Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
25. 7. 2023,
22.00

Osveženo pred

9 mesecev, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

Manchester United FC Koper nogometna tržnica

Torek, 25. 7. 2023, 22.00

9 mesecev, 2 tedna

NOGOMETNA TRŽNICA, 24. JULIJ

Koper pripeljal še enega novinca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Zoran Zeljković | Zoran Zeljković ima na voljo še enega igralca več. | Foto Grega Valančič/Sportida

Zoran Zeljković ima na voljo še enega igralca več.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Poleti v klubskih pisarnah nogometnih klubov po Evropi ne počivajo. V Kopru je letos veliko kadrovskih sprememb, tukaj je še ena. Naslednje okrepitev ekipe Zorana Zeljkovića je Francoz Toura Diaby. Zbrali smo še nekaj drugih torkovih vesti z nogometne tržnice, ena je povezana tudi s Savdsko Arabijo.

trenerji prve lige Albert Riera
Sportal Riera iskreno o prelomljeni obljubi: Nikogar nisem izdal, oni me niso želeli
prva liga NK Aluminij NK Celje Luka Bobičanec ALbert Riera
Sportal Maribor našel novega golgeterja, poraz Olimpije, Celjane rešil Bobičanec

Francoski nogometaš Toura Diaby je dvaindvajsetletni igralec obrambne vrste, ki je nazadnje nastopal za francoskega nižjeligaša Normande Mondeville. Prvič bo v kadru ekipe za tekmo drugega kroga prve lige  z Radomljami. Koprska ekipa je v uvodnem krogu elitnega domačega ligaškega tekmovanja na Bonifiki premagala ljubljansko Olimpijo z 2:1.

Moussa iz Lyona v Al Ettifaq

Če Kyliana Mbappeja arabski milijoni ne bodo zvabili, pa so prepričali nekdanjega napadalca francoskega Lyona Mousso Dembeleja. Podpisal je štiriletno pogodbo s klubom Al Ettifaq, kjer je glavni trener nekdanji zvezdnik Liverpoola Seteven Gerrard. Moussa se bo ekipi pridružil že v sredo. Ta je na Hrvaškem na pripravljalnem kampu.

Pedro ostaja zvest Laziu

Španski nogometaš Pedro pa bo tudi v sezoni 2023/24 igral za italijanski Lazio. Zasedba iz Rima je na družbenem omrežju zapisala, da bo 35-letni Pedro del ekipe tudi v prihodnji sezoni, pri tem pa ni navedla dolžine in višine nove pogodbe. Italijanski mediji so poročali, da je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja do junija 2025.

Pedro se je drugouvrščeni zasedbi minule sezone v serie A pridružil leta 2021. Pred tem je bil član slovite Barcelone in londonskega Chelseja, pred prihodom v Lazio pa je eno sezono igral tudi za Romo. Za Španijo je med letoma 2010 in 2017 na 65 tekmah dosegel 17 golov, bil je član zmagovitih španskih selekcij na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki 2010 ter evropskem prvenstvu na Poljskem in v Ukrajini 2012.

Po 13 letih je zapustil angleško ligo

Wilfried Zaha | Foto: Reuters Wilfried Zaha Foto: Reuters Wilfried Zaha, nogometaš Slonokoščene obale, je po 13 sezonah zapustil angleško premier ligo in in bo kariero nadaljeval v Turčiji. Kot so potrdili pri turškem prvaku Galatasarayu, je Zaha s klubom iz Istanbula podpisal triletno pogodbo, na sezono pa naj bi zaslužil okoli 4,3 milijona evrov.

Zaha je profesionalno kariero začel v Crystal Palaceu, iz tega angleškega prvoligaša pa je tudi odšel v Turčijo. Med bivanjem v Veliki Britaniji je igral še za Manchester United in Cardiff. Skupaj je za Crystal Palace odigral 458 tekem in dosegel 90 golov.

Ta krilni igralec je na začetku kariere igral za mlajše selekcije Anglije, od leta 2017 pa je član reprezentance Slonokoščene obale, za katero je zbral 31 nastopov in dosegel pet golov.

Elanga iz Manchestra v Nottingham

Švedski nogometni reprezentant Anthony Elanga je iz Manchester Uniteda prestopil v Nottingham Forest. Enaindvajsetletni krilni igralec je z novimi delodajalci podpisal petletno pogodbo. Angleški mediji so njegov prestop ovrednotili na 15 milijonov funtov oziroma 17,36 milijona evrov.

Elanga je produkt nogometne akademije rdečih vragov. Za prvo ekipo z Old Trafforda je odigral 55 tekem in dosegel štiri gole. Od lani je tudi član tudi švedske izbrane vrste, zanjo je na dvanajstih tekmah dosegel tri zadetke.

Sörloth dokončno zapustil Leipzig

Norveški nogometni reprezentant Alexander Sörloth je dokončno zapustil nemški Leipzig, kjer igrata Kevin Kampl in Benjamin Šeško. Sörloth je v zadnjih dveh sezonah kot posojen igralec branil barve španskega Real Sociedada, zdaj pa ga je nemški klub prodal španskemu Villarrealu. Njegov prestop naj bi vreden 10 milijonov evrov, čeravno je Leipzig upal, da bo zanj iztržil 15 milijonov evrov. Kar 195 cm visoki norveški napadalec je v minuli sezoni dosegel 16 golov za baskovsko ekipo.

Kylian Mbappe
Sportal Mbappeju naj bi ponujali rekordno vsoto denarja
PSG Kylian Mbappe
Sportal Giannis: Al Hilal, vzemite mene. Sem kot Mbappe.
Ne spreglejte