Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 9. 2020,
22.35

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

Natisni članek

Edouard Mendy Declan Rice Massimilano Allegri Chelsea nogometna tržnica poletni prestopni rok

Četrtek, 24. 9. 2020, 22.35

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (24. september)

Chelsea zapravlja naprej, a govori se, da še ni končal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,26

1

Declan Rice | Declan Rice je že dalj časa na radarju Chelseaja, mladi Anglež želi zapustiti West Ham. | Foto Reuters

Declan Rice je že dalj časa na radarju Chelseaja, mladi Anglež želi zapustiti West Ham.

Foto: Reuters

Za nami je nov dan na nogometni tržnici. Luis Suarez se je na čustveni novinarski konferenci poslovil od navijačev Barcelone in se podal novim dogodivščinam naproti, Chelsea pa je predstavila še sedmo okrepitev. V četrtek je v svoje zapolnila še z francoskim vratarjem Edouradom Mendyjem. Londončani so v tem poletju za okrepitve zapravili že 250 milijonov evrov.

22:34

Lahko noč!

21:48

Uradno: Godin k Birsi

19:49

Srb v Al-Ahli

18:03

Slovo od navijačev Barcelone

17:32

Candreva odhaja v Sampdorio

17:25

Uradno: Arias v Bayer

17:19

Brunejski princ na Portugalsko

16:43

Škotski najstnik v Italijo

16:30

Nov drag nakup Leedsa

16:25

Širok spet v Novi Gorici

16:20

Nova okrepitev Borussie D.

12:05

Uradno: Mendy v Chelsea

11:50

Ulica govori: Eti se vrača

11:31

Kotnik v Brescio

11:27

Allegri se končno vrača?

11:17

Bogato ponudbo zavrnili

11:10

Zvezdnik okrepil Monzo

11:06

Aluminij kupil branilca

11:04

Barkley išče nov klub

10:58

Bakayoko v PSG?

10:48

Chelsea ''krade" sosedom

  • 22:34

    Lahko noč!

    Za nami je nov naporen dan. Veliko se dogajalo, a jutri bomo spet zavihali rokave in vas ažurno obveščali o vsem, kar bi morali nogometni navdušenci vedeti. Lahko noč.

  • 21:48

    Uradno: Godin k Birsi

    Branilec Interja Diego Godin je zdaj tudi uradno prestopil v Cagliari, kjer igra tudi naš Valter Birsa. Izkušeni 34-letni Godin je z novim delodajalcem sklenil triletno pogodbo. Nekdanji soigralec Jana Oblaka pri Atleticu je v Milano prišel lansko poletje, za Milančane pa je zbral 36 nastopov in dosegel dva zadetka.

  • 20:26

  • 19:49

    Srb v Al-Ahli

    Izkušeni Srb Ljubomir Fejsa bo kariero nadaljeval v Savdski Arabiji pri ekipi Al-Ahli. Nekdanji član Hajduka iz Kule, Partizana in Olympiacosa je zadnjih sedem sezon igral za Benfico in zanjo zbral 169 nastopov, dosegel pa dva zadetka. Dolžina pogodbe in višina odškodnine nista znani.

  • 18:03

    Slovo od navijačev Barcelone

    Luis Suarez se je od navijačev Barcelone poslovil tudi na uradni novinarski konferenci. S cmokom v grlo je dejal ''zbogom" ter se najbrž v mislih, že preselil v slačilnico Atletico Madrida, ki je urugvajskega napadalca dobil brez odškodnine.

    Zapuščina Urugvajca pri Barceloni:
    238 tekem
    198 zadetkov
    13 lovorik

  • 17:32

    Candreva odhaja v Sampdorio

    Italijanski reprezentant Antonio Candreva po poročanju eksperta za prestope Gianluca Di Marzia odhaja k Sampdorii, ki bo moral za 33-letnega krilnega napadalca odšteti 2,5 milijona evrov. Čaka se le še uradno potrditev obeh klubov.

  • 17:25

    Uradno: Arias v Bayer

    Kot je bilo jasno že dan prej, se član Atletica Santiago Arias seli na enoletno posojo Bayer. Obe ekipi sta prestop Kolumbijca zdaj tudi uradno potrdili.

  • 17:19

    Brunejski princ na Portugalsko

    Brunejski nogometni reprezentant Faiq Bolkiah, sicer nečak in prvi v vrsti za naslednika brunejskega sultana Hassanala Bolkiaha, je našel novega delodajalca. Po odhodu iz angleškega Leicestra, kjer mu je potekla pogodba, bo svojo nogometno pot nadaljeval na Portugalskem. Dvaindvajsetletni Bolkiah je podpisal pogodbo z moštvom Maritimo Funchal z Madeire. Portugalska ekipa ni razkrila finančnih podrobnosti in dolžine pogodbe z Bolkiahom, ki se na nogometnih igriščih doslej ni posebej izkazal.

    Po učnih nogometnih letih pri Southamptonu, Arsenalu in Chelseaju je v zadnjih štirih sezonah nosil dres Leicestra, a se tam ni prebil v prvo ekipo in ni odigral niti minute v premier league.

    Več pozornosti je požel zaradi premoženja svoje družine, ameriška revija Forbes jo je ocenila na več kot 20 milijard dolarjev, kar 22-letnega v Los Angelesu rojenega Bolkiaha uvršča na prvo mesto najbogatejših nogometašev na svetu.

  • 16:43

    Škotski najstnik v Italijo

    Velik preobrat! Nemški mediji so dolgo časa pisali, da bo talentirani škotski nogometaš Aaron Hickey postal član Bayerna, a mladi 18-letni levi bočni branilec je odšel v Italijo k Bologni. Italijani so škotski ekipi Heart of Midlothian odšteli dva milijona evrov.

  • 16:30

    Nov drag nakup Leedsa

    Leeds United v slogu Chelsea še naprej kupuje. Predstavili so še sedmo novo ime v tem poletju. To je španski branilec Diego Llorente, ki je do zdaj igral za Real Sociedad. Španec je Angleže stal 20 milijonov evrov, sklenili so pogodbo za štiriletno sodelovanje.

    "Premier league je zame najbolj pomembno ligaško tekmovanje v svetu nogometa. Pred menoj je velik izziv in veselim se novega začetka na moji nogometni poti. Eden najbolj pomembnih razlogov za moj prihod v Leeds je tudi Marcelo Bielsa, po mojem mnenju najboljši trener na svetu," je ob prihodu na Otok dejal LLorente.

    Leeds je v tem poletju zapravil že 90 milijonov evrov.

  • 16:25

    Širok spet v Novi Gorici

    Slovenski nogometni prvoligaš Gorica je kot prostega igralca v svoje vrste pripeljal desnega bočnega branilca Matijo Široka, so sporočili iz kluba.

    Devetindvajsetletnik, ki je svoj prvi nastop za Gorico zabeležil v sezoni 2009/10, se v klub vrača po izteku pogodbe s ciprskim Pafosom. Več tukaj.

    Matija Širok | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

  • 16:20

    Nova okrepitev Borussie D.

    Dres nemškega nogometnega velikana Borussie iz Dortmunda je oblekel še tretji veliki up angleškega nogometa. Za zasedbo iz Porurja je pogodbo podpisal komaj 16-letni Jamie Bynoe-Gittens, ki je doslej igral za Manchester City, je sporočil športni direktor nemškega kluba Michael Zorc.

    "Gre za zelo nadarjenega nogometaša, ki se zna dobro postaviti in zabijati gole," je o najnovejši okrepitvi dejal Zorc.

    Bynoe-Gittens je tretji mladi otoški nogometaš, ki je podpisal za rumeno-črne. Pred njim je pred tremi leti v Dortmund ravno tako iz Cityja prišel Jadon Sancho, letos pa Jude Bellingham. Zdaj 20-letni Sancho velja za enega najboljših krilcev na svetu, po nekaterih ocenah njegova tržna vrednost znaša vsaj 100 milijonov dolarjev oziroma 86 milijonov evrov. Borussia od velikega snubca Man Utd zahteva norih 120 milijonov evrov.

  • 12:05

    Uradno: Mendy v Chelsea

    To, kar je jasno, že nekaj dni, je pravkar Chelsea tudi potrdil in oznanil prihod francoskega vratarja Edouarda Mandyja. Londončani bodo Rennesu odšteli 25 milijonov evrov, francoski čuvaj mreže pa bo na Stamford Bridgeu ostal pet sezon. 

    Mendy je še leta 2014 igral v četrti francoski ligi, zdaj pa bo pri Chelseaju izzval najdražjega vratarja vseh časov Kepo, ki so ga modri preteklo poletje za 80 milijonov evrov pripeljali iz Athletic Bilbaa.

  • 11:50

    Ulica govori: Eti se vrača

    Po družabnih omrežjih je zaokrožila vest, da se je Etien Velikonja vrača v Gorico. Eti je pred dobrim letom ravno iz Gorice odšel v nizozemsko drugo ligo k ekipi NEC, zdaj pa se četrti najboljši strelec vrtnic vseh časov vrača domov. Pogodbo bi lahko podpisal že danes, se govori.

    Etien Velikonja | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

  • 11:31

    Kotnik v Brescio

    Slovenski nogometni vratar Matic Kotnik je novi nogometaš italijanskega drugoligaša Brescie, so zapisali na spletni strani kluba. Brescia je preteklo sezono končala na zadnjem mestu serie A in padla v drugo ligo, njen cilj pa je vrnitev med elito.

    Kotnik, ki bo pri Brescii postal menjava za prvega vratarja, Finca Jesseja Joronena, je nazadnje nosil dres grškega Panioniosa, kjer je igral tri sezone, letos pa mu je pogodba potekla.

  • 11:27

    Allegri se končno vrača?

    Ste se spraševali, kje se potika Massimiliano Allegri? Mi tudi. Italijanski strokovnjak, ki je brez službe že od maja 2019, bi lahko po poročanju italijanskega Corriere dello Sport kmalu prevzel vodenje Rome. Zdaj je na čelu ekipe iz Rima Paulo Fonseca, ki pa nima več veliko zaupanja kluba, zato ta komaj čaka, da ga zamenja s primernim kandidatom. 

    Allegri bi bil za ta posel več kot primeren. Z Juventusom je v petih sezonah osvojil kar 11 lovorik. Petkrat je osvojil tudi scudetto, italijansko državno prvenstvo.

    Massimiliano Allegri | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 11:17

    Bogato ponudbo zavrnili

    Predsednik Atletica Enrique Cerezo je potrdil, da je pred kratkim Man City na vrata potrkal s kar 85 milijoni evrov vredno ponudbo za branilca Joseja Gimeneza, a Madridčani so ponudbo zavrnili. Trener Diego Simeone svojega stebra obrambe noče izgubiti, vodstvo pa ga je seveda upoštevalo.

    Jose Gimenez | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

  • 11:10

    Zvezdnik okrepil Monzo

    Italijanski drugoligaš Monza je napovedal zvezdniško okrepitev. Trenutno član druge italijanske lige serie B bo podpisal pogodbo z nemško-ganskim nogometašem Kevinom-Princeom Boatengom.

    La Gazzetta dello Sport poroča, da bo nekdanji član AC Milana in Barcelone z Monzo podpisal enoletno pogodbo.

  • 11:06

    Aluminij kupil branilca

    Komaj 18-letni branilec Aljaž Džankić je okrepil vrste slovenskega nogometnega prvoligaša Aluminija. Kot so pri klubu iz Kidričevega zapisali na spletni strani, je Džankić z rdeče-belimi podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni. Obširneje si lahko vest preberete tukaj.

    Dobrodošel v 🔴⚪️ družino. 😉 #rdecebeli #klubnasihsrc

    Objavil/a NK Aluminij dne Četrtek, 24. september 2020
  • 11:04

    Barkley išče nov klub

    Pri Chelseaju očitno ni več prave prihodnosti še za enega nogometaša. Po poročanju Telegrapha nov klub išče Ross Barkley, ki je v London prišel januarja leta 2018. Na Stamford Bridgeu se Anglež ni naigral, zdaj pa bi lahko okrepil Aston Villo. Ekipa iz Birminghama bi si reprezentanta treh levov izposodila za eno leto, denarja za nakup tako ali tako nimajo. Zanimanje zanj so pokazali tudi pri Leedsu.

  • 10:58

    Bakayoko v PSG?

    Chelseajev vezist Tiemoue Bakayoko še vedno išče klub. Veliko se je omenjalo AC Milan, kjer je v preteklosti že igral kot posojen nogometaš, a po poročanju ESPN bi lahko nekdanji član Monaca odšel v francosko prestolnico k PSG. Tudi Parižani vezista niso pripravljeni kupiti, vzeli bi ga le na enoletno posojo.

    Tiemoue Bakayoko | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 10:48

    Chelsea ''krade" sosedom

    Chelsea je v tem poletju za okrepitve zapravil že več kot 220 milijonov evrov, a Londončani se vsaj po trditvah različnih medijev še ne nameravajo ustaviti. Ne samo, da čakajo le še na uradni podpis vratarja Rennesa Edouarda Mendyja, modri so se ponovno ogreli za vezista West Hama Declana Ricea, ki naj bi po poročanju dobro obveščenega novinarja Fabrizia Romana tudi sam pritisnil na klub in ga prisilil v prodajo rivalu.

    21-letni angleški reprezentant je na nogometni tržnici vreden 50 milijonov evrov, a kladivarji bodo, če ga bodo res prodali, zahtevali vsaj 20 milijonov evrov več. V tem primeru bo Chelsea v tem poletju za okrepitve prebil mejo 300 milijonov evrov.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Luis Suarez
Sportal Šest minut pred dvanajsto: konec je, Luis Suarez k Janu Oblaku!

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 248.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Inter Milano 97.000.000 evrov
Tottenham 95.400.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Ne spreglejte