Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
15. 7. 2020,
8.25

Osveženo pred

6 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

6

Natisni članek

Vahid Halilhodžić Dinamo Zagreb Matjaž Kek

Sreda, 15. 7. 2020, 8.25

6 mesecev, 2 tedna

Danes ali jutri naj bi bilo znano, ali bo Matjaž Kek sprejel ponudbo Zagrebčanov

Kmalu konec ugibanj, ali bo Kek sprejel mamljivo zagrebško ponudbo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,42

6

Matjaž Kek | Matjaž Kek bo danes ali jutri sporočil, ali bo sprejel ponudbo zagrebškega Dinama. | Foto Grega Valančič/Sportida

Matjaž Kek bo danes ali jutri sporočil, ali bo sprejel ponudbo zagrebškega Dinama.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Ali bo Matjaž Kek zagrizel v mamljivo trenersko ponudbo zagrebškega Dinama, bo po poročanju Sportskih novosti znano danes ali jutri. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović pri tem ne skriva želje, da bi Kek ostal selektor slovenske reprezentance.

Sportal Pogodba s hudičem na mizi Matjaža Keka

Krizi v Maksimirju ni videti konca. Začelo se je marca, ko se je od hrvaških prvakov poslovil Nenad Bjelica. Trenerska priložnost se je ponudila Igorju Jovićeviću, a je na sedmih obračunih ni izkoristil. Moštvo je v pokoronskem času od mogočih 24 osvojilo zgolj 11 točk, zadnja dva obračuna pa je izgubilo tako z Rijeko (0:2) kot Hajdukom (2:3).

Na čelu trenerskega štaba zagrebškega Dinama je trenutno brat Zdravka Mamića Zoran, a gre le za začasno rešitev, kako prebuditi moštvo, ki si je že zagotovilo nov naslov hrvaškega prvaka. Tudi njemu za zdaj ni uspelo najti recepta, še več, njegov prihod je sprožil upor navijaške skupine Bad Blue Boys. Ta je na zadnjem derbiju vztrajala le 45 minut in z žaljivkami sporočala, kaj si misli o bratski navezi Mamić. Zdravko, ki klub vodi na daljavo, naj bi se pred roko pravice še vedno skrival v BiH.

Zagrebčani tako še naprej vztrajno iščejo nekoga, ki bo predramil ekipo in jo znal v kratkem času pripraviti na pomembne evropske tekme – kvalifikacije za ligo prvakov. Glavni kandidat je Matjaž Kek, ki svoje odločitve, ali bo sprejel mamljivo ponudbo, še ni sporočil. Naj pa bi jo v kratkem, sporočajo pri Sportskih novostih.

SN: Danes ali jutri nov sestanek in končna odločitev

Mijatović upa, da bo Kek ostal selektor slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Mijatović upa, da bo Kek ostal selektor slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar "Stvari v naši zvezi so jasne od samega začetka. Še vedno imamo pogodbo z Matjažem Kekom, želimo, da ostane selektor Slovenije," je za Sportske novosti danes dejal predsednik Nogometne zveze Slovenija (NZS) Radenko Mijatović. Pri tem je razkril, da se bosta s Kekom v kratkem zopet slišala.

"Po zadnjem pogovoru sva se dogovorila še za enega, ki bo danes ali najpozneje jutri (v četrtek). Takrat se bomo dogovorili, kako naprej. Ponavljam pa, želimo, da ostane selektor Slovenije. Zelo smo se trudili, da vodil slovensko reprezentanco. Dela odlično, nobenega razloga ni, da bi se razšli. O podrobnostih prvega pogovora ne bi govoril. Je pa seveda rekel, da je Dinamo velik klub, da bi to bil zanj velik izziv in da ga je klic presenetil. Na koncu je dodal, da mora dobro razmisliti. Danes ali jutri bo sporočil končno odločitev," je za hrvaški medij še dodal Mijatović in še enkrat povedal, da želijo zadržati Mariborčana: "Dinamo je veliki klub, Matjaž je odličen trener za ta klub, a tudi mi ga potrebujemo!"

Index: Z bonusi okoli 800 tisoč evrov na leto

Če držijo informacije hrvaškega portala Index.hr, bi Kek pri Dinamu na leto z bonusi lahko zaslužil okoli 800 tisoč evrov, nekateri hrvaški mediji pišejo o dobrega pol milijona evrov.

 Kek ima z NZS pogodbo do konca kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2024.

Matjaž Kek
Sportal Oglasil se je Matjaž Kek, ki se je znašel "sredi cirkusa"

Vahid Halilhodžić je prepričan, da zagrebški Dinamo potrebuje nekoga, kot je Matjaž Kek. | Foto: Reuters Vahid Halilhodžić je prepričan, da zagrebški Dinamo potrebuje nekoga, kot je Matjaž Kek. Foto: Reuters "Kek bi bil prava izbira"

Da je Kek pravi za Dinamo, je prepričan bosanski trener Vahid Halilhodžić, nekoč že trener zagrebškega kolektiva, ki pa ob Zdravku Mamiću ni zdržal dolgo.

"V Dinamu je z odhodom Nenada Bjelice nastala eksplozija. Škoda, da se je to zgodilo tako nenadoma, a takšnih stvari smo v Dinamu vajeni. Moštvo je bilo v Evropi dobro organizirano in vodeno, zdaj pa je spet v krizi. Zoranu je ostalo še nekaj tekem, za Dinamo pa je ključno, da pripelje vrhunskega trenerja, nekoga, ki bo moštvo spravil v red. Matjaž Kek je zagotovo prava izbira. Eksplozijo v Maksimiru lahko umiri le avtoriteta, kot je Kek," je za 24 sata dejal 68-letni strateg, trenutno selektor Maroka.

Kek je pred dnevi potrdil stike z vodstvom Dinama, a dodal, da se mora najprej pogovoriti z vodstvom Nogometne zveze Slovenije, na katero ga še lep čas veže reprezentančno sodelovanje.

Preberite še:

Nejc Skubic
Sportal Slovenec junak dneva v Turčiji, veselje je bilo nepopisno

 

Ne spreglejte