Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
20. 12. 2022,
7.25

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Natisni članek

SP 2022 v nogometu argentinska nogometna reprezentanca Katar 2022 Argentina sprejem

Torek, 20. 12. 2022, 7.25

1 leto, 2 meseca

Katar 2022

Norišnica v Argentini: svetovni prvaki so prispeli v domovino #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,62

2

Argentinski nogometaši so po osvojenem naslovu svetovnih prvakov danes ob 2.40 zjutraj po lokalnem času pripotovali v domovino. V Argentini so danes razglasili dela prost dan, tako da se na ulicah Buenos Airesa ob sprejemu obeta pravi spektakel. Že ob sprejemu na letališču je bilo kljub nočni uri bučno, odmevale so pesmi, pilot pa je po pristanku iz okna letala obesil argentinsko zastavo, ob kateri so navijači ponoreli. Zatem sta prva iz letala stopila kapetan Lionel Messi s pokalom in selektor Lionel Scaloni.

Nogometaši so nato s posebnim avtobusom z letališča odpotovali proti prostorom Nogometne zveze Argentine, kjer jih je kljub nočnim uram že pozdravilo na tisoče navdušenih navijačev. Kot še poročajo tuji mediji, naj bi polet Argentincev domov z letalsko družbo Aerolineas Argentinas prek spletne strani FlightRadar24 (švedska internetna storitev, ki na zemljevidu prikazuje informacije o sledenju poleta letala v realnem času, op. p.) spremljalo več kot deset tisoč ljudi. Airbus A330 je nosil napis "ena ekipa, ena država, ene sanje", na njegovem zadnjem krilu pa sta narisana obraza Lionela Messija in Angela Di Marie.

Argentinci so prispeli v domovino, foto: Reuters:

Fotogalerija
1 / 28

Po poročanju argentinske medijske agencije Télam bo ekipa najprej izkoristila čas za počitek v prostorih argentinske nogometne zveze, ki so, kot nam je v ponedeljek v pogovoru zaupal Mirko Vasle, nedaleč od letališča. Argentinci so iz Dohe odpotovali v ponedeljek, po postanku v Rimu pa nadaljevali pot do Argentine.

Množice navijačev so se že v ponedeljek zvečer pred prihodom moštva utaborile pred igrišči za trening. Nekateri so ležali na odejah na travi, drugi pa so svoje ljubljence čakali na stolih za piknik, opremljeni s hladilnimi torbami.

Ob težko pričakovani vrnitvi argentinske reprezentance v domovino se tako nadaljuje večdnevno neprekinjeno praznovanje po vsej državi. Slavje bo vrhunec doživelo okoli poldneva po lokalnem času, ko bodo argentinski navijači svoje ljubljence pozdravili na sprejemu okoli kultnega obeliska na Aveniji 9. julija v Buenos Airesu.

Rajanje ob naslovu:

Ob 3.30 v Buenos Airesu:

Argentinski zvezdniki so se izognili nesreči

Argentinci so se ob vožnji z avtobusom skorajda zapletli v enega izmed kablov na ulici. Njihovi privrženci so se ob tem pošalili, da ne mine niti dan, ko jim njihovi nogometaši ne bi povzročili povišanega srčnega utripa. V zadnjem trenutku je soigralce, med katerimi je bil tudi Messi, na nevarnost opozoril Nicolas OtamendiLeandro Paredes pa je ob tem ostal brez kape.

Preberite še:

Jutro na Planetu
Planet TV Med navijači v Ljubljani tudi Messijev znanec #video
Sportal Goloprsi Argentinki grozi zaporna kazen
Sportal Kaj se dogaja v Argentini? "To je res norost."
Argentina francija
Sportal Argentincem za naslov skoraj 40 milijonov evrov
Ne spreglejte