Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 7. 2020,
9.24

Osveženo pred

6 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

9

Natisni članek

Radenko Mijatović Dinamo Zagreb Matjaž Kek

Četrtek, 16. 7. 2020, 9.24

6 mesecev, 3 tedne

Hrvaški mediji o odločitvi slovenskega selektorja

Odločitev Matjaža Keka šokirala Hrvate #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,45

9

Matjaž Kek | Matjaž Kek ostaja selektor Slovenije. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek ostaja selektor Slovenije.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Včeraj je postalo jasno, da Matjaž Kek ostaja na trenerskem stolčku slovenske izbrane vrste, selitev k zagrebškemu Dinamu pa je tako padla v vodo. Odločitev slovenskega nogometnega stratega, ki je dvignila nemalo prahu, močno odmeva tudi na Hrvaškem, kjer se večina javnosti čudi odločitvi 58-letnega trenerja.

Matjaž Kek
Sportal Preobrat! Kek zavrnil hrvaškega velikana.

Nogometna zveza Slovenije je v sredo sporočila, da Matjaž Kek po pogovorih s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem ostaja selektor Slovenije. Kek, ki je bil velika trenerska želja Dinama, sicer o tej odločitvi še ni spregovoril, se je pa včeraj na odločitev že odzvalo prve ime slovenske nogometne zveze.

"Matjaž Kek me je prejšnji teden obvestil, da ga nogometni klub Dinamo vabi v svoje vrste. Dogovorila sva se, da se po kratkem vikendu v katerem je imel čas za razmislek, usedeva in pogovoriva. Logično je, da Kek, ki ima pogodbo z nogometno zvezo do leta 2024, ostane v reprezentanci. Matjaž je načelen človek, ki rad izpelje začeto. Ni bilo nobenega pregovarjanja, Kek ostaja slovenski selektor, kar je za njega in reprezentanco najboljše," je povedal Mijatović, ki ob nadaljevanju zgodbe s Kekom ni skrival zadovoljstva.

"Veseli smo, da Matjaž Kek ostaja naš trener. Z nami je imel pogodbo, ki jo je bilo težko prekiniti. To je vsa resnica," je povedal Mijatović, ki ni hotel izdati, kako je potekal pogovor z nekdanjim trenerjem Reke. "Ne bi se spuščal v podrobnosti, ponavljam, imel je pogodbo, ki je ni bilo lahko prekiniti," je še dejal Mijatović.

Mijatović o Keku:

Izjava predsednika NZS je na Hrvaškem odprla številna vprašanja. Kot pišejo hrvaški mediji, so v taboru Dinama po odločitvi Keka zelo razočarani, saj naj bi bil dogovor s slovenskim selektorjem praktično tik pred sklenitvijo. Kot so zapisali pri Jutarnjem, je Kek pred podpisom pogodbe prosil le, da se predhodno pogovori s predsednikom NZS. "Delovalo je, da gre zgolj za formalnost in da bo po tem pogovoru sporočil, da prihaja v Zagreb. Vendar je Kek s svojo odločitvijo šokiral vse v Dinamu. Nihče ni niti slutil, da bo na koncu ostal trener Slovenije," so zapisali pri hrvaškem mediju.

Kaj je pretehtalo?

Dinamo še naprej išče novega trenerja. | Foto: Reuters Dinamo še naprej išče novega trenerja. Foto: Reuters Zdaj se Hrvati sprašujejo, kaj je Keka prepričalo o odločitvi, da ostane na čelu Slovenije. Dinamo naj bi mu ponudil letno plačo v višini okoli 560 tisoč evrov, na mizi pa je imel vsaj triletno pogodbo, a tudi to ni prepričalo Mariborčana. "Pri Dinamu so mu ponudili veliko višjo plačo, kot jo ima na klopi Slovenije. Je na odločitev slovenskega trenerja vplivalo dejstvo, da so informacije pricurljale v medije? Se je morda Matjaž ustrašil zaradi negativnih odzivov javnosti? Nekaj ​​negativnih reakcij je že bilo, vendar je bilo to pričakovano," se sprašujejo na Hrvaškem. A na prave razloge bo treba počakati, da spregovori Kek.

Jasno je, da je Dinamo ostal brez trenerja, ki si ga je močno želel pripeljati v slačilnico. Plana B pri hrvaškem prvaku naj ne bi imeli, zato se bo iskanje za njih zdaj začelo znova. Do konca prvenstva sta na Hrvaškem še dva kroga, nato pa bo tako kot v Sloveniji sledil zgolj kratek odmor, tako da časa za iskanje rešitelja Dinama ni več veliko. Hrvaškega prvaka hitro čaka tudi nastop v kvalifikacijah za ligo prvakov, zato bo iskanje njihovega rešitelja, ki bi predramil ekipo, še toliko bolj pomembno.

Preberite še:

Matjaž Kek
Sportal Oglasil se je Matjaž Kek, ki se je znašel "sredi cirkusa"
Matjaž Kek
Sportal Kmalu konec ugibanj, ali bo Kek sprejel mamljivo zagrebško ponudbo
Sportal Pogodba s hudičem na mizi Matjaža Keka
Ne spreglejte