Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
19. 10. 2023,
11.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Natisni članek

Joao Henriques Safet Hadžić Zoran Zeljković FC Koper NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telemach 1. SNL

Četrtek, 19. 10. 2023, 11.00

6 mesecev, 1 teden

Novi trener Olimpije Zoran Zeljković se predstavi

Zeljkovića želeli že lani, njegova prva naloga je jasna #video

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,51

Triinštiridesetletni Zoran Zeljković je bil želja Olimpije že pred letom dni, to sredo je res postal njen novi strateg. "Sem otrok Olimpije, Ljubljančan. To mi je bilo v ponos," govori o ponedeljku, ko je prejel klic iz Stožic. Njegova prva naloga bo, da zeleno-beli ne bodo več prejemali toliko golov. V ekipi si želi čim več Slovencev.

Igor Barišić | Foto: Vid Ponikvar Igor Barišić Foto: Vid Ponikvar Direktor kluba Igor Barišić je na četrtkovi novinarski konferenci razkril, da je bil Zoran Zeljković njihova želja za trenerja že pred letom dni. "Vsi smo srečni, zadovoljni. Po vseh teh ugibanjih, ki ste jih imeli, od Kloseja naprej. Naše mišljenje je, da je Zoran najboljši slovenski trener. Pred letom dni ga ni bilo mogoče pripeljati. Dobrodošel v naš klub." Številka 150 tisoč evrov o odškodnini Kopru, ki se je omenjala, ni točna, je manjša, je še povedal Barišić. Še na začetku tedna je vodstvo Olimpije govorilo, da bo najverjetneje novi trener tujec. A nato preobrat, športni direktor Goran Boromisa pojasnjuje: "Želeli smo trenerja, ki pozna ligo. Želeli smo trenerja, ki je v ligi že nekaj dosegel, kar je dokazal v Kopru. Osvojil je pokal. Želeli smo trenerja, ki ve, kaj so mladi igralci."

Prvi sestanek z vodstvom kluba je imel v ponedeljek, sprva le iz radovednosti, a se nato ni bilo težko odločiti: "Sem otrok Olimpije, Ljubljančan. To mi je bilo v ponos. A kot trener imam svoje zahteve. Vse smo se dogovorili. Zelo sem ponosen, da sem trener Olimpije." Kot vsak trener si je želel korak naprej v svoji karieri in Olimpija to je. Naslednji teden bo že vodil ekipo na evropski tekmi. "To je bil eden od glavnih razlogov za mojo odločitev: biti trener v konferenčni ligi, take priložnosti nimaš velikokrat." Pri vodenju ekipe mu bo pomagal Džengis Čavušević, ki je zasedel mesto pomočnika trenerja. Na koprski klopi pa je Zeljkovića nasledil Safet Hadžić, ki je večkrat krajši čas vodil Olimpijo.

Istočasno je svojo novo službo v Kopru začel Safet Hadžić, ki je nasledil Zeljkovića. | Foto: FC Koper Istočasno je svojo novo službo v Kopru začel Safet Hadžić, ki je nasledil Zeljkovića. Foto: FC Koper

Prva naloga: prejemati manj golov

NK Olimpija : Ludogorec Timi Max Elšnik | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Foto: Vid Ponikvar/Sportida V sredo je ekipo Olimpije že vodil na prvem treningu. Na njem še ni bilo kapetana Timija Maxa Elšnika, ki je na reprezentančni akciji staknil manjšo poškodbo. "Moja prva poteza bo stabilizirati ekipo. Vemo, da Olimpija prejema preveč golov. To moramo popraviti. Bomo videli, kdo bo zdrav. Še vedno verjamem, da bo Elšnik nared za naslednjo tekmo. Prešteli se bomo v petek. Sicer pa imamo najširši kader v Sloveniji. Kdor bo zdrav, bo igral." Debi na klopi Olimpije ga čaka v soboto v Domžalah. 

"Olimpija je druga najslabša v obrambi, a zame ni. Lahko je torej veliko boljša. To moramo popraviti. Želim si, da bomo igrali drugače. V Evropi bomo morali kdaj igrati tudi pragmatično. Bo pa Olimpija vedno napadalna, atraktivna in mora osvajati lovorike."

"Pričakujem moje Fužinčane, Jaršane"

To pa privablja tudi navijače, ki jih na zadnjih tekmah ni bilo veliko. "Iskreno upam, da bo zdaj malo več ljudi. Sploh pričakujem moje Fužinčane, Jaršane. Dobil sem ogromno sporočil. Vsi so napisali, da me pridejo podpreti. Zato verjamem, da bo res temu tako. Ja, v Ljubljani je zahtevana publika. Rada ima atraktiven nogomet. Tega se zavedam. Ne bo lahko, ampak verjamem, da bodo z neko našo željo na igrišču in z igro prihajali v vse večjem številu. Prepričan sem, da znajo prepoznati, kaj je dober nogomet."

"Osebno si želim čim več Slovencev"

Zoran Zeljković | Foto: NK Olimpija Ljubljana Zoran Zeljković Foto: NK Olimpija Ljubljana "Nekatere igralce poznam zelo dobro, a ekipo kot celoto moram še dobro spoznati. Pogled od zunaj in od znotraj je drugačen. Ko pride nov trener, je energija vedno boljša. Verjamem, da ta ekipa lahko igra mnogo bolje." Zagotovo bo nekaj sprememb tudi v začetni enajsterici. Napadalec Admir Bristrić, ki zabija za reprezentanco BiH, bo imel pod Zeljkovićem večjo vlogo (zdaj je bil v vlogi rezervista). Verjame, da bo imel januarja v zimskem prestopnem roku tudi nekaj besede pri kadrovanju. "Osebno si želim čim več Slovencev, domačih igralcev. A morate vedeti, da nas ni veliko. Večina naših dobrih igralcev ima pogodbe, vsak klub pa ima svoj proračun. Bomo pa zagotovo razširiti skavting. Zavedam se, da Olimpija ni Koper, sem mora priti igralec, ki je že nekaj pokazal."

NK Olimpija : NK Koper Joao Henriques Zoran Zeljković
Sportal Olimpija in Koper imata novega trenerja
Ne spreglejte