Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 8. 2020,
21.16

Osveženo pred

3 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,62

3

Natisni članek

Rodrigo Leeds United Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Sreda, 26. 8. 2020, 21.16

3 leta, 8 mesecev

Nogometna tržnica (26. avgust)

Chelsea se ne ustavlja, David de Gea se trese, Ibrahimović (še) ni podaljšal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,62

3

Lionel Messi | Lionel Messi je postal glavna tema v nogometnem svetu. Ali Argentinec res odhaja iz Barcelone? | Foto Reuters

Lionel Messi je postal glavna tema v nogometnem svetu. Ali Argentinec res odhaja iz Barcelone?

Foto: Reuters

Nekje so se prvenstva že začela, nekje še ne, skupni imenovalec vseh pa je, da bodo imele ekipe še kar nekaj časa, da spremenijo, izboljšajo svoje zasedbe. Prestopi, govorice in druge zanimive zgodbe na enem mestu ...

22:20

Zlatan ni podaljšal

20:32

Henderson rdeči vrag do 2025

19:11

Chelsea zapravlja

19:10

Barcelonin boj za Messija

19:09

Gnezda Čerin k Rožmanu

14:40

Kovač ga želi zase

14:29

Linetty v Torino

14:23

Reina v Lazio

13:11

Krka si je dala duška

12:36

Je Messi predrag za PSG?

11:39

Messi že izbral nov klub?

11:10

Atletico lovi Lacazetteja

10:54

Suarez v ZDA k Beckhamu?

09:57

Koemanove besede bile preveč

09:45

Rekordni nakup Leedsa

  • 22:20

    Zlatan ni podaljšal

    Agent švedskega nogometnega zvezdnika Zlatana Ibrahimovića je zanikal pisanja italijanskih medijev, da je 38-letnik podaljšal sodelovanje z italijanskim Milanom.

    "Ibrahimović ni obnovil pogodbe z AC Milan," je Italijan zapisal na družbenem omrežju. 

     

  • 21:50

    Maran bo vodil Genoo

    Italijan Rolando Maran se je usedel na klop Genoe. Sedeminpetdesetletni nekdanji strateg Chieva in Cagliarija je s prvoligaškim moštvom iz Ligurije podpisal dvoletno pogodbo, pred njim je bil na tem strokovnem položaju Davide Nicola. Genoa je v minuli sezoni osvojila 17. mesto v 20-članskem elitnem ligaškem tekmovanju na Apeninskem polotoku. Maran je v preteklosti vodil še številne druge italijanske klube, kot so Cittadella, Brescia, Bari, Triestina, Vicenza, Varese in Catania.

  • 20:32

    Henderson rdeči vrag do 2025

    Angleški nogometni vratar Dean Henderson je podaljšal pogodbo z angleškim velikanom Manchester Unitedom do konca sezone 2024/25, so sporočili na spletni strani kluba.

    Triindvajsetletnik je v lanski sezoni blestel pri Sheffield Unitedu, v naslednjih letih pa bo konkuriral za mesto prvega vratarja ob Špancu Davidu De Gei, za katerim je katastrofalna sezona. Mnogi menijo, da se bo Španec, ki je najbolje plačani vratar na svetu, ob naslednji napaki usedel na klop.

    Henderson je v minuli sezoni za Sheffield, ki je v angleškem prvenstvu zasedel deveto mesto, 13-krat ohranil mrežo nedotaknjeno, zaradi svojih predstav pa je bil nominiran tudi med kandidati za najboljšega mladega nogometaša premier league.

    Znašel pa se je tudi na seznamu angleške izbrane vrste za tekmi lige narodov v začetku septembra.

     

  • 20:23

    Ciriaco Sforza prevzel Basel

    Ciriaco Sforza je novi trener Basla. Petdesetletni nekdanji švicarski reprezentant in igralec Aaraua in Grasshoppersa, ki je svoja najboljša nogometna leta preživel v Nemčiji, kjer je igral za Kaiserslautern in Bayern iz Münchna, kratek čas pa tudi za Inter iz Milano, je z 20-kratnimi švicarskimi prvaki podpisal dvoletno pogodbo. Sforza je za švicarsko reprezentanco med letoma 1991 in 2001 odigral 79 tekem in dosegel sedem golov, kot trener pa je vodil Luzern, Grashoppers, Wohlen, Thun in Wil. Na mestu trenerja pri Baslu je zamenjal rojaka Marcela Kollerja.

  • 19:32

    Almiron novi trener Elcheja

    Argentinski nogometni strokovnjak Jorge Almiron je novi trener Elcheja. Devetinštiridesetletni Južnoameričan je s povratnikom v elitno špansko ligo podpisal enoletno pogodbo. Elche je v prvi španski ligi nazadnje nastopal v sezoni 2014/15, napredovanje v elitno ligo pa si je izboril po nedavni zmagi nad Girono.

    Pred Almironom je Elche vodil domači strokovnjak Juan Jose Rojo Martin, bolj znan kot Pacheta. Kljub temu, da je Elche v dveh sezonah iz tretje popeljal v prvo ligo, pa vodstvo kluba z njim ni podaljšalo pogodbe.

    Za Almirona, ki je leta 2016 popeljal Lanus do naslova argentinskega prvaka, leto kasneje pa tudi v finale pokala libertadores, kjer je moral priznati premoč brazilskega Gremia, bo Elche prvi evropski klub v njegovi trenerski karieri.

    Pred prihodom na staro celino je vodil številne argentinske klube, deloval je tudi v Mehiki in Kolumbiji, lani pa je bil trener Al-Shababa iz Savdske Arabije.

  • 19:11

    Chelsea zapravlja

    Ben Chilwell | Foto: Reuters Ben Chilwell Foto: Reuters

    Angleški nogometni velikan Chelsea se je pred začetkom nove sezone okrepil z Benom Chilwellom iz Leicestra, so sporočili na spletni strani londonskega prvoligaša. Angleški levi bočni nogometaš je po navedbah medijev modre stal okoli 55 milijonov evrov.

    Chilwell je bil dolgo tarča modrih iz Londona, posel pa so po dogovoru z Leicestrom sklenili danes. Triindvajsetletnik je stalni član angleške reprezentance, v premier league pa je debitiral oktobra leta 2015.

    V tem času je za lisice zbral 123 nastopov, od tega 99 v angleškem prvenstvu. V lanski sezoni je v vseh tekmovanjih na 33 tekmah dosegel tri zadetke in tri podaje. Za angleško reprezentanco je zbral 11 nastopov.

    Chelsea je pred novo sezono zelo dejaven na prestopni tržnic. Pred tem sta moštvo Franka Lamparda okrepila Timo Werner (Leipzig) in Hakim Ziyech (Ayax).

  • 19:10

    Barcelonin boj za Messija

    Španska nogometna zasedba iz Barcelone je napovedala, da se bo do zadnjega diha borila za Lionela Messija, potem ko je argentinski nogometni čarodej v torek zvečer prek svojih odvetnikov zahteval enostransko prekinitev pogodbe.

    "Naša želja je, da najboljši nogometaš na svetu ostane v naši sredini tudi v prihodnje. Slovo od Messija ne pride v poštev, naša želja je, da ostane v klubu," je danes dejal športni direktor katalonskega športnega ponosa Ramon Planes.

    "Messija izjemno spoštujemo, ker je enostavno najboljši nogometaš na svetu. Trenutne situacije ne bomo in ne mislimo prikazati kot prepir, saj si tega Messi enostavno ne zasluži," je še dodal Planes in dodal, da so zastopnikom argentinskega nogometnega virtuoza, ki so v torek poslali zahtevo po enostranski prekinitvi pogodbe, že poslali odgovor in izrazili jasno željo, da Messi ostane v njihovi sredini in svojo nogometno kariero tudi konča v Barceloni.

    Vir: STA

  • 19:09

    Gnezda Čerin k Rožmanu

    Slovenski nogometaš Adam Gnezda Čerin je danes postal novi član hrvaške Rijeke, so potrdili na spletni strani kluba. Nemški Nürnberg je 21-letnega zveznega nogometaša hrvaškemu prvoligašu posodil za naslednji dve sezoni, po izteku posoje pa bo imela Rijeka, ki jo s klopi vodi slovenski strateg Simon Rožman, priložnost nogometaša tudi odkupiti.

  • 18:20

    Mandana podaljšal do 2024

    Francoski nogometni vratar Steve Mandanda je podaljšal pogodbo z Marseillom do leta 2024. Petintridesetletni vratar, ki je rojen v Kinšasi v nekdanjem Zairu, je že 13 let zvest Marseillu in je tudi klubski rekorder po številu nastopov, za zasedbo iz drugega največjega francoskega mesta je doslej odigral 549 tekem.

    Drugi na lestvici je Roger Scotti, ki je za sinje modre med letoma 1942 in 1958 odigral 454 tekem.

    Mandanda je od leta 2007 član Marseilla. Pred tem je igral za Le Havre, v sezoni 2016/17 pa tudi za angleški Crystal Palace.

    Za francosko reprezentanco je odigral 32 tekem, bil je med 23-člansko igralsko zasedbo, ki je slavila na svetovnem prvenstvu v Rusiji 2018.

    Marseille je v minuli sezoni, ki je bila predčasno prekinjena zaradi pandemije novega koronavirusa, osvojil drugo mesto v francoskem prvenstvu in si zagotovil nastop v ligi prvakov v sezoni 2020/21.

    Vir: STA

  • 14:57

    Poljak okrepil Torino

    Italijanski nogometni prvoligaš Torino je v svoje vrste pripeljal poljskega vezista Karola Linettyja, ki je doslej igral za Sampdorio. Poljak je podpisal štiriletno pogodbo, Sampdoria pa bo zanj dobila 7,5 milijona evrov in nekaj bonusov.

    Linetty se je v Italijo preselil julija 2016 iz Lecha. Za Sampdorio je odigral 132 tekem ter zbral 11 golov in 13 asistenc.

  • 14:48

    Juve ujel Američana

    Juventus bo svojo sredino okrepil z mladim 21-letnim Američanom Westonom McKenniem. V Torino bo sprva igral kot posojen nogometaš, po sezoni pa ga bo lahko stara dama odkupila za 18 milijonov evrov. Schalke bo v zameno za leto posoje prejel tri milijone evrov.

  • 14:40

    Kovač ga želi zase

    Monaco je zavrnil 25 milijonov evrov težko ponudbo Manchester Uniteda za nakup branilca Benoita Badiashila, poroča RMC. Trener ekipe iz kneževine Niko Kovač je  vodstvu sporočil, da si 19-letnega branilca na vsak način želi zadržati v ekipi in naj vse ponudbe za Badiashila, ki pridejo na njihov naslov, zavrnejo.

  • 14:29

    Linetty v Torino

    Italijanski nogometni prvoligaš Torino je v svoje vrste pripeljal poljskega vezista Karola Linettyja, ki je doslej igral za Sampdorio, matični klub Vida Belca. Kot so potrdili v klubu, je Linetty podpisal štiriletno pogodbo. Sampdoria pa bo zanj dobila 7,5 milijona evrov in nekaj bonusov.

    Linetty se je v Italijo preselil julija 2016 iz Lecha Poznanja. Za Sampdorio je odigral 132 tekem ter zbral 11 golov in 13 asistenc.

  • 14:23

    Reina v Lazio

    Španski nogometni vratar Pepe Reina je po poročanju italijanskih medijev sporazumno razdrl pogodbo z Milanom in se kot prost igralec preselil k rimskemu Laziu. Da je prišel v Rim, je potrdil tudi klub, sporočil je, da bo vratar, ki bo naslednji teden praznoval 38. rojstni dan, po opravljenih zdravniških pregledih podpisal dveletno pogodbo.

  • 14:14

    Napadalec Reala v Benfico

    Napadalec Reala Mariano Diaz po poročanju Recorda po dveh sezonah spet zapušča Madrid in se na posojo seli v Lizbono k tamkajšnji Benfici.

    Zdaj 27-letni nogometaš je blestel v dresu Lyona, ko je v sezoni 2017/18 zabil 21 zadetkov, po povratku v Madrid pa je bil spet obsojen na gretje klopi. V dveh sezonah je zbral le 26 nastopov in dosegel pet zadetkov.

  • 13:11

    Krka si je dala duška

    Svoje so v limonadi z naslovom Barcelona, ki bo še dolgo burila nogometno javnost, dodali tudi pri nogometnem klubu Krka, ki igra v 2. SNL. "Konec je ugibanj o Messijevi prihodnosti. Leo se je že udeležil dopoldanskega treninga na Portovalu," so Novomeščani zapisali na Facebooku in s posrečeno fotomontažo nasmejali svoje sledilce.

    Konec je ugibanj o Messijevi prihodnosti. Leo se je že udeležil dopoldanskega treninga na Portovalu! #krka #gol #dolenjska #nzs #messi #leo #barcelona #novomesto

    Objavil/a NK Krka dne Sreda, 26. avgust 2020
  • 12:43

    Nekdanji član Gorice k Majerju

    Italijanski napadalec Massimo Coda, ki je med drugim tudi član Gorice v sezoni 2014/24, se iz Beneventa seli k Lecceju, kjer igra tudi slovenski reprezentant Žan Majer. Italijan, ki se je po izteku pogodbe v novo sredino preselil brez odškodnine, je podpisal dveletno pogodbo.

    🖊 Ufficiale: Massimo Coda è un giocatore del Lecce 📋 il comunicato 🔜 https://bit.ly/3guSs3B #avantilecce #forzalecce

    Objavil/a U.S. Lecce dne Sreda, 26. avgust 2020
  • 12:36

    Je Messi predrag za PSG?

    Francoski L'Equipe poroča, da selitev Lea Messija v francosko prestolnico ne pride v poštev, saj ima Argentinec tedensko postavko tako kot Neymar in Kylian Mbappe skupaj. Vse skupaj bi se lahko zapletlo pri pravilu finančnega fair-playa, kar pa si pri PSG ne želijo.

    Rešitev je, da bi se od PSG poslovil eden izmed dvojca Mbappe-Neymar, a to za zdaj ne pride v poštev. 33-letni napadalec Barcelone vseeno ni tak magnet.

  • 12:31

    Vardy ostaja lisjak

    Po poročanju Sky Sports bosta Jamie Vardy in Leicester City za eno sezono podaljšala pogodbo. To pomeni, da bo odlični angleški napadalec lisjak vse do poletja 2023.

  • 11:39

    Messi že izbral nov klub?

    Nogometni navdušenci ugibajo, kateri bo nov klub za Lea Messija. Če sešteješ ena plus ena, je možnost le ena, in to je selitev na Etihad k Manchester Cityju, ki ga vodi Josep Guardiola.

    Tako trdi tudi katalonski radio, ki piše, da sta bila Messi in Guardiola v zadnjem času veliko v stiku. Pep in Leo sta v preteklosti že sodelovala, in sicer med letoma 2008 in 2012 pri Barceloni. Skupaj sta osvojila tri naslove španskega prvaka, dvakrat pa sta v žep pospravila tudi ligo prvakov. 

  • 11:10

    Atletico lovi Lacazetteja

    Atletico Madrid lovi napadalca Arsenala Alexandreja Lacazetteja, topničarjem pa v zameno ponuja Thomasa Lemarja, Vitola ali Angela Correa. Londončanom vse skupaj ne diši, saj si želijo Thomasa Parteyja, ki pa ga Madridčani ne želijo prodati.

  • 10:54

    Suarez v ZDA k Beckhamu?

    Potem ko so Luisu Saurezu pri Barceloni sporočili, da nanj v prihodnje ne računajo več, so se pojavile govorice, da bi lahko Urugvajec svojo kariero nadaljeval v ZDA v profesionalni ligi MLS.

    V svoje vrste naj bi ga vabil eden izmed lastnikov in predsednik ekipe David Beckham. Suarez pri Barceloni tedensko zasluži skoraj pol milijona evrov in čeprav mu Inter toliko ne more ponuditi, je Suarez naklonjen selitvi, poroča Independent.

  • 10:14

    Silva odhaja v Chelsea

    Kapetan PSG Thiago Silva je dosegel dogovor s Chelseajem, poročajo angleški mediji. V četrtek ga čakajo le še zdravniški pregledi in podpis dvoletne pogodbe.

    Thiago Silva je osem let nosil dres Paris Saint Germaina, po porazu v finalu proti Bayernu pa je 35-letni centralni branilec dejal, da želi igrati vsaj še tri ali štiri leta in zaigrati na svetovnem prvenstvu 2022 v Katarju.

    Trener PSG Thomas Tuchel si je Brazilca želel še naprej gledati v svoji ekipi, a uprava Parižanov je bila drugačnega mnenja.

  • 09:57

    Koemanove besede bile preveč

    Po vsem, kar se dogaja okoli Lionela Messija, ki naj bi resno razmišljal od odhodu iz Barcelone, je španski Ole postregel celo z govorico, kaj naj bi novi trener Ronald Koeman dejal argentinskemu zvezdniku. "Tvoji privilegiji v ekipi so mimo. Tega ne bom toleriral, moral boš razmišljati in delati za ekipo," naj bi bile Nizozemčeve besede, namenjene Messiju.

    Argentinec po tem ni več razmišljal in upravi poslal faks o nameri enostranske prekinitve pogodbe. V medijih se že pojavljajo imena, ki se bodo stepla za 33-letnega Argentinca. To so Man City, PSG, Inter in Man Utd. Glede na to, kakšen odnos imata Messi in trener Cityja Pep Guardiola, je vse skupaj bolj ali manj že jasno. Seveda, če bi Messi res zapustil Katalonijo, kar se še vedno zdi vse prej kot verjetno.

  • 09:55

    Želijo, da ostane

    Pri Bayernu po osvojitvi trojne krone že pogledujejo po kadru za prihodnost. Vse bodo naredili, da bo del ekipe ostal tudi nepogrešljivi David Alaba, ki naj bi po nekaterih govoricah želel oditi.

    "Ne morem si predstavljati, da si Alaba želi zapustiti Bayern. Želimo si, da ostane. Verjamem, da se pri Bayernu počuti kot doma," je dogajanje okoli švicarskega branilca za nemški Sky razložil CEO Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

  • 09:49

    James v Everton?

    V zadnjih dneh se veliko omenja prestop zvezdnika Reala Jamesa Rodrigueza v Everton. Kolumbijec je velika želja Carla Ancelottija, ki ga je vodil še v času, ko je sam sedel na klopi galaktikov. Po nekaterih virih naj bi bila kluba blizu dogovora, trener Reala Zinedine Zidane je dal zvezdi s SP 2014 jasno vedeti, da zanj v ekipi ni prostora.

  • 09:45

    Rekordni nakup Leedsa

    Tako kot smo pisali že pred dnevi, sta si Valencia in Leeds United segla v roke in se dogovorila za prestop španskega napadalca Rodriga Morena. Angleži, ki so pred tedni po 16 letih napredovali v premier league, bodo za dozdajšnjega napadalca netopirjev odšteli 30 milijonov evrov, kar je nov klubski rekord.

    Tega je kar 20 let držal Rio Ferdinand, ko ga je Leeds pripeljal iz West Hama za 26 milijonov evrov. Prestop napadalca je Valencia že potrdila, po zdravniških pregledih pa bo to storil še Leeds.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

 
Lionel Messi
Sportal V Barceloni vre. Messi res želi drugam. Obeta se vojna.
Luis Suarez
Sportal Ibrahimović in Conte ostajata v Milanu, vroče pri Barceloni
Adam Gnezda Čerin
Sportal Gnezda Čerin k Rožmanu

Kdaj bo Havertz skočil na prvo mesto?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj izjemnih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralem Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov

Ne spreglejte