Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 10. 2020,
1.16

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36

Natisni članek

Bayern München Thomas Partey Manchester City NK Olimpija NK Olimpija Enrik Ostrc zadnji dan prestopnega roka Ousmane Dembele Edinson Cavani Manchester United nogometna tržnica poletni prestopni rok

Torek, 6. 10. 2020, 1.16

3 leta, 6 mesecev

Nogometna tržnica (5. oktober)

Konec je! Arsenal vabi na "zabavo", Man Utd z novo zvenečo sedmico.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,36
Thomas Partey Atletico | Ganec Thomas Partey je zapustil Atletico Madrid. Za 50 milijonov evrov ga je kupil Arsenal. | Foto Reuters

Ganec Thomas Partey je zapustil Atletico Madrid. Za 50 milijonov evrov ga je kupil Arsenal.

Foto: Reuters

Zadnji dan dolgega poletnega prestopnega roka je bil zelo pester. Arsenal je za okrepitev iz Madrida plačal okroglih 50 milijonov evrov. Okrepilo se je kar nekaj evropskih velikanov, zlasti Manchester United, Bayern in Juventus, Barceloni pa ni šlo vse po načrtih, saj se ji želje o poznem prihodu nekaterih zvezdnikov niso uresničile.

01:02

PSG predstavil Rafinho

00:59

Man Utd kupil 18-letnega asa

00:33

Šved iz Rima v Liverpool

00:16

Brazilec v Leedsu

00:10

Nov Urugvajec pri Atleticu

00:04

Uradno: Partey na Otoku

00:00

Fulham odprl vrata Dancu

23:59

Walcott se vrača po 14 letih

23:48

Garcia ne gre v Barcelono

23:20

Iz Barcelone k Benfici

23:04

Uradno: Cavani pri Man Utd!

22:57

Wilshere zapustil West Ham

22:36

Iz Atalante na Old Trafford

22:06

Nizozemec se vrača k Laziu

22:05

Čudežni deček brez kluba

21:55

Za 18-letnika 26 milijonov!

21:48

Smalling ostaja, Perotti ...

20:56

Zveneče ime v Firencah

20:51

Juventus pripeljal zvezdnika

20:44

Francoz iz Londona v Neapelj

20:36

Guenhouzi odhaja, Partey ...

20:27

Dalmatinec v mestu ljubezni

19:16

Klaassen se je vrnil v Ajax

19:14

Telles tudi uradno rdeči vrag

18:36

De Sciglio v Lyon

18:34

Okrepila se je tudi Sevilla

18:21

Še tretja okrepitev za Bayern

16:51

Dve muhi na en mah Bayerna

15:46

Zidane v Rayo Vallecano

15:40

Depay pred vrati Barcelone

13:55

Belgijec v Turčijo

13:36

Novi Messi v United

12:54

Sevilla ujela Maročana

12:41

Arsenal je končal

12:14

Dembele ostaja pri Barceloni

11:58

Eno leto se bo kalil v Nemčiji

11:39

Darmian iz Parme v Inter

11:28

Uradno: Pereira v PSG

11:20

Ostrc v City?

10:57

Bakayoko v Napoli

10:50

Telles že v Manchestru

10:21

Bayern ga posoja Marseillu

10:09

Uradno: Godfrey v Everton

10:02

Ne samo Cavani, ampak tudi ...

09:53

Alžirec pred vrati Lyona

09:41

Romun v Parmo

09:27

Leeds ujel še Brazilca

09:19

Kluivert h Kamplu

08:34

Uradno: Čekiči v Turčijo

07:42

Guendouzi v Nemčijo?

07:27

Cavani in Telles potrjena

07:17

Iz Milana v Glasgow

07:13

Brazilec v Bayern

07:08

Tudi Juventus bo aktiven

07:01

Barcelona čaka na klic Uniteda

06:53

Dobro jutro!

  • 01:16

    Za nami je naporen dan. Ponudil je ogromno prestopov, največ se jih je "pričakovano" realiziralo v zadnjih urah poletnega prestopnega roka, tako da ni bilo dolgčas. Poletni prestopni rok se je v petih najmočnejših nogometnih ligah v Evropi zdaj tudi uradno končal. Hvala, da ste spremljali dogajanje z nami, jutri se bomo sprehodili skozi dogajanje in preverili, kdo je bil najbolj aktiven ... Do takrat pa lahko noč!

  • 01:02

    PSG predstavil Rafinho

    Francoski prvak in evropski podprvak PSG je predstavil zadnjo poletno okrepitev. To je Rafinha Alcantara, ki se je zaradi spoznanja, da trener Barcelona Ronald Koeman nanj v tej sezoni ne računa, odločil za odhod.

    27-letni Brazilec z bogatimi izkušnjami je sklenil pogodbo s francoskim velikanom. Barcelona bi lahko, če se bodo uresničili vsi dodatki v pogodbi, prejela tri milijone evrov.

  • 00:59

    Man Utd kupil 18-letnega asa

    Manchester United je le nekaj minut po 33-letnemu zvezdniku svetovnega nogometa Edinsonu Cavaniju predstavil še enega novinca, njegovega mlajšega rojaka Facunda Pellistrija. Mladi Urugvajec ima 18 let, prihaja iz Penarola, za katerega je zbral 37 nastopov, z rdečimi vragi pa je sklenil petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno leto.

    Je krilni napadalec, najraje igra na desni strani, zanj pa sta se zanimala tudi Real Madrid in  Manchester City. Pellistri bi lahko tako zapolnil vrzel na desni strani, kjer je United sprva pričakoval mladega Angleža Jadona Sancha, a je Borussia Dortmund zavrnila izdatno ponudbo, visoko kar 100 milijonov evrov. Rdeči vragi so za Pellistrija plačali 8,5 milijona evrov.

  • 00:33

    Šved iz Rima v Liverpool

    Švedski vratar Robin Olsen se iz Rima seli v Liverpool. Kot posojen nogometaš Rome bo do konca sezone okrepil Everton, ki v tej sezoni pod vodstvom Carla Ancelottija premaguje vse ovire in navdušuje z odličnimi rezultati.

    30-letni Skandinavec bo okrepil konkurenco pri čuvajih mreže pri Evertonu, kjer je prvi vratar angleški reprezentant Jordan Pickford. Olsen je pri Romi izgubil mesto med vratnicama s Paujem Lopezom, tako da je v prejšnji sezoni ohranjal tekmovalno formo kot posojeni vratar Rome pri Cagliariju. 

  • 00:16

    Brazilec v Leedsu

    Nekdanji angleški prvak Leeds United, ki se je pod vodstvom Marcela Bielse vrnil v najmočnejši klubski razred na Otoku, je tik pred koncem prestopnega roka predstavil pomembno okrepitev. Za slabih 19 milijonov evrov je od Rennesa kupil 23-letnega Brazilca Raphinho.

    Krilni napadalec je v prejšnji sezoni pomagal Rennesu do tretjega mesta v prvenstvu, zdaj pa se seli v Leeds, s katerim je sklenil štiriletno sodelovanje. To je četrta poletna okrepitev Leeds Uniteda (Rodrigo, Robin Koch, Diego Llorente in Raphinho).

  • 00:10

    Nov Urugvajec pri Atleticu

    V obratno smer, iz Londona v Madrid, se seli 24-letni zvezni igralec Lucas Torreira. Urugvajski reprezentant se je pridružil Arsenalu leta 2018, ko je prispel iz Sampdorie, na Otoku pa zbral 89 nastopov.

    Zdaj se do konca sezone kot posojeni igralec topničarjev seli v Španijo, kjer bo okrepil Atletico in še povečal urugvajsko kolonijo, kateri se je nedavno pridružil tudi Luis Suarez.

  • 00:04

    Uradno: Partey na Otoku

    Konec je dvomov. Ganec Thomas Partey zapušča Atletico Madrid in se seli v London. Španski klubski velikan je sporočil, kako je Arsenal poravnal odkupno klavzulo v vrednosti 50 milijonov evrov. Zato je Atletico že prekinil pogodbo z Afričanom, ki se tako seli na Otok.

    Kmalu za Atleticom je novico potrdil še Arsenal in povabil navijače na "zabavo". Partey je že od mladih nog velik navijač topničarjev. V preteklosti je večkrat pojasnil, kako si želi nekega dne zaigrati v Angliji. Zdaj se mu je želja uresničila. "Thomas ima vse, kar je potrebno, da bo vrhunski igralec pri Arsenalu," je prepričan tehnični direktor Arsenala Edu.

    Partey, ki tako zapušča Jana Oblaka in donedavne soigralce pri Atleticu, bo nosil dres s številko 18. Prvi trening z Londončani bo opravil prihodnji teden, ko se bo vrnil z reprezentančne akcije z Gano. 

  • 00:00

    Fulham odprl vrata Dancu

    Tik pred koncem prestopnega roka se je okrepil Fulham. Povratnik med angleško klubsko elito je pripeljal 24-letnega Danca Joachima Andersona, ki mu ga je do konca sezona posodil Lyon.

    Branilec iz Skandinavije bo skušal pomagati londonskemu klubu, da se bo slabem začetku sezone povzpne na lestvici do varnih mest, ki zagotavljajo obstanek.

  • 23:59

    Walcott se vrača po 14 letih

    V Southampton se po dolgih 14 letih vrača Theo Walcott. Anglež je produkt mladinske šole Southamptona, najlepša leta kariere pa je izkusil v dresu Arsenala. Z dobrimi predstavami pri topničarjih je postal standardni angleški reprezentant, zbral je kar 47 nastopov. V zadnjih letih je njegova zvezda začela slabeti. Leta 2018 je zapustil Arsenal in se preselil k Evertonu, kjer pa ni dobil tistega, kar je načrtoval.

    Zdaj ga klub iz Liverpoola, ki mu gre v tej sezoni imenitno, do konca sezone posoja svetnikom. Walcott se je v zgodovino Southamptona zapisal kot najmlajši igralec, ki je zaigral na tekmi premier league. Prvič je zaigral pri 16 letih in 143 dneh.

  • 23:48

    Garcia ne gre v Barcelono

    Vse več angleških in španskih medijev poroča o tem, da se želja Barcelone, ki želi v svoje vrste pripeljati branilca Erica Garcio, ne bo uresničila. Manchester City ni bil zadovoljen s ponudbo Kataloncev. Garcii pogodba z angleškim podprvakom poteče konec sezone, takrat bo na voljo brez odškodnine.

  • 23:20

    Iz Barcelone k Benfici

    Barcelona in Benfica sta si segla v roke, 20-letni branilec Jean-Clair Todibo se seli v Lizbono. Mladi francoski reprezentant bo dve leti igral na Portugalskem kot posojen nogometaš katalonskega velikana.

    Benfica bo za dvoletno obdobje plačala Barceloni dva milijona evrov, nato pa lahko orli postanejo njegovi polnopravni lastniki, če ga bodo odkupili za 20 milijonov evrov.

  • 23:04

    Uradno: Cavani pri Man Utd!

    Manchester United ga je vendarle predstavil. V poznih večernih urah je sporočil, kako se je dogovoril z Edinsonom Cavanijem. 33-letni urugvajski zvezdnik, ki je v dresu PSG v 301 nastopu dosegel kar 200 zadetkov, bo tako nadaljeval kariero na Otoku in skušal rdečim vragom, ki so v nedeljo doživeli boleč neuspeh proti Tottenhamu (1:6), pomagati pri lovu na najvišja mesta.

    Dolgolasi Južnoameričan je uskladil vse podrobnosti z novim delodajalcem, na Old Traffordu bo nosil dres s številko 7, ki ima v srcih navijačev Uniteda poseben pomen, saj so jo nosili tako Cristiano Ronaldo, David Beckham, Eric Cantona, Bryan Robson in George Best. Podpisal je enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja še za eno sezono.

    "Manchester United je eden izmed največjih klubov na svetu. V čast si štejem, da sem lahko njegov nogometaš. V času, ko nisem imel kluba, sem trdo delal in se pripravljal. Komaj čakam, da začnem tekmovati za novi klub. Komaj čakam, da občutim ozračje na Olf Traffordu, ko bo dovolj varno, da se bodo lahko navijači vrnili na tribune,'' je po sklenitvi sodelovanja povedal Cavani, o katerem je trener Ole Gunnar Solskjaer povedal veliko lepih besed. "Presrečni smo, da smo lahko v klub pripeljali igralca takšnega kalibra. V ekipo bo vnesel energijo, moč, vodstvene sposobnosti in izjemen značaj, ter, to je najbolj pomembno, veliko zadetkov," je dodal Norvežan.

  • 22:57

    Wilshere zapustil West Ham

    Zvezni igralec Jack Wilshere, ki je imel v zadnjih sezonah velike težave s poškodbami, ni več nogometaš West Hama. 28-letni Anglež, ki je najboljše predstave v karieri dosegal pred leti v dresu Arsenala in članske reprezentance, za tri leve je tako zbral 34 nastopov, se je sporazumno dogovoril za prekinitev sodelovanja z londonskim klubom. Pogodba ga je sicer vezala do konca sezone 2020/21.

    West Ham se je tako izognil plačevanju drage plače, Wilshere je na teden prejemal kar 110 tisoč evrov, ostaja pa vprašanje, kje bo nadaljeval kariero. Zdaj ima proste papirje, tako da lahko izbira novega delodajalca.

  • 22:36

    Iz Atalante na Old Trafford

    Navijači Manchester Uniteda, ki jih je v nedeljo v slabo voljo spravil hud domači poraz proti Tottenhamu (1:6), veliko pričakujejo od današnjega dneva. Brazilec Alex Telles se je že pridružil rdečim vragom, to naj bi storil tudi Edinson Cavani, a klub iz Manchestra še ni predstavil slovitega Urugvajca, ki je nedavno končal sodelovanje s PSG. Na Old Trafford pa se bo preselil tudi mladi krilni napadalec Amad Diallo Traore. Prihaja iz Slonokoščene obale, ima komaj 18 let, lani pa se je vpisal v zgodovino kot prvi nogometaš, rojen leta 2002, ki je zadel v polno v serie A.

    Traore se dokazuje pri Atalanti, kjer vlada v ekipi izjemna konkurenca. Klub iz Bergama je sklenil posel z Unitedom, ki bo zanj plačal 21 milijonov evrov, pozneje pa bi se lahko zaslužek Atalante še skoraj podvojil, saj bi lahko Angleži dodali še 20 milijonov evrov. Atalanto bo zapustil januarja 2021, nato pa se odpravil v Manchester.

  • 22:06

    Nizozemec se vrača k Laziu

    Danes se je okrepil tudi Lazio. Rimski velikan je potrdil prihod Nizozemca Wesleyja Hoedta. 26-letni branilec in občasni nizozemski reprezentant bo v Rimu do konca sezone igral kot posojen nogometaš Southamptona. Hoedt pozna zelo dobro Olimpico, saj se je leta 2015 pridružil Laziu, nato pa se po dveh letih preselil na Otok. Pri svetnikih se ni naigral. Posojen je bil Celti in Antwerpnu, zdaj pa se odpravlja v večno mesto.

  • 22:05

    Čudežni deček brez kluba

    Alen Halilović, nekdanji čudežni deček hrvaškega in tudi evropskega nogometa, je naredil še eno stopničko navzdol na svoji nogometni poti. Iz Milana, katerega član je bil v zadnjih dveh letih, so namreč sporočili, da so z njim predčasno prekinili pogodbo.

    Danes 24-letnega krilnega napadalca je Milan k sebi zvabil pred dvema letoma, ko ga je pripeljal brez odškodnine in upal, da bo na San Siru le izpolnil svoj ogromen potencial. Ni se zgodilo. V prvi sezoni je za Milančane odigral le tri tekme, to pa je tudi vse. Potem ga je Milano posojal v Heerenveen in Standard Liege, pa tudi tam ni pustil globljega pečata.

    Po neuspešnih epizodah pri HSV, Las Palmasu, Sporting Gijonu in Barceloni, ki ga je kot 18-letnika k sebi zvabila za pet milijonov evrov, v njenem dresu pa je odigral le 28 minut, je jasno, da je zapravil še morda zadnjo priložnost za uspeh na najvišji ravni, ki so mu jo predvidevali. Halilović je za Dinamo debitiral, ko je bil star vsega 16 let, ob odhodu v Katalonijo pa v njegovi majici odigral že kar 61 tekem. V članski hrvaški reprezentanci je debitiral, ko jih je štel komaj 17.

    Alen Halilović | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 21:55

    Za 18-letnika 26 milijonov!

    Rennes, eden izmed treh francoskih predstavnikov v skupinskem delu lige prvakov, se je zadnji dan prestopnega roka tudi uradno okrepil z 18-letnim Jeremyjem Dokujem, ki mu napovedujejo svetlo prihodnost.

    Belgijski napadalec ni bil poceni. Rennes je zanj odštel 26 milijonov evrov, s tem pa je nekdanji član Anderlechta, v Bruslju je bil njegov trener Vincent Kompany, poskrbel za enega dražjih prestopov zadnjega dne prestopnega roka. Rennes trenutno vodi v francoskem prvenstvu, z Dokujem, ki se je od belgijskega kluba poslovil s čustvenim posvetilom, pa je sklenil petletno pogodbo.

  • 21:48

    Smalling ostaja, Perotti ...

    Zadnji dan poletnega prestopnega roka je bilo pestro pri Romi. Sinovi volkulje so sklenili posel z Manchester Unitedom in sklenili štiriletno pogodbo s Chrisom Smallingom.

    Temnopolti angleški branilec, ki je v zadnji sezoni nastopal za Romo kot posojen igralec rdečih vragov (zbral je 30 nastopov in dosegel tri zadetke), tako ostaja na Olimpicu, Roma pa bo angleškemu velikanu za 30-letnega branilca plačala 15 milijonov evrov odškodnine. Z dodatki bi se lahko zaslužek Otočanov povzpel na 20 milijonov evrov.

    V Rimu pa ni več Diega Perottija. 32-letni argentinski krilni napadalec, ki najraje igra na levi strani, a je v zadnjih sezonah izgubljal stik z začetno enajsterico, se je preselil v Istanbul. Okrepil bo moštvo Fenerbahčeja.

    Perotti je nosil dres Rome od leta 2016, pred tem je Sevilli pomagal do lovorike v ligi Europa (2014). Fenerbahče je z njim sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

    Romo je do konca sezone zapustil tudi mladi nizozemski napadalec Justin Kluivert. Odšel je v Leipzig, kjer si bo pri rdečih bikih delil slačilnico tudi s Kevinom Kamplom.

  • 20:56

    Zveneče ime v Firencah

    Po izteku pogodbe z Napolijem izkušeni španski krilni napadalec Jose Callejon, ki ga pomnimo tudi iz časov, ko je igral za Real Madrid (77 tekem, osvojil je špansko prvenstvo in superpokal), ni bil dolgo časa brez kluba. S podpisom pogodbe z njim so se namreč ponosno pohvalili pri Fiorentini. Callejon Napoli zapušča po kar 350 nastopih, v katerih je zabil 82 golov in prispeval 78 asistenc. Z Neapeljčani se je veselil dveh pokalnih in ene superpokalne lovorike.

  • 20:51

    Juventus pripeljal zvezdnika

    Juventus je zadnji dan prestopnega roka ujel veliko ribo. V Torino se seli 22-letni Federico Chiesa, eden najbolj obetavnih napadalcev na Apeninskem polotoku. Najprej bo pri italijanskih prvakih odigral dve sezoni kot posojen igralec Fiorentine, Juventus pa bo vijolicam iz Toskane plačal 10 milijonov evrov (3 + 7), nato pa ima Juventus pravico do odkupa igralca za 40 milijonov evrov.

    Italijanski mediji poročajo o tem, da bi lahko tako skupen posel, če bo stara dama odkupila Chieso, z dodatnimi bonusi znašal kar okrog 60 milijonov evrov. Toliko denarja naj bi kapnilo v blagajno Fiorentine za sina nekdanjega zvezdnika italijanskega nogometa Enrica Chiese. Federico je dresu Azzurrov oblekel 19-krat in dosegel en zadetek.

  • 20:44

    Francoz iz Londona v Neapelj

    Napoli, ki se bo v skupinskem delu evropske lige pomeril tudi z Rožmanovo Rijeko, bo lahko do konca sezone računal tudi na usluge Tiemoueja Bakayokoja. 26-letni francoski zvezni igralec bo v mestu pod Vezuvom igral kot posojen nogometaš Chelseaja, nato pa se po koncu sezone vrnil v London.

    Bakayoko je bil velika želja trenerja Gennara Gattusa, ki ga je vodil pred dvema letoma pri Milanu. Modri so kupili Francoza leta 2017 in Monacu zanj odšteli 44 milijonov evrov. V prejšnji sezoni je kot posojen igralec Chelseaja nabiral izkušnje prav pri Monacu.

  • 20:36

    Guenhouzi odhaja, Partey ...

    Pri Arsenalu se vendarle dogaja tudi zadnji dan prestopnega roka. Dolgolasi francoski zvezni igralec Matteo Guenhouzi se je preselil v Berlin, kjer bo kot posojen nogometaš topničarjev nastopal v nemškem prvenstvu in pomagal Herthi. Francoz ni v najboljših odnosih s trenerjem Arsenala Mikelom Arteto, v tej sezoni še ni stopil na igrišče, v Nemčiji pa si bo skušal povrniti tekmovalno formo. Pri 21 letih se lahko pohvali že s skoraj 60 nastopi v angleškem najmočnejšem klubskem razredu.

    Mladi Francoz bo posojen Herthi do konca sezone, s tem pa so se pri londonskem velikanu odprla vrata za prihod Thomasa Parteyja. Ganec, ki si pri Atleticu deli slačilnico z Janom Oblakom, se že nahaja na zdravniškem pregledu na Otoku, topničarji pa naj bi zanj odšteli Atleticu okrog 50 milijonov evrov.

  • 20:27

    Dalmatinec v mestu ljubezni

    V Italiji se je ob 20. uri končal poletni prestopni rok. Klubi so bili zelo aktivni, zagotovo bodo pozno v večer še kapljale podrobnosti o zadnjih poslih. Za enega izmed njih je poskrbela Hellas Verona, ki je napad okrepila s prihodom Nikole Kalinića. 32-letni hrvaški napadalec prihaja iz Madrida, kjer se pri Atleticu ni naigral, v prejšnji sezoni pa se je dokazoval tudi v Rimu, kjer je kot posojen igralec Madridčanov nosil dres Rome.

    Dalmatinec ima izkušnje z igranjem v Italiji, saj je v karieri nastopal tudi za Romo, Fiorentino in Milan. Atletico se tako poslavlja od Hrvata, saj ga je Verona odkupila. 

  • 19:16

    Klaassen se je vrnil v Ajax

    Nizozemski igralec sredine igrišča Davy Klaassen se je po treh letih znova vrnil v Ajax iz Amsterdama. Sedemindvajsetletni Klaassen je bil v zadnjih dveh sezonah član Werderja iz Bremna, eno sezono pa je preživel pri Evertonu iz Liverpoola. Ajax je Werderju za njegove usluge odštel 14 milijonov evrov.

    "Davy je otrok našega kluba in veseli smo, da se je vrnil v našo sredino v obdobju, ko je v svojih najboljših igralskih letih. Gre za ambicioznega nogometaša, ki ima silno željo po lovorikah," je najnovejšo okrepitev Ajaxa komentiral direktor kluba Marc Overmars, sicer nekdanji nizozemski reprezentant ter krilec Ajaxa, Arsenala in Barcelone.

  • 19:14

    Telles tudi uradno rdeči vrag

    Brazilec Alex Telles je v Manchestru uspešno prestal zdravniške preglede, zdaj pa je tudi uradno postal član Manchester Uniteda, ki je s 27-letnim nogometašem sklenil štiriletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja za še eno leto. Pred prihodom v Anglijo je igral v Portu, kjer je dosegel 26 golov in ustvaril več kot 50 podaj, potem ko se je leta 2016 pridružil Portugalcem. United je zanj odštel dobrih 16 milijonov evrov.

  • 18:36

    De Sciglio v Lyon

     Italijanski nogometni reprezentant Mattia De Sciglio je po treh letih zapustil Juventus iz Torina in se preselil v francoski Lyon. Sedemindvajsetletni bočni branilec je pred prihodom v Juventus 2017 igral tudi za AC Milan, za italijansko izbrano vrsto pa je zbral 39 nastopov.

    "Po treh letih, 62 odigranih tekmah, treh naslovov italijanskega prvaka ter po eni pokalni in superpokalni zmagi je prišel čas, da se poslovimo od Mattie," je na svoji spletni strani zapisal italijanski nogometni velikan iz Torina.

  • 18:34

    Okrepila se je tudi Sevilla

    Okrepila se je tudi Sevilla in v svoje vrste zvabila 25-letnega nizozemskega reprezentanta maroških korenin Karima Rekika, za katerega je berlinski Herthi odštela štiri milijone evrov. Rekik, sicer nekdanji nogometaš slovitega Manchester Cityja, za katerega pa je zbral le tri nastope, je v Berlin prišel leta 2017 iz Marseilla. Pred tem je igral še za PSV Eindhoven in Feyenoord.

  • 18:21

    Še tretja okrepitev za Bayern

    Kakšen zadnji dan poletne nogometne tržnice v Münchnu. Ni minila niti ura, odkar so evropski prvaki naznanili dve okrepitvi, na Bavarsko se selita Douglas Costa in Eric Maxim Choupo Moting, že so pri Bayernu naznanili tretjo okrepitev!

    Tokrat ne gre za posojo, ampak za nakup. Marseillu so evropski prvaki nakazali okroglih deset milijonov evrov za 28-letnega desnega bočnega branilca Bouno Sarrja. Nekdanji nogometaš Lyona in Metza je v Marseille prišel leta 2015 in v tem času zanj odigral 181 tekem, zabil pa tudi osem golov. Z njim je leta 2018 igral v finalu lige Europa. Z Bayernom je ta izkušeni francoski branilec, ki pa nima še nobenega reprezentančnega nastopa, podpisal štiriletno pogodbo.

  • 16:51

    Dve muhi na en mah Bayerna

    Evropski prvak Bayern München je pred nadaljevanjem sezone v razmaku desetih minut potrdil dve okrepitvi v napadu. V München se s statusom posojenega nogometaša Juventusa do konca sezone vrača Douglas Costa, ki je za Bayern že igral med letoma 2015 in 2017. V tem času je 30-letni hitronogi brazilski krilni napadalec za Bavarce odigral 77 tekem in zabil 14 golov. Z njimi je bil dvakrat nemški državni prvak, osvojil pa še en pokal in en nemški superpokal. Juventus zapušča po 103 nastopih, 10 zadetkih, treh prvenstvenih naslovih, lovoriko za pokalnega in tudi italijanskega superpokalnega zmagovalca.

    Druga okrepitev evropskih prvakov pa je 31-letni napadalec finalista prejšnje sezone lige prvakov PSG, ki Pariz zapušča po izteku pogodbe Eric Maxim Choupo Moting. Kapetan kamerunske reprezentance, ki je v mlajših selekcijah igral za Nemčijo, je z Bavarci prav tako sklenil enoletno sodelovanje, v München pa se seli po dveh letih igranja za PSG, v katerih je v 51 nastopih zmogel devet golov. V Nemčiji je že igral za Mainz, HSV in Nürnberg.

  • 15:46

    Zidane v Rayo Vallecano

    Vratar Luca Zidane, sin aktualnega francoskega trenerja madridskega Reala Zinedina Zidana, se bo za dve sezoni preselil v vrste španskega drugoligaša iz Madrida, Rayo Vallecano, so sporočili iz kluba iz predmestja Madrida.

    Luca Zidane je eden od štirih otrok trenerja Real Madrida. Od otroških kategorij, kot šestletnik, je bil član galaktikov, za prvo ekipo je debitiral leta 2018, v minuli sezoni je kot posojen igralec nastopal za Racing Santander.

    Luca sicer ni edini sin Zinedina Zidana, ki je šel po očetovih stopinjah. Štiri leta starejši Enzo Zidan se je letos pridružil drugoligašu Almerii.

  • 15:40

    Depay pred vrati Barcelone

    Barcelona se je za Memphisa Depayja zanimala že nekaj časa, vmes se je zdelo, da iz prestopa ne bo nič, med drugim je to, da bo Nizozemec ostal v Franciji, javno naznanil tudi predsednik Lyona, a zdaj je očitno prišlo do zasuka.

    Že pretekli konec tedna so na dan prišle informacije, da se nekdanji zvezdnik PSV Eindhovna in Manchester Uniteda seli v Barcelono, zdaj pa jih je potrdil še športni direktor Lyona. "Z Barcelono se je že dogovoril. Prav lahko se zgodi, da bo nogometaš Barcelone postal že v ponedeljek. Ima le še enoletno pogodbo z nami, tako da je bližje odhodu kot ostanku," je povedal Brazilec Juninho Pernambucano.

    Da se s 26-letnim napadalno usmerjenim nogometašem res nekaj dogaja, pa potrjuje dejstvo, da Depay včerajšnjega derbija prve francoske lige med Marseillom in Lyonom, ki se je končal z remijem 1:1, ni začel v prvi postavi Lyona. Na igrišče je prišel šele v zadnjih 21 minutah. "Ni igral zaradi fizične pripravljenosti, pa tudi tega, kar bi se lahko jutri zgodilo," je to, da je Depayjev prihod v Barcelono res blizu, po koncu tekme povedal tudi trener polfinalistov lige prvakov Rudi Garcia.

    Memphis Depay | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Depay je v Lyon iz Manchester Uniteda prišel januarja 2017 za 16 milijonov evrov in v tem času v 144 nastopih zabil 58 golov, prispeval pa še 43 podaj.

    Barcelona naj bi zanj odštela 25 milijonov evrov, kar je enkrat manj od prvotne vsote, na katero so računali pri Lyonu. V Kataloniji bo Depay spet združil moči z novim trenerjem Barcelone Ronaldom Koemanom, s katerim sta uspešno sodelovala v nizozemski reprezentanci.

    Za Barcelono bo to še druga nizozemska okrepitev v nekaj dneh. Prejšnji teden je namreč k njej iz Ajaxa za 21 milijonov evrov prišel mladi, 19-letni bočni branilec Serginho Dest in na nedeljskem derbiju s Sevillo (1:1) že debitiral v dresu novega kluba. Barcelona je v letošnjem poletnem prestopnem roku do zdaj za okrepitve sicer zapravila že 124 milijonov evrov. Iz Juventusa je za 60 milijonov evrov prišel bosanski vezist Miralem Pjanić, za 31 milijonov evrov so Katalonci medse iz Brage pripeljali mladega, 20-letnega portugalskega krilnega napadalca Trincaa, sedem milijonov evrov brazilskemu Palmeirasu odšteli za 22-letnega vezista iz Brazilije Matheusa Fernandesa, dva milijona manj pa drugoligašu Las Palmasu za komaj 17-letnega ofenzivnega vezista Pedrija.

  • 13:55

    Belgijec v Turčijo

    Dolgoletni član Evertona in belgijske reprezentance Kevin Mirallas se seli v Turčijo. Izkušeni 33-letni krilni napadalec je nazadnje igral za Antwerpen, kjer mu je potekla pogodba. Turškemu Gaziantepu tako ni bilo treba plačati odškodnine. 

  • 13:36

    Novi Messi v United

    Udarilo je kot strela z jasnega. Član Atlantine zasedbe do 19 let Amad Traore se po poročanju novinarja Gianluce di Marzia seli v Mancherster United. 18-letni napadalec iz Slonokoščene obale velja za enega najboljših mladih igralcev v Italiji.

    "Verjemite mi, on je prihodnost. Med treningi je kot Messi, ne moreš ga ustaviti," mladeniča opeva kapetan članske ekipe Atalante Papu Gomez. Traore je do zdaj v serii A odigral 25 minut in dosegel zadetek. 

    Traore se bo novim soigralcem pridružil januarja, vrednost prestopa: 30 milijonov evrov + bonusi.

  • 12:54

    Sevilla ujela Maročana

    Oussama Idrissi se iz AZ Alkmaarja za 12 milijonov evrov seli k Sevilli. Andaluzijci, ki so preteklo nedeljo remizirali z Barcelono (1:1), so s 24-letnim napadalcem podpisali petletno pogodbo.

    Maroški reprezentant, ki je v Alkmaar prišel leta 2017, je v treh sezonah za AZ zbral skoraj sto nastopov in dosegel 37 zadetkov.

  • 12:41

    Arsenal je končal

    Arsenal si je v zadnjih dneh nogometne tržnice želel okrepiti svoje vrste na sredini, a ko sta prestopa Houssema Aouarja in Thomasa Parteyja padla v vodo, so topničarji po poročanju talkSPORT v tem prestopnem roku končali trgovanje.

  • 12:14

    Dembele ostaja pri Barceloni

    Po poročanju številnih medijev, med drugim tudi RMC Sport, bo francoski zvezdnik Ousmane Dembele ostal pri Barceloni. Manchester United si ga je želel le izposoditi, medtem ko so Katalonci želeli nekaj zaslužiti. Ob tej informaciji se je velik vprašaj postavil tudi pri nakupu Memphisa Depaya iz Lyona.

  • 11:58

    Eno leto se bo kalil v Nemčiji

    Tottenham je Ryana Sessegnona poslal ne enoletno posojo k Hoffenheimu. Mladi 20-letni Anglež bo v budesligi igral do konca te sezone.

  • 11:39

    Darmian iz Parme v Inter

    Inter je po Ashleyju Youngu, Romeluja Lukakuja in Alexu Sanchezu v obdobju nekaj mesecev podpisal pogodbo s še enim nekdanjim članom Manchester Uniteda. To je branilec Matteo Darmian, ki se je preteklo poletje za 2,5 milijona evrov preselil k Parmi, zdaj pa je odšel v Milano. Pri Interju bo naprej igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bodo morali črno-modri odkupiti.

     

  • 11:28

    Uradno: Pereira v PSG

    Francoski prvak PSG bo do konca sezone lahko računal na Portovega vezista Danila Pereiro, ki bo v Parizu igral kot posojen nogometaš. 

  • 11:20

    Ostrc v City?

    Po poročanju EkipeSN Endri Čekiči ne bo edini, ki bo danes uradno zapustil vrste Olimpije. Po njihovih informacijah se za 18-letnega Enrika Ostrca zanima Manchester City, ki ga vodi Josep Guardiola. Senzacionalni prestop naj bi bil tik pred uresničitvijo, zmaji pa si ob prodaji obetajo kar milijonov evrov.

    Enrik Ostrc | Foto: Planet TV Foto: Planet TV

  • 10:57

    Bakayoko v Napoli

    Chelseajev vezist Tiemoue Bakayoko bo kariero kot posojen nogometaš nadaljeval pri Napoliju. Nekdanji član Monaca bo po sezoni 2018/19, v kateri je nosil dres AC Milana, zaigral še za drugi italijanski klub. 

  • 10:50

    Telles že v Manchestru

    Brazilec Alex Telles je že v Manchestru. Po zdravniških pregledih bo podpisal petletno pogodbo.

  • 10:21

    Bayern ga posoja Marseillu

    Bayernov Mickaël Cuisance bo po propadlem prestopu v Leeds okrepil Marseille, poroča francoski RMC. Nekdanji član Borussie iz Mönchengladbacha, ki v Münchnu ni dočakal veliko priložnosti, bo v Franciji eno leto igral kot posojen nogometaš. 

  • 10:09

    Uradno: Godfrey v Everton

    Everton je še uradno potrdil nakup branilca Bena Godfreya, ki je z ekipo iz Liverpoola podpisal petletno pogodbo. Zdaj že nekdanji član Norwich Cityja je Everton stal 27,5 milijona evrov.

    "V čast mi je, da sem podpisal pogodbo s tako velikim klubom," je dejal Godfrey. "Hvaležen sem za priložnost. Komaj čakam, da zaviham rokave."

  • 10:02

    Ne samo Cavani, ampak tudi ...

    Rdeči vragi bodo, kot kaže, zadnji dan podpisali pogodbe s kar tremi novimi nogometaši. Ob Edinsonu Cavaniju in Alexu Tellesu naj bi danes v Manchester iz Penarola na zdravniške preglede prišel še mladi Facundo Pellistri. Po poročanju Sport Witness bo United za 18-letnega napadalca odšel okoli deset milijonov evrov.

  • 09:53

    Alžirec pred vrati Lyona

    Dozdajšnji član Al-Shababa Djamel Benlamri bo okrepil Lyon. Evropskemu nogometu povsem neznan branilec se bo v Francijo preselil kot prost igralec, saj se mu je pri ekipi iz Savdske Arabije iztekla pogodba.

  • 09:41

    Romun v Parmo

    Romunski nogometaš Valentin Mihaila je nov član Parme. Italijani so Craiovi za 20-letnega krilnega napadalca plačali osem milijonov evrov, dogovorili pa so se za petletno sodelovanje.

  • 09:27

    Leeds ujel še Brazilca

    Leeds United, ki je bil eno najbolj aktivnih moštev v tem prestopnem roku, še ni rekel zadnje. Zadnji dan bo v ekipo iz Rennesa pripeljal še Raphinho. Brazilski krilni napadalec, ki se je v Francijo preselil lansko poletje iz Sportinga za 23 milijonov, bo z Angleži podpisal petletno pogodbo.

  • 09:19

    Kluivert h Kamplu

    Justin Kluivert, sin legendarnega napadalca Barcelona Patricka Kluiverta, je iz Ajaxa leta 2018 v Romo prišel kot velika okrepitev, a v Rimu ni dobil toliko priložnosti, kot bi si sam želel. Roma se mu je pripravljena odpovedati za eno sezono, Justin pa bo poskušal ponovno nogometno zadihati v Nemčiji pri RB Leipzigu, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl.

  • 08:34

    Uradno: Čekiči v Turčijo

    Zdaj je tudi dokončno jasno, da se Olimpijin Endri Čekiči seli v Turčijo. Zdaj že nekdanji zmaj je s turško ekipo Ankaragücü sklenil dveletno pogodbo, prestopa pa naj bi bil vreden okoli 200 tisoč evrov.

  • 07:42

    Guendouzi v Nemčijo?

    Na zadnji dan prestopnega roka bi lahko klub zamenjal tudi Arsenalov vezist Matteo Guendouzi, ki je imel pomembno vlogo pod taktirko Unaia Emeryja, po prihodu Mikela Artete pa se je znašel na stranskem tiru. Mladi, 21-letni nogometaš se spogleduje s selitvijo v bundesligo k berlinski Herthi, poroča Mirror.

    Matteo Guendouzi | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

  • 07:27

    Cavani in Telles potrjena

    Tako se govori. Manchester United bo danes podpisal pogodbo z vsaj dvema novima igralcema. To bosta napadalec Edinson Cavani, ki je prost igralec, in Portov levi bočni branilec Alex Telles. Po poročanju Sky Sports je že vse potrjeno, čaka se le še na uradno potrditev, ki bo – vsaj tako se pričakuje – danes popoldne.

    Edinson Cavani | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 07:17

    Iz Milana v Glasgow

    Po poročanju številnih medijev se bo zadnji dan prestopnega roka iz AC Milana v Celcit preselil branilec Diego Laxalt, ki pri Milančanih ne dobiva več priložnosti za igro. Sprva naj bi Urugvajec v Glasgowu igral le kot posojen nogometaš, po sezoni pa bi se lahko kluba dogovorila tudi za dokončno prodajo.

  • 07:13

    Brazilec v Bayern

    Po prihodu Chiese pri Juventusu ne bo več prostora za Douglasa Costo, ki se po treh letih vrača v Bayern. Brazilec je za nemške prvake igral med letoma 2015 in 2017 ter za Bavarce zbral 77 nastopov in dosegel 14 zadetkov. Nemški prvaki so ga poleti 2015 od ukrajinskega Šahtarja kupili za 30 milijonov evrov, zdaj pa bo brazilski krilni napadalec na Allianz Areni igral kot posojen nogometaš.

    Douglas Costa | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 07:08

    Tudi Juventus bo aktiven

    Zadnji dan tržnice ne bo dolgčas niti Juventusu. Stara dama je tik pred tem, da v ekipo pripelje odličnega Fiorentininega krilnega napadalca Federica Chieso. Po poročanju Sky Sports bo 22-letni italijanski napadalec v Torinu najprej igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bodo morali italijanski prvaki kupiti za 50 milijonov evrov. Otrok Fiorentine bo z Juventusom podpisal petletno pogodbo.

  • 07:01

    Barcelona čaka na klic Uniteda

    Osrednja tema zadnjega dne prestopnega roka bi bil lahko mladi francoski zvezdnik Barcelone Ousmane Dembele, ki čaka, kako se bo odločil Manchester United. "Dembele je naš igralec, a v nogometu se lahko hitro vse spremeni. Pred nami je še zadnji dan. Igralci lahko pridejo in odidejo," je po remiju proti Sevilli dejal trener Barcelone Ronald Koeman. S tem je namignil, da so Katalonci pripravljeni na prodajo krilnega napadalca in da čakajo na klic osramočenega angleškega velikana, ki je v nedeljo doma proti Tottenhamu izgubil s kar 1:6.

    Barcelona bi v primeru prodaje Francoza napolnila denarnico za nakup napadalca Lyona Memphisa Depaya, slaba novica pa je, da želi United Dembeleja le na posojo. Vsaj tako je bilo v zadnjih dneh. Bi si lahko rdeči vragi premislili?

    Ronald Koeman | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 06:53

    Dobro jutro!

    Ste pripravljeni? Mi smo. Zadnji dan vročega prestopnega roka, ki se je zaradi novega koronavirusa zavlekel globoko v jesen, je tukaj!

Vrhunci zadnjega dneva prestopnega roka:

  • Thomas Partey je zapustil Atletico in odšel k Arsenalu. Londončani so Madridčanom plačali 50 milijonov evrov! V obratno smer se je kot posojen igralec topničarjev preselil Lucas Torreira.
  • Nova člana Manchester United sta Edinson Cavani (prosti igralec) in Alex Telles (Porto).
  • Juventus je pripeljal italijanskega reprezentanta Federica Chieso (Fiorentina).
  • Barceloni se ni izpolnilo kar nekaj želja. Memphis Depay ostaja v Lyonu, Eric Garcia pri Manchester Cityju, Man Utd pa ni kupil Ousmaneja Dembeleja. Francoz Jean-Clair Todibo odhaja k Benfici, Rafinha pa je novi član PSG.
  • Bayern München je zadnji dan pripeljal tri novince. Za evropske prvake bodo igrali povratnik Douglas Costa, Eric Maxim Choupo Moting in Bouna Sarr.
  • Rennes je za 18-letnega Belgijca Jeremyja Dokuja odštel 26 milijonov evrov.
  • Roma je od Manchester Uniteda kupila Chrisa Smallinga.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Edinson Cavani
Sportal PSG pripeljal okrepitev iz Liverpoola, v ponedeljek bo še vroče

Do kdaj traja (je trajal) poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina (konec)
2. oktober: BiH (konec)
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska, Anglija* (konec)
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
19. oktober: Hrvaška

*Angleški klubi iz premier league bodo lahko nadaljevali nakupovanje ali posojanje igralcev do 16. oktobra, a bodo lahko sklepali posle le z angleškimi klubi iz nižjih lig.

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Ruben Dias Benfica Manchester City 68.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 247.200.000 evrov
Manchester City 156.800.000 evrov
Barcelona 124.000.000 evrov
Juventus 110.200.000 evrov
Leeds United 105.200.000 evrov
Ne spreglejte