Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
16. 1. 2013,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Željko Milinović Srečko Katanec

Sreda, 16. 1. 2013, 14.02

8 let

Novaković ne postavlja pogojev, Koren se ne bo vrnil

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Milivoje Novaković je potrdil, da se je pripravljen vrniti v reprezentanco. Kot pravi Željko Milinović, pomočnik selektorja Srečka Katanca, njegova vrnitev ni pogojena z ničemer.

Slovenska športna javnost – predvsem tista, ki spremlja reprezentančni nogomet -, je na nogah. Avtor 19 reprezentančnih zadetkov, drugi najboljši strelec v zgodovini Slovenije se je po letu in pol pripravljen vrniti v izbrano vrsto. V dresu Slovenije je nazadnje nastopil septembra 2011 v Firencah na tekmi kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2012 proti Italiji pod vodstvom Matjaža Keka. Ko je na klop reprezentance sedel Slaviša Stojanović, ga ni bilo več zraven. Zakaj je odšel, nikoli ni bilo povsem razjasnjeno. Novopečeni selektor Srečko Katanec je že ob imenovanju potrdil, da bo skušal nazaj zvabili nekatere najboljše. Milivoje Novaković seveda sodi mednje. Toda zdaj je zgodba nekoliko drugačna, kot je bila takrat, ko je bil nazadnje zraven. Star je 33 let, trenutno z neurejenim klubskim statusom, v napadu Slovenije pa že nekaj časa kraljuje Tim Matavž. Za Novakovića mesto v napadu seveda ni več rezervirano, kar pa po besedah našega sogovornika ni problem. ''Svojo vrnitev Novaković ni pogojeval z ničemer. Kako tudi bi, saj veste, kako načelen človek je Katanec. Pri Srečku nihče ne bo mogel postavljati nobenih pogojev,'' nam je zaupal pomočnik selektorja Željko Milinović in dodal: ''Pripravljen je sodelovati, to ni skrivnost, a najprej mora urediti klubski status. Upam, da ga bo čim prej.'' O slovenskem golgeterju ima nekdanji branilec slovenske reprezentance, ki bo odslej v njenem strokovnem štabu, zelo dobro mnenje. '' Pomembno je že, da je sploh zraven. Kot oseba lahko tej reprezentanci prinese veliko. Koliko in kje bo igral, pa bo tako ali tako določil selektor,'' še pravi Milinović.

Velik plus za reprezentanco

Z Ljubljančanom, ki je trenutno še vedno član nemškega drugoligaša Kölna, pri katerem so ga že nekaj časa nazaj odpisali, nazadnje pa je kot posojen nogometaš igral na Japonskem, se je pred časom tudi sestal. ''Povsem slučajno sva se srečala in se seveda pogovorila. To je bilo po tem, ko se je že sestal s Katancem, tako da sem več ali manj vedel, kako razmišlja. Sem pa tudi po tistem pogovoru dobil dodaten občutek, da mu je še do igranja v dresu Slovenije. Sicer pa ga dobro poznam, pred leti sva kratek čas igrala skupaj, zato dobro vem, kaj od njega lahko pričakujemo. Je velik plus za reprezentanco kot igralec in tudi kot človek,'' je še povedal danes 43-letni Milinović, ki si je z Novakovićem krajši čas klubsko garderobo delil pri Lasku iz Linza leta 2005. Takrat je že počasi zaključeval bogato nogometno pot, medtem ko si je Novaković še ustvarjal ime.

Morda že proti Bosni in Hercegovini

Ker je do prve tekme reprezentance v letu 2013 – 6. februarja se bo v Stožicah pomerila proti Bosni in Hercegovini v prijateljski tekmi –, še zelo malo, se zdi, da je vrnitev Novakovića, ki še nima urejenega klubskega statusa, aktualna predvsem za naslednje preizkušnje, a naš sogovornik ne izključuje možnosti, da bi bil na voljo že ob debiju novega selektorja.

''Sicer ne vem, kako sta se dogovorila s selektorjem, a morda pride v poštev že za tekmo proti Bosni in Hercegovini. Zakaj pa ne? Če se bo v naslednjih dneh pridružil kakšnemu klubu in začel trenirati, lahko pride,'' je pogovor na temo drugega najboljšega strelca v zgodovini izbrane vrste zaključil Milinović.

Ne spreglejte