Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Olimpija na vrhu zamenjala Gorico, Domžale prehitele Maribor

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Končan je 9. krog Prve Lige Telekom Slovenije. Olimpija je s petkovo zmago nad Krko in porazu Gorice proti Mariboru skočila na vrh lestvice. Odlično formo držijo tudi Domžale, Celje še vedno na dnu.

Prvi so na veselje domačih gledalcev prek Mirana Burgića zadeli Goričani, a so prvaki odgovorili z zadetkoma Jeana-Philippeja Mendyja in kapetana Marcosa Tavaresa ter na odmor odšli s prednostjo. Tudi v drugem delu se vijolice niso uspavale in nadaljevale v visokem ritmu, ki mu Gorica ni mogla slediti. V nadaljevanju sta se med strelca vpisala še Mendy, ki je s svojim drugim zadetkom na tekmi povišal na 3:1, na 4:1 pa je po fenomelani podaji Petar Stojanovića povišal reservist Damjan Bohar.

Novi trener Maribora, Hrvat Krunoslav Jurčić, ki je med reprezentančnim premorom pospešeno spoznaval varovance, je tako na klopi slovenskaga prvaka začel z izjemno zmago, niz sedmih zaporednih zmag Gorice pa je tako končan.

Sobotni večer je prinesel še sosedski obračun v Velenju. Rudar je visoko s 4:0 premagal Celjane, ki imajo novega trenerja. Vodi jih Iztok Kapušin, ki je uvodno pokalno oviro preskočil z odliko, knapi pa so bili previsoka ovira. Celjani so doživeli že šesti poraz v sezoni in s petimi točkami trdno ostajajo na zadnjem mestu.

Edini nedeljski dvoboj je bil v Domžalah. Elsnerjeva četa marljivo osvaja točke v gosteh, na domačem igrišču pa do zdaj ni bila tako prepričljiva. A strah je bil odveč, Domžale so po zaslugi Slobodana Vuka z 2:0 premagali Krško, ki je izgubil še tretjič zapored.

Olimpija s šesto zaporedno zmago skočila na vrh

Olimpija je nove tri točke vpisala že v petek v Novem mestu. Potem ko v slabem prvem polčasu nismo videli zadetkov, je favorizirane Ljubljančane v vodstvo v 53. minuti popeljal Ezekiel Isoken Henty. Zmaji so si v objem skočili še v 79. minuti, ko je Andraž Šporar lepo zaposlil rezrvista Miho Zajca, ki je s prefinjenim strelom v kazenskem prostoru premagal vratarja Mitrovića.

Le štiri minute kasneje je domače v igro vrnil Žiga Kastrevc in znižal rezultat, a so gostje hitro odgovorili. Še drugi zadetek na tekmi je dosegel Zajc, ki s kakšnih dvajsetih metrov dosegel pravi evrogol in s tem postavil tudi končni izid.

Olimpija se je s šesto zaporedno zmago povzpela na vodilno mesto in s tekmo več vsaj začasno z vrha izrinila Gorico, ki bo v soboto gostila Maribor.

V drugem petkovem srečanju je Zavrč z 1:0 premagal Koper in mu prizadejal že peti poraz v sezoni.

Ne spreglejte