Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 9. 2020,
23.18

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,57

6

Natisni članek

Thiago Alcantara Lionel Messi Lionel Messi Josep Maria Bartomeu poletni prestopni rok

Sreda, 2. 9. 2020, 23.18

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (2. september)

Messi in Barcelona še vedno na točki nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,57

6

Lionel Messi | Navijači Barcelone še vedno nestrpno pričakujejo novice, povezane s prihodnostjo Lionela Messija, a v sredo kaj konkretnejšega niso dočakali. | Foto Reuters

Navijači Barcelone še vedno nestrpno pričakujejo novice, povezane s prihodnostjo Lionela Messija, a v sredo kaj konkretnejšega niso dočakali.

Foto: Reuters

Kaj se je na poletni nogometni tržnici zgodilo na drugi septembrski dan? Vse oči so še vedno uprte v Barcelono in Lionela Messija, ki si želi oditi drugam. Danes se je zgodil težko pričakovani sestanek med njegovimi predstavniki in vodilnimi ljudmi katalonskega kluba, po katerem pa se menda ni spremenilo veliko. Za najdražji uradno potrjen prestop dneva je poskrbel Manchester United, ki je za Donnyja Van de Beeka odštel 39 milijonov evrov. Potrditve še nekaterih odmevnih prestopov, ki naj bi se zgodili kmalu, danes nismo dočakali.

23:17

Dovolj za danes

22:33

Bale bi se vrnil v Anglijo

22:09

Kapetan Reala o Messiju

22:06

Barcelona ne odneha

21:16

Zgodil se je usoden sestanek

21:07

Lapadula k Vokiću

19:23

Koeman že kopiči Nizozemce

19:11

Man Utd ujel veliko ribo

15:10

Belgijec odhaja k lisicam

14:50

Messijev oče pred sestankom

11:41

Navijači Evertona na nogah

11:00

Messijev oče že v Barceloni

10:45

Volland okrepil Monaco

10:31

Partizan ima novega trenerja

10:24

PSV kupil Nemca

10:18

Thiago na Old Traffordu?

10:10

Beckham privabil znanca

09:58

City pripravlja 700 milijonov

  • 23:17

    Dovolj za danes

    Današnje govorice so se polegle, uradnih potrditev nekaterih prestopov, ki se bodo zgodili kmalu, ob tako pozni uri ne gre pričakovati, v posteljo je bojda legel tudi Lionel Messi, tako da se poslavljamo. Za danes je dovolj. Lahko noč in seveda – vračamo se že jutri dopoldne. Spremljajte nas!

  • 22:33

    Bale bi se vrnil v Anglijo

    Gareth Bale, ki je pri Real Madridu že nekaj časa na stranskem tiru, a ima z njim še dvoletno, bogato pogodbo, se je oglasil glede svoje prihodnosti in v intervjuju za enega otoških medijev najprej potarnal, da ga Real v preteklosti ni pustil oditi (spomnimo, da je bil pred časom blizu odhoda na Kitajsko), potem pa priznal, da ne bi imel nič proti temu, če bi se v prihodnosti vrnil nazaj na Otok.

    V angleški premier ligi je ta 31-letni valižanski zvezdnik igral od leta 2007, ko je v njej debitiral v majici Southamptona, do leta 2013, ko je iz Tottenhama za kar 101 milijon evrov prišel v Real.

    "Še vedno bi rad igral nogomet. Sem motiviran. Rad bi šel nekam, kjer bom igral. Moja prihodnost je v rokah kluba. Imam pogodbo z Realom, tako da mi ne preostane drugega, kot da treniram in upam, da se bo kaj spremenilo. Če bi se vrnil na Otok, se ne bi pritoževal. Angleška premier liga je vedno zanimiva," je povedal krilni napadalec, ki je z Realom osvojil kar štiri naslove evropskega prvaka, v njegovem dresu pa odigral 251 tekem in zabil 105 golov.

  • 22:09

    Kapetan Reala o Messiju

    O Lionelu Messiju, ki je v teh dneh ne zgolj tema številka ena v nogometu, ampak Španiji nasploh, se je oglasil tudi kapetan največjega tekmeca Barcelone, Real Madrida. "Messi si je izboril pravico, da sam odloča o svoji prihodnosti. Za dobro španskega nogometa, Barcelone in nas, ki vedno želimo premagovati najboljše, bi bil vesel, če bi ostal pri nas. Zaradi njega je špansko prvenstvo boljše, el clasico pa je lepši," je na stran argentinskega zvezdnika stopil Sergio Ramos.

  • 22:06

    Barcelona ne odneha

    Pri Barceloni vztrajajo pri svojem, in sicer tem, da je Lionel Messi še vsaj eno sezono njihov nogometaš. To potrjuje tudi objava, za katero so poskrbeli danes. Predstavili so namreč domače drese za sezono 2020/21. V ospredju nogometašev, ki so oblečeni v njih, pa je nihče drug kot najboljši strelec v zgodovini kluba, ki pa njegov član več noče biti. Messi, seveda.

     

  • 22:03

    Kaj je jedel Messijev oče?

    Lionel Messi je že več kot teden dni glavna tema pogovorov v Kataloniji, kjer razvoj njegove situacije spremljajo do potankosti podrobno. Ne verjamete? Eden izmed medijev je danes šel celo tako daleč, da je javnost obvestil o tem, kaj je za kosilo jedel njegov oče Jorge Messi, ki je danes sestankoval s predsednikom Barcelone glede sinove prihodnosti ...

  • 21:16

    Zgodil se je usoden sestanek

    Cadena Ser je prva, ki se je javila po današnjem sestanku očeta Lionela Messija, Jorgeja Messija, in predsednika Barcelone Josepa Marie Bartomeuja. Po poročanju te španske radijske postaje ta sestanek, ki so ga mnogi označili za najpomembnejšega glede Messijeve prihodnosti, ni prinesel nobenih rešitev. Messijevi vztrajajo pri tem, da je Leo prost igralec brez odškodnine. Pri Barceloni trdijo drugače in zahtevajo, da se čim prej pojavi na treningih članske ekipe. Premaknilo se ni prav nič, torej.

  • 21:07

    Lapadula k Vokiću

    Italijanski nogometni napadalec Gianluca Lapadula, ki je v sezoni 2013/14 kot posojen igral za Gorico, je uradno postal član novopečenega italijanskega prvoligaša Beneventa in soigralec Dejana Vokića. Benevento je prejšnjemu Lapadulovemu delodajalcu Genoi odštel štiri milijone evrov odškodnine.

    Kot so potrdili v klubu, je Lapadula podpisal pogodbo do junija 2023. V zadnji sezoni je bil soigralec Žana Majerja pri Lecceju, kjer je igral kot posojen nogometaš. Dosegel je 11 golov na 25 ligaških tekmah. Pred tem je med drugim igral tudi za Parmo, Ceseno, Pescaro in Milan.

  • 19:23

    Koeman že kopiči Nizozemce

    Medtem ko navijače zanima predvsem usoda Lionela Messija, pa pri Barceloni iščejo tudi okrepitve. Španski mediji trdijo, da so eno že našli. Novi trener, Nizozemec Ronald Koeman, naj bi k sebi zvabil rojaka, in sicer vezista Georginia Wijnalduma, ki na Camp Nou prihaja iz Liverpoola. Za 29-letnega vezista, ki je Liverpoolu lani pomagal do naslova evropskega prvaka, naj bi Barcelona odštela med 14 in 20 milijonov evrov odškodnine. Wijnaldum Anfield zapušča po štirih letih.

  • 19:11

    Man Utd ujel veliko ribo

    Zdaj je tudi uradno. Manchester United je ujel veliko ribo. Iz Ajaxa na Old Trafford prihaja Donny Van de Beek, eden izmed nogometašev slovitega nizozemskega kluba, ki je navdušil ob lanskoletnem pohodu na polfinale lige prvakov. Podpisal je petletno pogodbo, Manchester United pa je zanj odštel 39 milijonov evrov. Dodatnih pet bodo Angleži Nizozemcem nakazali pozneje.

    Ajax je poskrbel za peto najdražjo prodajo v zgodovini kluba, pri Manchester Unitedu pa se 23-letnik ni razvrstil med najdražjo deseterico okrepitev na Old Traffordu. Van de Beek Ajax, pri katerem je od majhnih nog, zapušča po 175 nastopih in 41 golih v vseh tekmovanjih.

    "Ne morem opisati, kako vesel sem ob priložnosti, da igram za tako velik klub. Pripravljen sem narediti korak naprej v moji karieri. Ni višje ravni, kot je Manchester United," je ob uradni predstavitvi povedal nizozemski reprezentant.

  • 15:10

    Belgijec odhaja k lisicam

    Belgijski reprezentant Timothy Castagne je tik pred sklenitvijo sodelovanja z Leicester Cityjem. V prejšnji sezoni je blestel v obrambni vrsti Iličićeve Atalante, ji pomagal do 3. mesta v serie A in preboju med najboljših osem v ligi prvakov, zdaj pa se seli na Otok. V Düsseldorfu je opravil zdravniški pregled, po poročanju Sky Sports pa ga čaka še nekaj formalnosti do končnega podpisa. V soboto ga čaka reprezentančna tekma proti Danski, tako da bi se lahko uradno pridružil lisicam po reprezentančni akciji v ligi narodov. Atalanta bi lahko zaslužila okrog 23 milijonov evrov.

  • 14:50

    Messijev oče pred sestankom

    Pred sestankom Jorgeja Messija, očeta in uradnega zastopnika Lionela Messija, ter predsednika Barcelone Josepa Marie Bartomeuja, odmevajo besede, ki jih je Argentinec podal novinarjem po današnjem prihodu v Katalonijo. Prispel je iz Rosaria, popoldan pa se bo sestal s prvim možem Barcelone.

    Na letališču je bil pričakovano redkobeseden, na vprašanje predstavnikov sedme sile, kakšne so možnosti, da bo Lionel ostal pri Barceloni, pa je z nekaj besedami namignil, da se bo to zgodilo zelo težko. Dodal je tudi, kako o morebitnem prestopu k Manchester Cityju še ni govoril s trenerjem Josepom Guardiolo, s katerim je Leo Messi izjemno sodeloval pri Barceloni in vzpostavil spoštljiv odnos.

  • 11:41

    Navijači Evertona na nogah

    Kakšen prestopni rok za Everton. Trener ekipe iz Liverpoola Carlo Ancelotti bi lahko že danes tudi uradno pozdravil Napolijevega nogometaša Allana in zvezdnika Reala Jamesa Rodrigueza. Po poročanju otoških in italijanskih medijev je za prestop obeh že vse dogovorjeno, manjkata le še zdravniški pregled in podpis pogodbe.

  • 11:17

    Real za zdaj le prodaja

    Španski prvak Real Madrid v tem poletju še ni kupil nobenega novega igralca, zato pa jih je prodal že šest, štiri pa poslal na posojo. Zadnji, ki je zapustil Madrid, je mladi Alberto Soro, ki je odšel v Granado, pred njim pa so galaktike zapustili še Achraf Hakimi (Inter), Oscar Rodriguez (Sevilla), Javi Sanchez (Valladolid), Dani Gomez (Levante) in Jorge de Frutos (Levante). Real je s prodajo šesterice zaslužil 66 milijonov evrov, od tega so 40 milijonov vodili za Hakimija, ki je v pretekli sezoni blestel pri Borussii.

  • 11:00

    Messijev oče že v Barceloni

    Dogodek dneva, težko pričakovani sestanek med očetom (in zastopnikom) Lionela Messija ter predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeujem, naj bi se zgodil popoldan. Jorge Messi je pripotoval v Katalonijo malce pred 8. uro, novinarjem, ki so ga pričakali na letališču El Prat, pa je na vprašanje, ali bo Leo ostal, odvrnil. "Ne vem." Na vprašanje, kam se zadeva bolj nagiba, pa: "Položaj je težek. Malo je možnosti, da ostane."

    Messijev oče se bo popoldne sestal s prvim možem Barcelone. Poskušal ga bo prepričati, da prižge zeleno luč možnosti odhoda dolgoletnega najboljšega igralca in ljubljenca občinstva, ki je kot za stavo rušil strelske rekorde. Barcelona vztraja pri zapisanem v pogodbi, da bi lahko 33-letni Messi zamenjal delodajalca le v primeru, če bi novi klub odštel Barceloni 700 milijonov evrov, Messijev tabor pa se trudi, da bi našli drugačno rešitev. Predsednik Bartomeu bo na drugi strani poskušal prepričati Argentinca, da bi ostal na Camp Nouu in podaljšal sodelovanje z Barcelono.  

  • 10:45

    Volland okrepil Monaco

    Francoski prvoligaš Monaco se je okrepil z izkušenim napadalcem Kevinom Vollandom. Zanj je moral odšteti 15 milijonov evrov. Novi trener bogatega kluba iz kneževine, Hrvat Niko Kovač, je tako na jug Francije pripeljal 28-letnega igralca, s katerim je Monaco sklenil štiriletno pogodbo.

    Volland je v zadnjih štirih sezonah igral za Bayer Leverkusen, za katerega je na 148 tekmah prispeval 50 zadetkov in 32 podaj. Bayer tako po Kaiju Havertzu, ki se seli k Chelseaju, izgublja še drugega pomembnega igralca.

  • 10:31

    Partizan ima novega trenerja

    Velika sprememba se je zgodila pri beograjskem Partizanu. Črno-beli so zamenjali trenerja. Brez dela je ostal nekdanji zvezdnik srbskega nogometa Savo Milošević, ki so ga odnesli slabi rezultati in incident, ko je v Novem Sadu poskušal v navalu jeze s plastenko zadeti sodnika.

    Novi strateg srbskega velikana je Aleksander Stanojević. Na vročem stolčku beograjskega kluba je sedel že med letoma 2010 in 2012. Milošević se je opravičil za incident na gostovanju pri Vojvodini, kjer je Partizan ostal brez točk (2:3), in dodal, da ne namerava več delovati v srbskem nogometu.

  • 10:24

    PSV kupil Nemca

    Nizozemski velikan PSV Eindhoven, ki bi se lahko v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa pomeril z Muro (če bodo črno-beli preskočili estonsko in dansko oviro), je okrepil obrambno vrsto. Na stadionu Philips je prišel 26-letni levi bočni branilec Philipp Max, ki je v zadnjih petih branil barve Augsburga.

    Nizozemci bodo zanj plačali vsaj 8 milijonov evrov, zaslužek Augsburga pa bi se lahko pozneje ob upoštevanju dodatnih bonusov povzpel na 10 milijonov. Max si je pri nemškem bundesligašu nekaj časa delil slačilnico s slovenskim napadalcem Timom Matavžem, zdaj pa prihaja v klub, kjer je Primorec pred leti izkusil najbolj bleščeče trenutke kariere.

  • 10:18

    Thiago na Old Traffordu?

    Španski reprezentant Thiago Alcantara je prejšnji mesec z Bayernom postal evropski prvak in sezono 2019/20 končal s trojno krono. Pogodba z najboljšim nemškim klubom mu poteče prihodnje poletje, vodstvu bavarskega velikana pa je že sporočil, da je ne namerava podaljšati. Zato je vse bližje odhod 29-letnega zveznega igralca, za katerega se že dalj časa zanima Liverpool.

    Trener Jürgen Klopp je prejšnji mesec opravil pogovor s Špancem, a se poraja vprašanje, namesto koga bi Thiago prišel na Anfield, saj želi Liverpool zadržati vse vodilne moči v zvezni vrsti. Po poročanju nemškega dnevnika Bild je zanimanje za Thiaga pokazal tudi Manchester United. Rdeči vragi so za začetek stopili v stik z zastopniki Španca, za katerega zahteva Bayern 30 milijonov evrov.

  • 10:10

    Beckham privabil znanca

    Liga MLS bo v kratkem bogatejša za velikega zvezdnika, ki se lahko pohvali z mogočno kariero. Argentinec Gonzalo Higuain naj bi se po poročanju številnih argentinskih in italijanskih medijev zahvalil številnim ponudbam angleških klubov in se odločil, da se pridruži ameriškemu klubu Inter Miami.

    Tako bo po dolgih letih znova sodeloval z Davidom Beckhamom, s katerim si je v preteklosti delil slačilnico pri madridskem Realu. Higuain, ki je nazadnje branil barve Juventusa, naj bi sklenil pogodbo do konca leta 2022.

  • 09:58

    City pripravlja 700 milijonov

    Če se bo Lionel Messi resnično preselil na Otok in okrepil Manchester City, bo na Etihadu deležen bajnega zaslužka. Po poročanju Daily Record bi argentinski superzvezdnik v petih letih zaslužil neverjetnih 700 milijonov evrov. Ravno toliko, kolikor znaša njegova odkupna klavzula v pogodbi, ki je postala jabolko spora med klubom Barcelona in taborom nezadovoljnega napadalca.

    Otoški medij je šel še dlje in zapisal, kako naj bi bogati angleški klub, podprt z arabskim kapitalom, ponudil Messiju tudi določen delež v združbi City Football Group, če se bo Argentinec držal dogovora in se po treh sezonah, v katerih bi branil barve Manchester Cityja, podal čez veliko lužo in oblekel dres člana lige MLS New York City.

Ključni poudarki sredinega dogajanja na nogometni tržnici:

- Man Utd je uradno naznanil 39 milijonov evrov vreden nakup Donnyja Van de Beeka.
- Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu se je sestal s predstavniki Lionela Messija.
- Monaco je odštel 15 milijonov evrov za nemškega napadalca Kevina Vollanda.
-Thiago Alcantara je Bayernu sporočil, da želi oditi drugam.
- Tik pred podpisom pogodbe z Evertonom naj bi bil James Rodriguez.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Kaj bo z Messijem? Pred nami je dan D.

Mislite, da bo Lionel Messi res zapustil Barcelono?

  • Da
    76,33 %
    2670 glasov
  • Ne
    23,67 %
    828 glasov
Oddanih 3498 glasov

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

- 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
- 2. oktober: BiH
- 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
- 6. oktober: Portugalska
- 12. oktober: Švica
- 16. oktober: Anglija
- 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

Nogometaš Iz kluba V klub Odškodnina
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov
Timo Werner RB Leipzig Chelsea 53.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

Klub Vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 143.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 85.000.000 evrov
Manchester City 78.800.000 evrov

Spremljanje dogajanja na nogometni tržnici iz minute v minuto:

Ne spreglejte