaj odlično. Igram najboljši nogomet do zdaj in upam, da bom v prihodnosti še boljši," je dejal nogometaš, rojen v Čakovcu, ki je prijetno presenečen nad slovensko ligo. Navdušil ga je predvsem zadnji derbi.

"Tekmo sem si ogledal prek televizijskega ekrana, a videl, da je bil to res pravi derbi z vsem, kar pride zraven. Takoj sem se odločil, da si bom naslednjega poizkusil ogledati v živo," je dejal Glavina.

Ne spreglejte