Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
24. 8. 2020,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

Thomas Tuchel Hansi Flick Kingsley Coman Bayern München PSG UEFA liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 24. 8. 2020, 4.00

1 leto

Odzivi po finalu lige prvakov

Nemški čudodelec, Neymarjeve solze in sezona presežnikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Bayern | Hansi Flick je po koncu finala tolažil Neymarja. | Foto Getty Images

Hansi Flick je po koncu finala tolažil Neymarja.

Foto: Getty Images

Za nogometaši Bayerna iz Münchna je sanjska sezona. Bavarci so na zadnji tekmi sezone v finalu lige prvakov z 1:0 ugnali pariški PSG in se še šestič v zgodovini povzpeli na evropski prestol. Glavni krivec za sezono presežnikov nemških prvakov je zagotovo trener Hans-Dieter Flick, ki se je na klop Bavarcev usedel po slovesu Nika Kovača na začetku lanskega novembra.

Bayern
Sportal Bayern po drami do šeste evropske krone!

Nogometaši Bayerna Münchna so šestič postali evropski prvaki. V finalu v Lizboni so premagali Paris Saint-Germain z 1:0 (0:0). Tokrat je v lizbonskem mehurčku, posledici pandemije novega koronavirusa, predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin pokal za zmagovalca podelil Bayernu, ki je slavil po zadetku Francoza Kingsleyja Comana, nekdanjega nogometaša PSG.

"Toliko ljudi je zaslužnih za to zmago. Že pozimi smo dokazali, koliko odločnosti je v tej ekipi, in to je vse, kar si lahko želiš kot trener," zadovoljstva s svojo ekipo po osvojitvi naslova ni skrival trener Hansi Flick, za katerim je izjemna sezona. Flick je sezono začel kot pomočnik Nika Kovača, nato pa Hrvata zamenjal na trenerskem stolčku. 55-letnemu Nemcu je uspelo osvojiti trojno krono, z Bavarci pa je nanizal kar 21 zaporednih zmag v vseh tekmovanjih.

Za Hansijem Flickom in Bayernom je nora sezona. | Foto: Getty Images Za Hansijem Flickom in Bayernom je nora sezona. Foto: Getty Images

Bayern stoodstoten

"Osvojitev te lovorike je nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo. Trdo smo delali in na koncu smo postali najboljša ekipa v Evropi. Imeli smo srečo, da smo zadeli in da PSG ni uspelo. Energija te ekipe je neverjetna, vedno se borimo drug za drugega in močno smo povezani. Vesel sem za Kingsleyja, saj je bil še pred nekaj tekmami poškodovan, zdaj pa se je na najboljši mogoč način vrnil v ekipo," je po tekmi dejal presrečni nogometaš Bayerna Serge Gnabry.

"Osvojitev te lovorike je nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo," je prepričan Gnabry. | Foto: Getty Images "Osvojitev te lovorike je nekaj najboljšega, kar se nam je lahko zgodilo," je prepričan Gnabry. Foto: Getty Images

Bayern je v tej sezoni osvojil vse tri lovorike (državni naslov, pokalni naslov in ligo prvakov), v zelo posebni sezoni pa so šestkratni evropski prvaki poskrbeli še za en mejnik, saj so dobili vseh enajst tekem v ligi prvakov. Bayern je na enajstih obračunih lige prvakov kar devetkrat dosegel dva ali več zadetkov, še posebej je blestel Poljak Robert Lewandowski, ki je dosegel 15 zadetkov in le za dva gola zaostal za rekordom Cristiana Ronalda iz sezone 2013/14.

PSG ostal praznih rok

Thomas Tüchel in Neymar po koncu finala | Foto: Getty Images Thomas Tüchel in Neymar po koncu finala Foto: Getty Images Na drugi strani je PSG prvič v zgodovini nastopil v finalu lige prvakov, a ostal praznih rok. Parižani po koncu tekme niso mogli skriti razočaranja, prvi zvezdnik ekipe Neymar pa je potočil nekaj solz razočaranja.

"Zmanjkal nam je tisti prvi gol. Imeli smo možnosti, a oni so zadeli prvi. Prepričan sem, da bi se, če bi mi zadeli prvi, tekma končala v našo korist. Imeli smo dobre in slabe trenutke. Ponosen sem na fante, ponosen sem na Neymarja, saj je odigral še eno tekmo, na kateri je pokazal svoje sposobnosti in mentaliteto. Težko mi je tudi zaradi Mbappeja, saj je prestal hudo poškodbo, izpustil je veliko treninga in pravi čudež je, da je tu z nami," je tekmo komentiral trener PSG Thomas Tüchel.

"Sem razočaran, a ne preveč. Dali smo vse od sebe, na igrišču smo pustili srce. Že pred tekmo sem verjel, da bo prvi gol odločil tekmo," je svoje misli strnil Nemec na klopi Parižanov

 PSG, ki je prvič igral v finalu lige prvakov, ostaja pri eni evropski lovoriki, pokalu pokalnih zmagovalcev iz sezone 1995/96. Francija prav tako ostaja pri enem naslovu evropskega klubskega prvaka po zmagi Marseilla leta 1993.

Preberite še:

Sportal Skrivnosti večno prisotnega Nemca, ki se mu čudi ves svet
Kylian Mbappe
Sportal Čudežni francoski deček, ki mu pri 21 letih pod nogami leži ves svet
Ne spreglejte