Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
4. 10. 2015,
1.15

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Barcelona Luis Enrique Sevilla Lionel Messi Lionel Messi Gerard Pique Luis Suarez Andres Iniesta

Nedelja, 4. 10. 2015, 1.15

7 let, 12 mesecev

Odkar ni Messija in Inieste, je Barcelono zapustila še sreča

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Barcelone, ki branijo španski in evropski naslov, so se iz Seville vrnili praznih rok. Izgubili so z 1:2 in dokazali, da so brez Lionela Messija in Andresa Inieste zelo oslabljeni.

Barcelona brez Lionela Messija in Andresa Inieste (še) ni prava. Po porazu s Sevillo, ki je na zmago nad katalonskim velikanom čakala osem srečanj, je zazvonil blagi alarm. Za razliko od nedavnega poraza v Vigu (1:4) tokrat rezultat ni bil odraz dogajanja na igrišču, saj si je Barcelona priigrala ogromno priložnosti. "Proti Celti nismo igrali dobro, tokrat pa smo imeli veliko priložnosti in bi si zaslužili vsaj točko. Smo najboljša ekipa na svetu in ne bi smeli iskati krivcev. Tako kot takrat, ko smo osvojili vse mogoče lovorike, a smo bili obravnavani kot skupina," je dejal Luis Suarez. Urugvajski zvezdnik je eden izmed treh osmoljencev, ki so skušali Kataloncem priigrati vsaj točko, a je njihov strel ustavil okvir vrat. Podobno se je godilo tudi Neymarju, ki je odigral stoto tekmo za Barcelono, ter Sandru. Ko je Brazilec zatresel vratnico s prostega strela, se je žoga odbila od vratarja Seville in nato nekaj sekund nevarno potovala po golovi črti, a je vendarle ni prečkala.

Pique: Poškodbe ne smejo biti izgovor za poraz

Če so nogometaši Barcelone po težko prigarani evropski zmagi nad Bayerjem javnosti, predvsem pa svojim navijačem, skušali dopovedati, da bodo visoko postavljene cilje zmogli uresničevati tudi brez Argentinca, je srečanje v Andaluziji razkrilo slabosti. V obdobju brez Messija (odsoten naj bi bil še sedem tednov) in Inieste (manjkal bo vsaj še tri tedne) jih je na cedilu pustila še sreča, saj so na štadionu Sanchez Pizjuan trikrat zadeli okvir vrat.

"Pogrešamo Messija in Iniesto, a tudi Sevilla ima težave s poškodovanimi igralci, zato to ne sme biti izgovor za naš poraz," je po tekmi sporočil Gerard Pique. Obrambni steber Barcelone, ki v tej sezoni prejema nenavadno veliko zadetkov, je prepričan, da je to bila ena izmed tistih tekem, ko žoga ne more in ne more v mrežo. "Sevilla je dvakrat nevarno zapretila in dosegla dva gola," je omenil.

Trener nezadovoljen z učinkovitostjo

Razlika v učinkovitosti je zmotila tudi Luisa Enriqueja, ki je po tekmi potarnal, da je njegova ekipa na srečanju izgubila na nemogoč način. "Zdi se neverjetno, da smo dosegli le en zadetek, čeprav je bila žoga večkrat tako blizu njihovim vratom. V nadaljevanju sezone moramo dvigniti raven učinkovitosti." Usodnih je bilo deset minut nezbranosti v drugem polčasu, ko je Sevilla dosegla oba zadetka, Barcelona pa si je sama skopala jamo, zaradi katere bo na lestvici zdrsnila navzdol.

Na srečo Barcelone bo zdaj nastopilo obdobje reprezentančnega premora, ki bi lahko v vrste evropskega prvaka vrnilo mirnost, zbranost, predvsem pa izboljšan odstotek izkoriščenih priložnosti, ki je bil v Sevilli zelo skromen. Ga bodo znali dvigniti brez prvega golgeterja Messija, ki bi jim v teh ranljivih trenutkih prišel še kako prav?

Ne spreglejte