Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 10. 2023,
16.49

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07

Natisni članek

Safet Hadžić NK Koper NK Olimpija NK Olimpija 1. SNL Zoran Zeljković

Sreda, 18. 10. 2023, 16.49

6 mesecev, 2 tedna

Zoran Zeljković v ljubljano, safet hadžić v koper

Olimpija in Koper imata novega trenerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,07
NK Olimpija : NK Koper Joao Henriques Zoran Zeljković | Zoran Zeljković je nasledil Joaa Henriquesa. | Foto www.alesfevzer.com

Zoran Zeljković je nasledil Joaa Henriquesa.

Foto: www.alesfevzer.com

Nogometni klub Olimpija ima novega trenerja. Kot se je napovedalo že v zadnjih dveh dneh, se je na trenerski stolček zmajev usedel dozdajšnji trener Kopra Zoran Zeljković, je klub potrdil popoldan in dodal, da so se dogovorili za dvoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono. Koper je ob tem danes sporočil, da so se razšli s 43-letnim nogometnim strategom, in dodal, da je trenerske vajeti prevzel Safet Hadžić.

"Zoran Zeljković z današnjim dnem prevzema vodenje članskega moštva NK Olimpija Ljubljana. Triinštiridesetletni strateg je z zmaji sklenil dveletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja za dodatno sezono," so pri Olimpiji potrdili, da je portugalskega trenerja Joaa Henriquesa zamenjal 43-letni Ljubljančan.

Zeljković je v zadnjih letih uspešno vodil FC Koper, z njim je v sezoni 2021/22 postal tudi pokalni prvak. Pred prevzemom primorskega prvoligaša je izkušnje nabiral pri Krki, prve trenerske korake pa je naredil v NK Celje, kjer je opravljal vlogo pomočnika trenerja, nato pa prvič samostojno prevzel Ilirijo.

Novi trener Ljubljančanov je dres Olimpije nosil v sezoni 2010/11, ko ga je oblekel na 25 tekmah. Dosegel je štiri gole, s sedmimi podajami za zadetek je bil takrat tudi najboljši asistent tekmovalnega leta. Med slovensko elito je sicer zbral 218 nastopov.

Olimpija bo novega glavnega trenerja in njegove sodelavce predstavila na četrtkovi dopoldanski novinarski konferenci.

V igri za vodenje nogometašev Olimpije je bil dolgo časa tuji strokovnjak, na koncu pa so se odločili za domačo moč. Športni direktor Kopra Ivica Guberac je že v torek za EkipoSN potrdil, da se z Olimpijo dogovarjajo o višini odškodnine prestopa, v torek pozno zvečer pa naj bi strani dosegli dogovor. Odškodnina naj bi na koncu znašala 150 tisoč evrov, Zeljković pa naj bi ljubljanske nogometaše vodil že na današnjem treningu. 

Zeljković je v Koper prišel leta 2021, le nekaj tednov po tem, ko bi z novomeško Krko skoraj preselil kanarčke v drugo ligo. Na trenerskem stolčku Kopra je takoj opozoril nase, saj je z ekipo osvojil naslov pokalnega prvaka. Koper je skupno vodil na 92 tekmah, v sezoni 2021/22, ko se je veselil pokalnega naslova, pa je osvojil tudi drugo mesto v 1. SNL. Triinštiridesetletni trener bo uradno v novi vlogi predstavljen v petek.

Safet Hadžić je novi trener Kopra. | Foto: Siniša Kanižaj/Sportida Safet Hadžić je novi trener Kopra. Foto: Siniša Kanižaj/Sportida

Hadžić: Imam dovolj izkušenj

Vrzel v Kopru po odhodu glavnega trenerja bo zdaj zapolnil Safet Hadžić, je klub zapisal na družbenem omrežju. Hadžićev pomočnik pa bo Denis Halilović.

"Sprejel sem izziv. Imam dovolj izkušenj, zato sem prevzel ekipo, s katero želim izpolniti cilje, ki so bili zastavljeni. Gremo tekmo po tekmi, a na vsaki po zmago," je v klubski mikrofon dejal Hadžić, ki je bil med letoma 2017 in 2020 večkrat trenerski gasilec pri Olimpiji, sicer pa je pri zmajih dolga leta deloval z mlajšimi selekcijami. Hadžić je kot trener članske zasedbe deloval lani, ko je vodil kranjski Triglav.

Preberite še:

Zoran Zeljković
Sportal Bo to novi trener Olimpije?
Slovenija : Severna Irska Matjaž Kek
Sportal Matjaž Kek: Zrušili smo tudi ta Belfast
Slovenija : Severna Irska Adam Gnezda Čerin
Sportal Prekrasno, kaj uspeva Sloveniji. Kekova četa po evrogolu spisala zgodovino.
Ne spreglejte