Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 3. 2014,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Ponedeljek, 24. 3. 2014, 18.19

8 let

Novopečeni rekorder Messi si je iz glave že izbil Real

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Lionel Messi je s tremi zadetki v nedeljo utišal navijače Reala, pomagal Barceloni do zmage, vredne zlata, ter postavil še nekaj mejnikov. Postal je najboljši strelec el clasicov vseh časov.

Trener Barcelone Gerardo Martino je pred derbijem v Madridu opozarjal, da je to za njegove izbrance zadnja priložnost, ko se lahko Katalonci še vmešajo v boj za naslov prvaka. Zato so bili zvezdniki, ki nosijo dres Barcelone, pod silovitim pritiskom. Nato so pred polnim štadionom pri največjem sovražniku dokazali, da bo troboj za naslov prvaka še zelo zanimiv.

''Vedno se dobro odzovemo, ko je najbolj pomembno. To je bila izjemno pomembna zmaga. Zadovoljen sem s svojo predstavo, šlo mi je dobro, zdaj pa se moramo osredotočiti na cilje, za katere je ekipa vložila veliko dela in truda. Prihajajo nove tekme, pozornost moramo usmeriti na njih. Zmago nad Realom moramo čim hitreje pozabiti in se posvetiti novim izzivom. V prihodnje si ne smemo več privoščiti napak,'' se je dotaknil nedavnih spodrsljajev na gostovanjih pri Real Sociedadu in Valladolidu, ki so Barcelono prikovali na tretje mesto.

Na elitnem seznamu prehitel tudi slovitega rojaka

Messi je s tremi zadetki na dvorišču največjega sovražnika, novim podvigom na derbiju vseh derbijev, poskrbel, da bo troboj za naslov španskega prvenstva med Barcelono, Atleticom in Realom še negotov in napet. Dvakrat je zadel z bele točke, enkrat iz igre, zapravil pa je še nekaj lepih priložnosti, tako da je zelo namučil obrambo gostiteljev.

S tremi zadetki je postavil nov rekord. Na seznamu najboljših strelcev večnih španskih derbijev se je zavihtel na prvo mesto. Prehitel je tudi slovitega rojaka Alfreda di Stefana, nekdanjega zvezdnika Reala, ki je pred davnimi desetletji spadal med najboljše na svetu. Messi je na derbijih z Realom dosegel že 21 golov, v španskem prvenstvu pa je že pri številki 236, ki zagotavlja drugo mesto. Na večni lestvici je prehitel Mehičana Huga Sancheza (234), za vodilnim Telmom Zarro pa zaostaja le še 15 golov.

Ne spreglejte