Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
16.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Primož Gliha U21

Torek, 2. 10. 2018, 16.40

5 let, 6 mesecev

Primož Gliha se je odločil

Objavil seznam reprezentantov za zaključek kvalifikacij

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Primož Gliha | "Obstajajo torej možnosti za napredovanje, vendar se je potrebno zavedati, da imamo tudi določene težave." | Foto Urban Urbanc/Sportida

"Obstajajo torej možnosti za napredovanje, vendar se je potrebno zavedati, da imamo tudi določene težave."

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Slovensko nogometno reprezentanco do 21 let čakata še zadnji dve tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo U21 2019. V ta namen je selektor Primož Gliha objavil seznam 23 nogometašev, ki bodo poskušali zadržati drugo mesto v skupini in se prebiti v dodatne kvalifikacije. Slovenija se bo najprej 12. oktobra ob 18.00 v Celju pomerila z Bolgarijo, štiri dni pozneje, 16. oktobra, ob 18.45 pa v Dijonu še s Francijo.

"Smo drugi na lestvici, za najboljšimi drugouvrščenimi reprezentancami v drugih kvalifikacijskih skupinah pa trenutno zaostajamo za dve točki. Za napredovanje v dodatne kvalifikacije se borimo skupaj z Avstrijo, Poljsko, Bosno in Hercegovino, Slovaško in Norveško. Obstajajo torej možnosti za napredovanje, vendar se je potrebno zavedati, da imamo tudi določene težave," je za nogometno zvezo Slovenije povedal Gliha.

Povezani, kot pod njim še niso bili

Selektor se zaveda težavnosti naloge, še posebno, ker Matic Vrbanec, Amadej Brecl, Ožbej Kuhar in Žiga Lipušček niso povsem zdravi, Martin Kramarič pa je že nekaj časa poškodovan in bo izven zelenic odsoten še mesec dni. Kljub temu pa z optimizmom pričakuje tekmi in verjame v končni uspeh. "Želel bi še poudariti, da sta moštveni duh in pripadnost te generacije izjemna oziroma tako visoka, kot je ni bilo še v nobeni drugi generaciji, ki sem jo vodil," je še povedal Gliha.

Slovenija je po sedmih tekmah na drugem mestu

Na EP bodo napredovali zmagovalci devetih skupin, štiri najboljše drugouvrščene pa bodo igrale dodatne kvalifikacije za zadnji dve mesti.

Slovenija je po sedmih tekmah na drugem mestu z desetimi točkami zaostanka za Francijo (21), Kazahstan je s tekmo več tretji, Bolgarija je s tekmo manj četrta z osmimi točkami, pri repu pa sta s po štirimi točkami Luksemburg in Črna gora.

Na seznamu so: Luka Janžekovič (Aluminij), Metod Jurhar (Celje), Grega Sorčan (Gorica), Erik Gliha (Aluminij), Luka Badžim (Ankaran), David Brekalo (Bravo), Amadej Brecl (Celje), Timotej Mate (Drava Ptuj), Žiga Lipušček (Gorica), Jon Gorenc Stankovič (Huddersfield Town), Aleksandar Boškovič (Mura), Kristjan Arh Česen (Triglav), Ožbej Kuhar (Triglav), Dejan Petrovič (Aluminij), Matic Vrbanec (Aluminij), Janez Pišek (Celje), Jaka Bijol (CSKA), Adam Gnezda Čerin (Domžale), Jan Humar (Gorica), Jan Repas (SM Caen), Dejan Vokić (Zaglebie Sosnowiec), Jan Mlakar (Maribor), Alen Ožbolt (Lokomotiv Plovdiv).

Preberite še:

Sportal Velika okrepitev: otrok Domžal se je po desetletju vrnil domov
Ante Šimundža
Sportal Dokaz, koliko Zahović ceni Šimundžo #video
Bruce Grobbelaar
Sportal Nekdanji vratar Liverpoola se je izpovedal, kako je v vojni ubil prvega človeka
NŠ Mura NK Maribor
Sportal Navijači v ekstazi pojejo "Mura, ti si šampion", Šimundža umirja konje #video
Lionel Messi
Sportal Messi zapečatil usodo Tottenhama, šov Neymarja, Oblak in Handanović nasmejana
 
Ne spreglejte