Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 8. 2020,
22.46

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62

4

Natisni članek

Leonardo Bonucci Edinson Cavani Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Četrtek, 27. 8. 2020, 22.46

3 leta, 8 mesecev

Nogometna tržnica (27. avgust)

Prvi glas Messijevega tabora, oglasil se je njegov oče

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,62

4

Lionel Messi | Lionel Messi je s svojo zahtevo po odhodu iz Barcelone zatresel nogometno javnost. Vprašanje je, kdaj se bo več vedelo, kakšne so stvari v resnici. | Foto Reuters

Lionel Messi je s svojo zahtevo po odhodu iz Barcelone zatresel nogometno javnost. Vprašanje je, kdaj se bo več vedelo, kakšne so stvari v resnici.

Foto: Reuters

Nekje so se prvenstva že začela, nekje še ne, skupni imenovalec vseh pa je, da bodo imele ekipe še kar nekaj časa, da spremenijo in izboljšajo svoje zasedbe. Prestopi, govorice in druge zanimive novice iz nogometnega sveta na enem mestu ...

20:27

Monaco z novim orožjem

13:24

Kosovec okrepil Torino

12:53

Poslavlja se od Uniteda

12:07

Everton kupil Brazilca

11:52

Navijači podpirajo Messija

11:09

Rdeči vragi še niso obupali

10:48

Bonucci zavrnil City

10:38

Mourinho pripeljal volka

10:24

Kdo ga bo plačal?

  • 20:27

    Monaco z novim orožjem

    Francoski prvoligaš Monaco je okrepil Brazilec Caio Henrique Oliveira Silva, ki je s francoskim klubom podpisal petletno pogodbo. Monaco je za usluge 23-letnega Brazilca, ki je bil pred tem član Atletica iz Madrida, odštel osem milijonov evrov.

  • 18:04

    Mladi Španec v Realu

    Španski prvak Real Madrid se je pred začetkom nove sezone okrepil z 20-letnim Hugom Durom Peralesom, ki se bo na stadion Santiago Bernabeu vsaj za eno sezono preselil kot posojen igralec Getafeja. 

  • 17:57

    Francoz uradno v Chelsejau

    Angleški nogometni prvoligaš Chelsea je potrdil, da je po Benu Chilwellu, Timu Wernerju in Hakimu Ziyechu dobil še eno okrepitev. To je postal 21-letni francoski branilec Malang Sarr, nazadnje igralec Nice, ki je podpisal petletno pogodbo, a ga bodo Londončani v prihajajoči sezoni posodili.

    Chelsea je prav tako podpisal pogodbo z 18-letnim Xavierjem Mbuyambo iz Barcelone, blizu pa naj bi bila še odmevnejša prestopa Brazilca Thiaga Silve in Nemca Kaia Havertza.

  • 17:37

    Novi protesti v Barceloni

    Danes so se navijači Barcelone spet spravili na ulice oziroma pred stadion Barcelone Camp Nou in spet zahtevali odstop predsednika Josepa Marie Bartomeuja, ki ga vidijo kot glavnega krivca, da želi po 16 letih igranja za člansko moštvo Barcelono zapustiti njen najboljši igralec v zgodovini, Lionel Messi.

  • 17:30

    Oglasil se je Messijev oče

    Danes so se nekateri argentinski mediji razpisali o tem, da je oče Lionela Messija že v Manchestru, kjer naj bi se s tamkajšnjim Cityjem dogovarjal za prestop svojega sina in ta dogovor tudi dosegel. To so podkrepili tudi z avdio izjavo očeta zvezdnika Barcelone, ki pa jo je ta zdaj demantiral. "Ta izjava je izmišljena in je ni bilo. Gre za ponarejen avdio posnetek," je na Instagramu zapisal Jorge Messi.

  • 17:03

    Rekorder končal kariero

    Rekorder po številu nastopov v elitni angleški ligi ter nekdanji angleški reprezentant Gareth Barry je pri 39 letih končal kariero. Barry je skupaj zbral 653 nastopov v najmočnejši angleški ligi, dosegel pa je 53 zadetkov.

    Prvo polovico kariere je igral v dresu Aston Ville, iz katere je leta 2009 prestopil k Manchester Cityju, kjer je bil do leta 2013. Zatem je do leta 2017 igral za Everton, zadnje tri sezone pa je bil član West Bromwich Albiona. Za slednjega, ki se je spet prebil med prvoligaše, je v minuli sezone zbral le tri nastope.

    Barry je sicer za izbrano vrsto odigral 53 tekem in se trikrat vpisal med strelce.

  • 16:56

    Reina v Lazio

    Izkušeni španski nogometni vratar Pepe Reina bo v prihodnji sezoni nosil dres italijanskega prvoligaša Lazia, so potrdili v rimskem klubu. Reina, ki je zadnje pol leta kot posojen igralec branil za Aston Villo, je leto pred iztekom pogodbe prekinil sodelovanje z Milanom. Španec, ki bo ta mesec dopolnil 38 let, je tako raje kot Valencio izbral Lazio. Pri tem se bo za mesto prvega vratarja boril s Thomasom Strakosho.

  • 13:24

    Kosovec okrepil Torino

    Italijanski prvoligaš Torino je objavil, da bo zanj v prihodnje igral dosedanji član belgijskega Standard Liegeja Mergim Vojvoda. Reprezentant Kosova je z Italijani podpisal štiriletno pogodbo. Vrednost prestopa: 5,5 milijona evrov.

  • 12:53

    Poslavlja se od Uniteda

    Angleški branilec Chris Smalling bo tudi v prihodnji sezoni igral za Romo. Član Man Utd je v pretekli sezoni v Rimu igral kot posojen nogometaš, zdaj pa naj bi šlo za polnopravni prestop. Višina odškodnine za zdaj še ni znana, a naj bi se vrtela okoli 20 milijonov evrov.

  • 12:23

    Dembele naslednik Suareza?

    Potem ko je Barcelona ostala praznih rok pri nakupu Argentinca Lautara Martineza - Inter je zahteval preveč -, so se Katalonci ozrli v Francijo, kjer se želijo dogovoriti z napadalcem Lyona Moussajem Dembelejem. Barcelona ni edina, ki si ga želi v svojih vrstah, zato je vse skupaj vse prej kot končan posel. Bomo videli.

    Ekipo Barcelone skoraj zagotovo zapušča Luis Suarez, na katerega pri katalonskem gigantu ne računajo več. Trener Barcelone Ronald Koeman mu je v začetku tega tedna to sporočil po telefonu.

  • 12:12

    Bayern ni v igri za Messija

    Predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je potrdil, da Bayern ni v igri za nakup Lea Messija, saj to ni filozofija in politika, ki jo goji bavarski velikan. Tudi privoščiti si ga ne morejo, vseeno pa nemško legendo dogajanje v Barceloni žalosti.

    "Ob govoricah, da Messi zapušča Barcelono, sem žalosten. Leo je v tem klubu spisal zgodovino in edino pravilno bi bilo, da kariero konča v Barceloni," je dejal v pogovoru za Tuttosport.

  • 12:07

    Everton kupil Brazilca

    Pred nami je posel med Evertonom in Napolijem. V Liverpool se za 34 milijonov evrov seli Allan, ki je v petih sezonah pri Neapeljčanih zbral več kot 200 nastopov. 29-letni Brazilec je pred prihodom v Napoli eno sezono igral za Udinese, leto prej pa za špansko Granado.

  • 11:52

    Navijači podpirajo Messija

    Po poročanju novinarja Garyja Cotterilla več kot 60 odstotkov navijačev Barcelone podpira odločitev svojega ljubljenca, da ekipo zapusti brez odškodnine, kar bi vodstvo kluba še bolj zabolelo. Ni skrivnost, da si navijači želijo sprememb.

    Zgoraj omenjeni novinar je še dejal, da bo na ponedeljkovem prvem treningu tudi Messi. Argentinec noče kakšne dodatne kazni kluba, ki bi lahko otežila pogajanja z novim klubom.

  • 11:09

    Rdeči vragi še niso obupali

    Zvezdnik Aston Ville Jack Grealish ostaja na radarju Manchester Uniteda. Po poročanju Daily Maila Villa zanj zahteva norih 89 milijonov evrov, kolikor United ni pripravljen plačati, v zameno za znižanje odškodnine pa ponuja vratarja Sergia Romera in Dioga Dalota.

  • 10:48

    Bonucci zavrnil City

    Leonardo Bonucci je že nekaj sezon velika želja Josepa Guardiole in Man Cityja, a tako bo tudi ostalo, saj izkušeni 33-letni Italijan ne želi zapustiti Juventusa, poroča italjanski Sky Sports. Dodajajo še, da branilec že komaj čaka, da začnejo delo pod vodstvom novega trenerja stare dame Andree Pirla.

  • 10:43

    V Juventus zagotovo ne

    Po izteku pogodbe pri PSG nogometni svet ugiba, kje bo kariero nadaljeval ostrostrelec Edinson Cavani. V svoje vrste naj bi ga skušal zvabiti tudi Juventus, a se jim je Urugvajec zaradi spoštovanja do Napolija zahvalil za ponudbo. Cavani je pred odhodom v Pariz tri sezone igral za Neapeljčane in dosegel več kot 100 zadetkov.

    Na nov Cavanijev klub bo treba še malce počakati. Veliko se omenja Atletico Madrid, Benfico, zanimivo pa tudi Aston Villa in Leicester City. A za zadnja ima izkušeni napadalec previsoko plačo. No, vsaj tako se zdi.

  • 10:38

    Mourinho pripeljal volka

    Tottenham se bo še okrepil. Po Giovaniju lo Celsu, Joeu Hartu in Pierre-Emile Höjbjergu prihaja še Matt Doherty. Londončani, ki jih vodi Jose Mourinho, bodo Wolvesom plačali nekaj več kot 13 milijonov evrov, znesek pa se lahko po bonusih povzpne na 17 milijonov evrov. Posel še ni uradno potrjen, a naj bi bil kmalu.

  • 10:32

    Vidal nazaj v Italijo?

    Arturo Vidal je eden tistih, ki so mu pri Barceloni dejali, da nanj v prihodnje na računajo več. Dejali so mu, naj si poišče nov klub, Čilenec pa dolgo ne bo čakal.

    Po poročanju italijanskih medijev naj bi se vrnil v Italijo, kjer je že igral med letoma 2011 in 2015. V dresu Juventusa je sodeloval z Antoniem Contejem, zdaj pa bi se lahko zgodilo, da bi moči združila še pri Interju.

  • 10:24

    Kdo ga bo plačal?

    Tako kot prejšnje dni tudi danes začenjamo z dogajanjem okoli Lionela Messija in njegovega morebitnega odhoda iz Barcelone. Vsi so prepričani, da če se bo prestopna bomba res zgodila, je edini pravi in resen snubec Manchester City. Pisalo (The Sun) se je, da je Messijev oče Jorge že v Angliji, kjer se dogovarjajo za dvoletno pogodbo.

    Sinjemodre bo vse skupaj močno udarilo po žepu, tudi če Argentinec izsili prestop in Barcelono zapusti brez odškodnine, Messi na Otoku zagotovo ne bo igral za manj kot zdaj. Katalonci mu na leto plačujejo 100 milijonov evrov, vsaj toliko pa bo moral odšteti tudi njegov novi delodajalec, piše britanski Times.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Chelsea se ne ustavlja, David de Gea se trese, Ibrahimović (še) ni podaljšal

Bo Havertz prva zvezda tega prestopnega roka?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj bogatih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralemom Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj, vsaj tako se piše, plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov
6. Ben Chilwell (Leicester City --->Chelsea): 50,2 milijona evrov

Ne spreglejte