Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 10. 2017,
19.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98

1

Natisni članek

Rosangela Espinoza Sebastian Giovinco Gonzalo Higuain Kaka Suzy Cortez izbor z družabnih omrežij Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Lionel Messi Lionel Messi Choirul Huda Daniella Chavez

Ponedeljek, 16. 10. 2017, 19.55

6 let, 6 mesecev

Izbor z družabnih omrežij

Nova smrt na nogometnih zelenicah: po trku umrl legendarni vratar #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,98

1

Za nami je nov pester nogometni teden, v katerem ni manjkalo takšnih in drugačnih pripetljajev na nogometnih zelenicah in ob njih. Katerih deset se je znašlo v tokratnem Sportalovem izboru z družabnih omrežij?

Glavo gor, Pique. Zagotovo je še kaj hujšega na svetu.

Na derbiju španske La Lige nismo videli zmagovalca (1:1), smo pa akcijo Antoina Griezmanna, ki se ji še danes smejijo mnogi po svetu. Francoz je v hitrem protinapadu poslal žogo med noge Gerarda Piqueja in dobil velik aplavz, na račun nesrečnega in osramočenega Katalonca pa so si izmišljali šale na vsakem koraku.

Nekateri so Piqueju stopili v bran ter poudarjali, da vse ni tako črno in da se po svetu dogajajo še hujše stvari. V podporo branilcu Barcelone se je pomanjkljivo oblečena fotografirala nam dobro poznana brazilska manekenka Suzy Cortez 

"Nič ni bilo z osmo zaporedno zmago Barcelone, a najboljši branilec na svetu Gerard Pique ima mojo popolno podporo," je zapisala ob fotografiji. Pique in njegova žena Shakira sta pred dnevi sporočila, da je z njunim zakonom vse v redu, ter tako zanikala govorice o ločitvi, Brazilkina fotografija podpore pa bi lahko spet zamajala zdrave družinske temelje pri Piquejevih.

Pique sicer ni bil edini nogometaš Barcelone, ki so mu pretekli konec tedna nogometaša Atletica dali lekcijo. Lea Messija je v slogu Zinedina Zidana preigral branilec, da, branilec, Diego Godin.

Hvala ti za vse, Kaka!

Po Andrei Pirlu je svojo zadnjo tekmo v karieri odigrala tudi brazilska nogometna legenda. Ricardo Izecson do Santos Leite, bolj znan pod imenom Kaka, je v dresu Orlanda proti Columbusu še zadnjič stopil na nogometno zelenico, nato pa s solzami v očeh obesil svoje nogometne čevlje na klin.

Brazilski virtuoz velja za enega najboljših vseh časov, svoj vrhunec pa je doživel v dresu AC Milana, v katerem je bil praktično neustavljiv. Z rossoneri je stopil na vrh Evrope leta 2007 in bil za neverjetne predstave v tem letu nagrajen tudi z zlato žogo. Kaka je bil zadnji pred ero Messija in Ronalda, ki je prejel to lovoriko. Svoje mojstrstvo je kazal tudi pri Realu, na koncu pa odšel v ZDA in kariero končal v dresu Orlanda.

V svoji klubski karieri je na 645 tekmah dosegel 206 zadetkov. V dresu z državnim grbom je na 92 tekmah dosegel 29 golov. Leta 2002 je na SP v Južno Koreji s selecaom stopil tudi na svetovni vrh. Kakšna kariera, kapo dol, Kaka. Uživaj v pokoju, tako kot smo mi, ko smo te gledali.

Ronaldo, kaj za vraga je bilo to?

Mnogi pravijo, da je največji nogometni greh primerjati Cristiana Ronaldo z Lionelom Messijem. Zakaj? Eden izmed razlogov naj bi bila tudi naslednja akcija Portugalca. Ni kaj, tudi Ronaldo je le iz mesa in krvi.

Dodajmo, da se je Ronaldo le nekaj minut kasneje navijačem odkupil z zadetkom in Realu pribojeval zmago, ki je beli balet vodilni Barceloni približal na pet točk zaostanka.

Smrt, ki je pretresla Indonezijo

Iz Indonezije prihaja žalostna vest. Na tekmi med ekipama Perselo in Padangom se je zgodila tako huda nesreča, da je kasneje vratar domačih Choirul Huda v bolnišnici umrl. Pred koncem prvega polčasa sta pri boju za žogo hudo trčila Huda in njegov soigralec Ramon Rodrigues.

Rodrigues je tako hudo trčil v 38-letnega veterana, da je talisman indonezijskega nogometa kasneje izgubil bitko za življenje. Huda sicer ni takoj omedlel, a kmalu se je le ulegel in kljub hitremu posredovanju zdravniške službe mu ni bilo več pomoči.

Eden od zdravnikov je dejal, da je Huda po trku dejal, da ga zelo boli v prsih, nato pa nehal dihati, saj se mu je ustavilo srce.

Ko ti nekdo od zgoraj sporoči, da ni tvoj večer

V italijanskem derbiju je Lazio sredi Torina šokiral Juventus. Rimljani so staro damo premagali že v italijanskem superpokalu, zdaj pa so po preobratu v drugem polčasu ponovili vajo.

Sinjemodrim so bile v soboto naklonjene zvezde. Kljub veliki napaki albanskega vratarja Thomasa Staskosha žoga ni končala za njegovim hrbtom. Vratar Lazia je žogo pred svojim vrati nabil v Gonzala Higuaina, od njega pa je zadela prečko, tako da ni bilo zadetka.

Omenimo še, da je imel italijanski prvak priložnost za izenačenje tudi v 97. minuti, ko je strel z bele točke zapravil Paulo Dybala. Ostalo je pri zmagi Lazia (2:1), ki je na lestvici ujel Juventus (19), vodilni Napoli pa ima zdaj že pet točk več (24).

"Ronalda" z igrišča pospremili policisti

Na sobotni tekmi španskega prvenstva med Getafejem in Realom je na igrišče pritekel navijač, ki se je hotel srečati s svojim junakom Cristianom Ronaldom. Mladenič, oblečen v portugalskega zvezdnika, je s svojim vzornikom spregovoril nekaj besed, nato pa so ga z igrišča pospremili policisti in ga odpeljali v pridržanje. Na koncu so mu napisali plačilni nalog in mu za dolgo prepovedali obiskovanje tekem. 

Kaj takega pa še ne …

Nekdanji dragulj torinskega Juventusa Sebastian Giovinco zdaj že tretje leto navdušuje ljubitelje nogometa v MLS. Kot član Toronta je eden izmed nosilcev, zato ne čudi, da izvaja tudi vse strele z bele točke. V noči na ponedeljek mu sreča ni bila naklonjena in ob strelu z enajstih metrov je kar dvakrat stresel vratnico.

Prvi poskus je sodnik razveljavil in dal italijanskemu napadalcu še eno priložnost, ker je Laurent Ciman prehitro zakorakal v kazenski prostor. Giovinco je ponovil vajo in tudi v drugo zadel isto vratnico. Na koncu pripetljaj, ki mu nismo priča vsak dan, ni vplival na zmagovalca. Zmaga je vseeno romala v roke Toronta. Odločilni zadetek za zmago z 1:0 je dosegel Jozy Altidore.

Poteza pobiralca žoge, ki ji vsi ploskajo

Panami se je po zadetku Romana Torresa v 88. minuti proti Kostariki sploh prvič uspelo uvrstiti na svetovno prvenstvo. Tamkajšnje oblasti so takoj ta dan razglasile za državni praznik in s tem dale vedeti, koliko cenijo uspeh svojih junakov.

A za čudež so delali vsi, poleg navijačev so imeli nogometaši na svoji strani pobiralce žoge, ki so se v zadnjih sekundah tekme odločali tudi za nešportne poteze. Ena še posebej bode v oči, a vse skupaj je svet sprejel z aplavzom, izjema so le ZDA, ki so po letu 1986 ostale brez nastopa na SP.

Bosanski navijači zažgali igrišče

Potem ko so nogometaši BiH izgubili tudi teoretične možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Rusiji, so njihovi navijači na gostovanju v Estoniji zažgali igrišče. Bakle, ki so jih pretihotapili na štadion, so poskrbele za pravi ognjeni dež. K sreči v bližini ni bilo igralcev, tako da ni bilo poškodovanih.

Ena se je razgalila od veselja, drugo kar tako

Južna Amerika je celina, kjer ne manjka lepih in z oblinami obdarjenih deklet. V času južnoameriških kvalifikacij, ko so se sredi tedna delile še zadnje vstopnice za svetovno prvenstvo, so veliko zanimanja javnosti in ljubiteljev nogometa izkoristila tudi dekleta, ki bi naredila vse za všeček na svojem Instagramu.

Na svoj račun je po remiju proti Kolumbiji (1:1), ki je v Rusijo popeljal tudi Peru, prišla lepa perujska manekenka Rosangela Espinoza. Po velikem uspehu je svojim sledilcem pokazala več kot ponavadi.

 

❤️. Foto @hpomiano 💇🏻Believe Moda

A post shared by R o s A n g e l a (@rosangelaeslo) on

 

❤️

A post shared by R o s A n g e l a (@rosangelaeslo) on

Le predstavljamo si lahko, kaj bi nam v primeru dobrega razpleta pripravila Čilenka Daniela Chavez. A ta tudi zdaj, ko je Čile potegnil kratko, ni bila nič kaj zadržana. Na fotografijah se sicer ni ravno smejala, ne moremo pa reči, da je bila kaj bolj oblečena.

Ne spreglejte