Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2018,
15.30

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Zlatko Zahović Ante Šimundža NK Mura

Torek, 2. 10. 2018, 15.30

5 let, 6 mesecev

Dokaz, koliko Zahović ceni Šimundžo #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,82
Ante Šimundža | Zlatko Zahović in Ante Šimundža sta sodelovala v različnih vlogah. | Foto Vid Ponikvar

Zlatko Zahović in Ante Šimundža sta sodelovala v različnih vlogah.

Foto: Vid Ponikvar

Športni direktor NK Maribor Zlatko Zahović je v pogovoru za Planet TV pohvalil Muro in njenega trenerja Anteja Šimundžo. Strateg črno-belih mu ni ostal dolžan in poudaril, da med njima vlada obojestransko spoštovanje. Sodelovala sta v različnih vlogah, nazadnje leta 2015.

Mura se je po petih letih vrnila med najboljše slovenske klube in poskrbela za evforijo v Murski Soboti. Dodatno jo je razgrela nedeljska zmaga nad Mariborom (4:1), ki je doživel prvi poraz v tej sezoni. In to kakšnega!

Zlatko Zahović
Sportal Zlatko Zahović poslal sporočilo Miranu Pavlinu #intervju

Športni direktor Maribora Zlatko Zahović je v pogovoru za Planet TV, ki ste si ga lahko ogledali v tedenski oddaji Goool!, pohvalil Muro, njene navijače in vzdušje, ki vlada v Fazaneriji. Pohvalil pa je še nekaj. Izpostavil je, da ima Mura v 1. SNL še eno veliko prednost. "Ima odličnega trenerja z izkušnjami iz lige prvakov, takih pa v Sloveniji ni prav veliko," je poudaril prvi kadrovik vijolic, ki mu je pred dobrim tednom potekel suspenz Nogometne zveze Slovenije (NZS).

Ante Šimundža o besedah Zlatka Zahovića in NK Maribor:

Od slovenskih trenerjev sta klube iz 1. SNL v ligi prvakov poleg Anteja Šimundže vodila le še Darko Milanič, aktualni trener Maribor, s čigar delom je Zahović izjemno zadovoljen, ter Bojan Prašnikar, ki je prebil led pred 19 leti in postavil Maribor na elitni evropski zemljevid. Takrat so vijolice začele ligo prvakov fantastično, z gostujočo zmago v Kijevu nad Dinamom, zmagoviti gol pa je dosegel prav Šimundža.

NŠ Mura NK Maribor
Sportal Navijači v ekstazi pojejo "Mura, ti si šampion", Šimundža umirja konje #video

Ni bilo skrivalnic

Ante Šimundža je prvi slovenski trener, ki je v tej sezoni premagal Maribor. | Foto: Mario Horvat/Sportida Ante Šimundža je prvi slovenski trener, ki je v tej sezoni premagal Maribor. Foto: Mario Horvat/Sportida Kako pa je pohvalo Zahovića sprejel Šimundža, ki je bil v ponedeljek gost nogometne oddaje Goool" na Planet2? "Med nama vlada obojestransko spoštovanje. Sodelovala sva že v mlajših letih, bila soigralca, tudi v reprezentanci, skupaj sva bila tudi ob velikih evropskih uspehih na slovenskih zelenicah," je ponosno dejal Mariborčan dalmatinskih korenin, ki je vodil Maribor v ligi prvakov (2014/15), sezono pred tem pa se z vijolicami prebil celo v izločilni del evropske lige (2013/14).

Leta 2015 je zapustil vroči mariborski stolček. Z Zahovićem sta  se pogovorila z odprtimi kartami. Ni bilo več skrivalnic, športni direktor pa mu je dovolil, da se odloči, kakor je pač čutil. Tri leta pozneje se merita v Prvi ligi Telekom Slovenije, kjer jo je Šimundža v tej sezoni že dvakrat zagodel štajerskemu favoritu. Najprej je remiziral v Ljudskem vrtu (0:0), nato pa klub, ki ga nosi v srcu, spravil na kolena (4:1) še v Fazaneriji.

NK Olimpija NK Aluminij
Sportal Aluminij se je nevarno približal najboljšim #video

Hitro smo se razvadili

Maribor ostaja v vodstvu, a je v nedeljo izkusil prvi poraz. Kako pa trener Mure doživlja njegovo sezono? "Slovenska zgodba je odlična, evropska pa ne tako. Je pa tako, da je evropska jesen v Mariboru postala nekakšna stalnica. Hitro smo se razvadili, v Sloveniji pa je dejstvo, da se je izredno težko prebiti tja. Vem, koliko dela, odrekanj in sreče je potrebnih za kaj takšnega. Maribor je naletel na res kultni klub Glasgow Rangers. Velik klub. Rangers je izkoristil ravno to tradicijo. Tekmovalno jim je prinesel mladi trener Steven Gerrard z izkušnjami iz angleške lige. Čeprav je mladi trener, je proti Osijeku in Mariboru nastopil profesionalno in pragmatično," je trener Mure pohvalil slovitega stratega letošnjega evropskega tekmeca Maribora. Edinega kluba poleg Mure, ki se lahko v tej sezoni pohvali z zmago nad vijolicami.

Pogovor z Zlatkom Zahovićem:

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

 

Ne spreglejte