Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 9. 2020,
22.47

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,96

4

Natisni članek

Gabriel Magalhaes Luis Suarez poletni prestopni rok Ivan Rakitić Lionel Messi Lionel Messi nogometna tržnica

Torek, 1. 9. 2020, 22.47

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (1. september)

Kaj bo z Messijem? Pred nami je dan D.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,96

4

Lionel Messi | V sredo naj bi bilo glede prihodnosti Lionela Messija znanega veliko več. Sestala se bosta namreč njegov oče Jorge Messi in predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu. | Foto Reuters

V sredo naj bi bilo glede prihodnosti Lionela Messija znanega veliko več. Sestala se bosta namreč njegov oče Jorge Messi in predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

Foto: Reuters

Kaj se je na poletni nogometni tržnici, ki je letos iz znanih razlogov drugačna, kot je kadarkoli bila, zgodilo na prvi septembrski dan, v torek? Še vedno je seveda v ospredju dogajanje okoli Lionela Messija, čigar oče se bo v sredo sestal s predsednikom Barcelone. Po tem sestanku naj bi bilo veliko več znanega okoli njegove nadaljnje usode. Kakšnega bombastičnega prestopa danes nismo dočakali, a se bo to verjetno kmalu spremenilo.

22:45

Dovolj za danes

22:09

Iz Reala v Milan

20:21

V Inter Messija ne bo

20:13

Messijev oče v Barceloni

20:05

Težave za City in Messija?

19:21

Iličićev soigralec v Leicester

19:17

Messi si ne bo premislil

18:22

Džeko v Inter?

17:37

Še en Brazilec v Arsenalu

16:51

Juventus je ujel veliko ribo

15:03

Španec ostaja v Londonu

14:40

Uradno: Rakitić v Sevillo

13:08

Nemec maha v slovo

12:50

United v pogovoru s Thiagom

12:43

Chelsea postavil visoko ceno

12:32

Junak SP 2014 v Anglijo?

12:21

Hitro so obupali nad Dancem

  • 22:45

    Dovolj za danes

    Lahko noč, za danes se poslavljamo, seveda pa se spet vračamo jutri, ko naj bi se zgodil zelo pomemben sestanek glede prihodnosti Lionela Messija. V Barceloni se bosta namreč sestala njegov oče Jorge Messi in prvi mož katalonskega nogometnega velikana Josep Maria Bartomeu. Spremljajte nas!

  • 22:09

    Iz Reala v Milan

    Tik pred potrditvijo nove okrepitve so tudi pri slovitem italijanskem klubu Milanu. Iz Real Madrida bodo pripeljali vezista Brahima Diaza. Enaindvajsetletnik, ki je v Real iz Manchester Cityja leta 2019 prišel za 21 milijonov evrov, pod vodstvom Zinedina Zidana ni dobil prave priložnosti za igro, zato se je odločil, da srečo poišče drugje. Za zdaj naj bi se k Milanu vsaj za eno sezono preselil kot posojen član Reala. Uradne potrditve prestopa še ni, a naj bi jo dočakali kmalu.

  • 20:21

    V Inter Messija ne bo

    Okoli Lionela Messija naj bi se smukali tudi pri milanskem Interju, pri katerem naj bi si slovitega Argentinca želeli predvsem njegovi kitajski lastniki, a če gre verjeti športnemu direktorju Milančanov, iz te moke ne bo kruha.

    "Nič se ne dogaja okoli Messija. Ne vem sploh, od kje te informacije, da naj bi se zanimali zanj. Ni ga kluba v nogometu, ki si pri sebi ne bi želel Messija, a realnost je na žalost drugačna," je povedal Piero Ausilio in nekaj besed namenil še enemu Argentincu Lautaru Martinezu, ki ga španski in tudi italijanski mediji že dlje časa povezujejo s prestopom v Barcelono, s katero naj bi se pri Interju že začeli pogajati glede odškodnine.

    "Ni nobenih pogajanj in jih tudi ne bo. V pogodbi ima zapisano klavzulo, to pa je to," je bil glede Martineza jasen Ausilio.

  • 20:13

    Messijev oče v Barceloni

    Medtem je argentinski športni dnevnik Ole objavil ekskluzivne fotografije Jorgeja Messija, očeta Lionela Messija, ki je danes pristal na letališču v Barceloni, kamor je prišel zaradi sestanka, ki ga ima jutri s predsednikom Barcelone Josepom Mario Bartomeujem. Ta sestanek naj bi bil, tako pišejo številni španski in argentinski mediji, odločilen glede prihodnosti šestkratnega dobitnika zlate žoge …

  • 20:05

    Težave za City in Messija?

    Španski Mundo Deportivo piše o tem, da bo Lionel Messi v Cityju pristal le v primeru, da bo tja prišel kot prost nogometaš. Manchester City si namreč zaradi finančnega Fair Playa ne more privoščiti prav visokih odškodnin. Niti, če bi se Messi in City dogovorila za vmesno rešitev in bi bil Argentinec, na primer, na voljo za sto milijonov evrov (njegova odkupna klavzula sicer znaša 700 milijonov evrov), do prestopa ne bi prišlo, trdijo Španci in se sklicujejo na vire blizu angleškega kluba.

    Trener Cityja Pep Guardiola, s katerim sta sijajno sodelovala že pri Barceloni, naj bi bil te dni na kratkem obisku v Barceloni in prišel tudi v stik z Messijem. Prav zaradi težav z nakupovanjem pri Cityju naj bi slovitemu Argentincu svetoval, da še eno sezono ostane v Barceloni in se na Otok poda naslednje poletje, a glede na trenutno situacijo med Messijem in klubom se to trenutno ne zdi najbolj realna opcija. Poleg tega pa bo Messi prihodnje poletje star že 34 let ...

  • 19:21

    Iličićev soigralec v Leicester

    Tudi ta prestop še ni uradno potrjen, a več ali manj je jasno, da bo belgijski bočni branilec Timothy Castagne unovčil sijajno sezono, ki je za njim v majici Atalante. Očitno ne bo več dolgo soigralec našega Josipa Iličića, saj številni otoški in italijanski mediji poročajo o tem, da se seli v Leicester City. Ta bo zanj odštel 25 milijonov evrov.

    24-letni belgijski reprezentant, ki je v Atalanto iz Genka prišel leta 2017 za šest milijonov evrov, bo pri Leicester Cityju zamenjava za Bena Chilwella, ki je pred dnevi za 55 milijonov evrov prestopil v londonski Chelsea.

  • 19:17

    Messi si ne bo premislil

    Okoli prihodnosti Lionela Messija se je v javnosti oglasil tudi eden od kandidatov za predsednika Barcelone Victor Font in bil precej jasen. "Mislim, da ne obstaja veliko možnosti, da si bo premislil. Zato se je treba osredotočiti na preostanek ekipe in to, kako zgraditi ekipo brez njega," je povedal Španec, ki bo naslednje leto s predsedniškega stolčka skušal izriniti Josepa Mario Bartomeuja, če tega seveda že pred tem ne bo odnesel najbolj boleč odhod posameznika v zgodovini kluba, ki se obeta. Zanj pa je po mnenju mnogih najbolj odgovoren prav Bartomeu.

  • 18:22

    Džeko v Inter?

    Bo Samir Handanović po Marcelu Brozoviću dobil še enega soigralca s področja nekdanje skupne države? V Italiji so spet vse glasnejše govorice o tem, da utegne k milanskemu Interju priti bosanski golgeter Edin Džeko, ki je zadnja štiri leta gole zabijal za Romo in to počel precej pogosto. V 222 nastopih jih je zbral kar 106. Zdaj naj bi bil izkušeni 34-letni napadalec, za katerega so se pri Interju zanimali že lani poleti, a naleteli na previsoko ceno (20 milijonov evrov), na voljo za 12 milijonov evrov. To pa je cena, ki je za Milančane sprejemljiva. Nekdanji napadalec Manchester Cityja in Wolfsburga ima pogodbo z Romo sicer sklenjeno do leta 2022, a naj bi bil selitvi v Milano zelo naklonjen. Bomo videli ....

  • 18:12

    Brez prestopov v Iranu

    Iranska nogometna zveza (FFIRI) je danes prepovedala klubom, da bi se okrepili z nogometaši in trenerji iz tujine, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Razlog za to je že dlje trajajoča ekonomska kriza v državi.

    Prepoved je začasna, kot so poudarili iz FFIRI, in bo veljala vsaj za sezono 2020/21, poroča iranska tiskovna agencija. Za tuje nogometaše in trenerje, ki si kruh služijo v Iranu, prepoved ne bo spremenila pogodb in delovnih razmerij.

    Iranska nogometna zveza se je v dodatnih finančnih težavah znašla, potem ko ji je Mednarodna nogometna zveza naložila, da mora belgijskemu trenerju Marcu Wilmotsu plačati šest milijonov evrov odpravnine.

    Wilmots je Iran prevzel maja lani, selektorsko mesto pa je zapustil po vsega šestih mesecih zaradi kršitev pogodbenih obveznosti, ki jih je imela zveza.

    Ekonomska kriza v državi je sicer posledica ameriških sankcij zaradi iranskega jedrskega programa.

    STA

  • 18:09

    PSG draži svoje navijače

    Pri PSG, s katerim so takoj po novici o tem, da želi zapustiti Barcelono, takoj povezovali Lionela Messija, je včeraj zvečer na svojem španskem profilu na Twitterju poskrbel za zanimiv čivk. "Hola, Leo!" so ob emotikonu argentinske zastave zapisali evropski podprvaki ob prekritem obrazu nogometaša, ki se je skrival za velikim emotikonom. Morda je kdo od navijačev PSG za trenutek pomislil, da so Parižani naznanili prihod Messija, a se je pošteno uštel. Res je, malo za tem jih je pozdravil obraz Argentinca, a ne Messija, pač pa njegovega rojaka Leandra Paredesa, ki je v PSG prišel januarja lani iz ruskega Zenita za 40 milijonov evrov.

  • 17:37

    Še en Brazilec v Arsenalu

    Po dolgoletnem zvezdniku mestnega tekmeca Chelseaja Willianu je Arsenal v svoje vrste zvabil še enega Brazilca. Francoskemu Lillu je odštel 26 milijonov evrov za mladega branilca Gabriela Magalhaesa, ki je v Evropo iz Brazilije k Lillu prišel v začetku leta 2017. Lille ga je pozneje posojal nekaterim drugim klubom, med drugim je leta 2018 igral tudi v bližini Slovenije, bil je član druge ekipe zagrebškega Dinama, v zadnjih dveh letih pa se uveljavil v članski ekipi Lilla in se izoblikoval v enega najboljših branilcev prve francoske lige. Zdaj bomo dobili še odgovor na vprašanje, kako se bo 22-letni Brazilec znašel v angleški premier ligi.

  • 16:51

    Juventus je ujel veliko ribo

    Luis Suarez ima nov klub. Ni še uradno, a številni španski in italijanski mediji, med njimi tudi slovita La Gazzetta dello Sport, trdijo, da bo svojo bogato nogometno pot nadaljeval pri Juventusu. S Torinčani naj bi se urugvajski golgeter že dogovoril za podpis pogodbe. Kako dolgo bo trajala, ne pišejo, a bo precej bogata. Zaslužil bo 10 milijonov evrov na leto.

    Suarez se od Barcelone poslavlja leto pred iztekom pogodbe, potem ko mu je novi trener Kataloncev Ronald Koeman povedal, da nanj ne bo računal. Barcelono zapušča po šestih letih, v katerih je v 283 nastopih zabil kar 183 golov in se prebil na tretje mesto najboljših strelcev v zgodovini kluba. Z Barcelono je bil leta 2015 evropski prvak, štirikrat pa je osvojil tudi špansko prvenstvo in prišel še do številnih drugih lovorik.

    Zanimivo, da bo Suarez, ki je ves svoj čas v Barceloni igral ob Lionelu Messiju, s katerim sta v tem času postala tudi velika prijatelja (tudi odločitev o odstranitvi Suareza naj bi vplivala na Argentinčevo zahtevo po odhodu iz Barcelone), zdaj igral skupaj z velikim Messijevim tekmecem, Cristianom Ronaldom.

  • 15:03

    Španec ostaja v Londonu

    Vesela novica za navijače Arsenala. Španski reprezentant Dani Ceballos bo dres topničarjev kot posojeni nogometaš madridskega Reala nosil tudi v sezoni 2020/21. S tem se je trenerju londonskega kluba Mikelu Arteti uresničila velika želja, saj je bil z zadnjimi predstavami ''belega baletnika'' v angleškem prvenstvu zelo zadovoljen.

    Ceballos se je znašel v začetni enajsterici kar 12-krat od 13 zadnjih tekem. Otoški mediji namigujejo, da bi bil lahko posel med Realom in Arsenalom uradno sklenjen še danes.

  • 14:40

    Uradno: Rakitić v Sevillo

    Sevilla je zdaj še uradno potrdila prihod Ivana Rakitića, ki je zadnjih šest sezon uspešno branil barve Barcelone. Andaluzijci so za hrvaškega zvezdnika Kataloncem odšteli 1,5 milijona evrov, 32-letna raketa pa je podpisala štiriletno pogodbo. Hrvat zagotovo še ni rekel zadnje.

    Rakitić se je po šestih letih vrača k Sevilli, kjer je že igral med leti 2011 in 2014. V sezoni 2013/14 je s Sevillo osvojil tudi ligo Europa.

  • 13:15

    Spet ga ni bilo na trening

    Navijači Barcelone še vedno niso obupali nad svojim ljubljencem Lionelom Messiijem. Vsak dan ga čakajo pred vhodom v kompleks za treninge, a Argentinca tudi danes ni bilo na spregled. Kot smo že pisali, naj bi bilo več jasno v sredo. Sestankovala bosta Messijev oče in predsednik blaugrane Josep Maria Bartomeu. Večina španskih medijev poroča, da se Bartomeu ne bo pogajal z argentinskim taborom, če ta ne bo podpisal nove dvoletne pogodbe, Jorge pa bo želel trmoglavega predsednika prepričati o tem, da se razidejo prijateljsko. Vroče bo.

  • 13:08

    Nemec maha v slovo

    Mesut Özil po navedbah Telegrapha zapušča Arsenal. Nemški zvezdnik je pri Arsenalu že dalj časa na stranskem tiru. Vse skupaj se je začelo pod vodstvom Unaia Emeryja, nič boljše pa ni pod Mikelom Arteto. Nemec po sedmih letih zapušča Arsenal, njegova najverjetnejša naslednja postaja pa bo Savdska Arabija ali Katar.

    Özil je v London prišel leta 2013 iz Reala, v sedmih sezonah pa je odigral 254 tekem in dosegel 44 zadetkov. Osvojil je tudi štiri lovorike.

  • 12:58

    Za zdaj se le smejijo

    Manchetser United je v pretekli sezoni naredil korak naprej, a njegova obramba je bila še vedno skoraj vsak teden tarča posmeha. Ne nazadnje je ta tudi razlog, da se rdeči vragi niso uvrstili v finale lige Europa, zato si trener Ole Gunnar Solskjaer želi okrepiti zadnjo vrsto.

    Prvi na seznamu želja pa ni nihče drug kot mladi soigralec Kevina Kampla pri RB Leipzigu Dayot Upamecano, za katerim je kljub le 21 letom fantastična sezona. Francoski branilec ima z rdečimi biki sklenjeno pogodbo do leta 2023, zato rdeči biki niti ne pomišljajo o prodaji, bi pa se to lahko zgodilo prihodnje leto, ko bodo klubi lahko aktivirali odkupno klavzulo v vrednosti 42 milijonov evrov. Če ga bo United želel pripeljati že v tej jeseni, bo cena neprimerno višja.

  • 12:50

    United v pogovoru s Thiagom

    Manchester United je v zadnjih dneh nekoliko bolj aktiven na nogometni tržnici. Po skorajšnjem podpisu z Ajaxoim Donnyjem van de Beekom se po pisanju številnih medijev pogovarjajo tudi z zvezdnikom Bayerna Thiagom Alcantaro. Tarča Liverpoola po poročanju Dagbaldet zahteva previsoko plačo, zato so se pogajanja hitro ustavila.

    Najbrž je to težava tudi pri angleških prvakih, a Španec si zagotovo ne beli glave glave, Bavarci ga z veseljem zadržijo v svojih vrstah. Z Bayernom ima pogodbo do konca poletja 2021.

  • 12:43

    Chelsea postavil visoko ceno

    Londonski Chelsea je trenutno kralj prestopnega roka, zapravil je največ, čaka pa ga še astronomski nakup nemškega bisera Kaia Havertza, ki bi lahko modre stal z bonusi stal tudi do 100 milijonov evrov.

    Angleški velikan pa ne razmišlja zgolj o nakupih, ampak tudi o prodaji svojih igralcev. Pripravljen se je odpovedati enemu svojih najboljših N'Golu Kanteju, a ne za drobiž, pač pa zanj želi kar 80 milijonov funtov, kar je 89 milijonov evrov. Inter si ga močno želi, a višina odškodnine se zdi previsoka.

    Trener Milančanov Antonio Conte, ki je med leti 2016 in 2018 vodil Londončane, si želi iz Chelseaja pripeljati tudi Emersona in napadalca Oliverja Girouda.

  • 12:32

    Junak SP 2014 v Anglijo?

    Mario Götze od izteka pogodba pri Borussii čaka na nov klub, a za zdaj strelec zmagovitega zadetka v finalu SP 2014 , še ni našel prave sredine. Ponudb ne manjka. Zanj se zanimajo Roma, Monaco, najbolj konkreten je pa po poročanju Expressa angleški West Ham.

  • 12:25

    PSG išče zamenjavo za Silvo

    Po odhodu izkušenega Thiaga Silve v Chelsea PSG išče njegovo zamenjavo. Parižani so se po poročanju Sky Sports močno ogreli za stebra obrambe Milana Škriniarja. Slovak je v vsakem poletju eden izmed tistih branilcev, ki se ga želijo mnogi velikani, a do zdaj se Inter nikoli ni dal.

    Ceno je postavil tako visoko, da je vedno odgnal vse morebitne kupce. Slovaški orjak je na nogometni tržnici vreden 50 milijonov evrov, Inter pa bo želel vsak 30 milijonov več.

  • 12:21

    Hitro so obupali nad Dancem

    Le osem mesecev po tem, ko se je danski zvezdnik Christian Eriksen iz Tottenhama preselil v Interju, po poročanju Corriere dello Sporta Milančani že čakajo na snubca, ki bi Danca odpeljal v svojo sredino.  Eriksen je od januarja pa do konca sezone odigral 28 tekem, zato je težko reči, da mu Antonio Conte ni dal priložnosti. Italijanski trener je torej videl vse, zato na malega Danca ne računa več. Trije zadetki v skoraj 30 tekmah so bili premalo.

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
2. oktober: BiH
5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
6. oktober: Portugalska
12. oktober: Švica
16. oktober: Anglija
19. oktober: Hrvaška

Kaj se je dogajalo včeraj?

Lionel Messi
Sportal Messijeva vojna z Barcelono se nadaljuje, v Angliji se dogaja marsikaj

Bo Havertz prva zvezda tega prestopnega roka?

V tem poletnem roku smo videli že kar nekaj bogatih prestopov. Najdražji do zdaj je bil Brazilec Arthur, ki je bil pri rošadi z Miralemom Pjanićem ovrednoten na 72 milijonov evrov. Za drugi najdražji nakup tega poletja je poskrbel Napoli, ki je za Nigerijca Victorja Osimhena Lillu nakazal norih 70 milijonov evrov.

Oba bo čez nekaj dni presegel nemški biser Kai Havertz, ki se bo iz Bayerja preselil v Chelsea. Modri bodo zanj – vsaj tako se piše – plačali 80 milijonov evrov, cena pa se lahko z bonusi povzpne vse do 100 milijonov evrov.

Najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

1. Arthur (Barcelona ---> Juventus): 72 milijonov evrov
2. Victor Osimhen (Lille ---> Napoli): 70 milijonov evrov
3. Miralem Pjanić (Juventus ---> Barcelona): 60 milijonov evrov
4. Alvaro Morata (Chelsea ---> Atletico Madrid): 56 milijonov evrov
5. Timo Werner (RB Leipzig ---> Chelsea): 53 milijonov evrov
6. Ben Chilwell (Leicester City --->Chelsea): 50,2 milijona evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

1. Chelsea 143 milijonov evrov
2. Barcelona 103 milijone evrov
3. Juventus 87 milijonov evrov
4. Inter 85 milijonov evrov
5. Manchester City 79 milijonov evrov
6. Napoli 70 milijonov evrov
7. Leeds United 69 milijonov evrov
8. Tottenham 65 milijonov evrov
9. Atletico Madrid 63 milijonov evrov

Ne spreglejte