Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 9. 2020,
18.53

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20

Natisni članek

Ivan Perišić Manchester United Frank Lampard Mohamed Salah nogometna tržnica poletni prestopni rok

Ponedeljek, 14. 9. 2020, 18.53

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (14. september)

Drzen načrt Barcelone, preplah v Liverpoolu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,20
Mohamed Salah | Mohamed Salah je v Liverpoolu osvojil že vse, je res čas za selitev? | Foto Reuters

Mohamed Salah je v Liverpoolu osvojil že vse, je res čas za selitev?

Foto: Reuters

Pred nami je nov teden zanimivega dogajanja v nogometnem svetu. Tekmovalni del se je začel praktično že v vseh državah, a nogometna tržnica še zdaleč ni zaprta. Časa za okrepitev ekip je še veliko. Kaj se je dogajalo danes?

18:53

Ismajli zapustil Hajduk

17:50

Španec končal kariero

16:32

Sevilla ima novega branilca

16:27

Vombi se vrača v Olimpijo

15:34

Biglia h klubu dveh Slovencev

12:04

Kakšen zadetek v Franciji!

11:07

Kako se bo odločil Lucas?

10:51

Francoski najstnik ostaja

10:37

Liverpool ima novega vratarja

10:24

Legenda Bayerna je besna

09:57

Salah v Barcelono?

09:40

Mourinho lovi napadalca

09:15

Lampard ni ostal tiho

09:04

Hrvat na Old Trafford?

08:54

Dobro jutro!

  • 18:53

    Ismajli zapustil Hajduk

    Ardian Ismajli je novi član italijanskega prvoligaša Spezie. 23-letni Albanec je bil od leta 2016 do danes član hrvaškega Hajduka, novi delodajalec pa je za njega odštel 2,5 milijona evrov. Za Hajduk je Ismajli odigral skupno 93 uradnih tekem, na katerih je dosegel dva zadetka. Ismajli je s Spezio sklenil triletno pogodbo.

  • 17:50

    Španec končal kariero

    Španski nogometaš Ignacio Camacho je pri 30 letih končal kariero. Vzrok je dolg boj s poškodbo stopala, od septembra 2018, ko je v dresu nemškega prvoligaša Wolfsburga odigral zadnjo tekmo, je prestal pet operacij.

    Ignacio Camacho | Foto: Reuters Foto: Reuters

    "Stopalo je reklo, da je dovolj. Imel sem čas za razmislek in po številnih pogovorih z zdravniki je napočil čas za slovo," je na novinarski konferenci dejal defenzivni vezist, ki je zbral tudi en nastop za člansko špansko reprezentanco.

    Camacho je mladinski del kariere preživel pri madridskem Atleticu, s katerim je leta 2010 v članski konkurenci osvojil tudi evropsko ligo. Leta 2017 se je pridružil Wolfsburgu, potem ko je šest let igral za Malago.

  • 16:32

    Sevilla ima novega branilca

    Argentinec Marcos Acuña je novi član Seville. Levi bočni branilec je z Andaluzijci podpisal štiriletno pogodbo, Sporting pa je ob prodaji 28-letnika zaslužil okoli 10 milijonov evrov. Prihod Argentinca pomeni, da se Sergio Reguilon, branilec Reala, k Sevilli ne bo vrnil na posojo in se, da bo Španec vendarle izbral Manchester United.

  • 16:27

    Vombi se vrača v Olimpijo

    Slovenski nogometni prvoligaš Olimpija iz Ljubljane bo v prihodnje spet lahko računal na usluge nekdanjega napadalca Andresa Vombergarja. Prestop so na svoji spletni strani že potrdili pri ruskem prvoligašu Ufi, Olimpijo še čakamo, a vse skupaj je bolj kot ne jasno. Zmaji naj bi po poročanju spletne strani transfermarkt.com za Argentinca slovenskih korenin odšteli 450 tisoč evrov, kar pomeni, da predsednik Milan Mandarić še ni čisto brez denarja, kot mnogi trdijo.

    Andres Vombergar | Foto: Urban Urbanc/Sportida Foto: Urban Urbanc/Sportida

  • 15:34

    Biglia h klubu dveh Slovencev

    Slovenski nogometni reprezentant Jure Balkovec, ki je pred dnevi okrepil novopečenega turškega prvoligaša Fatih Karagümrük, bo pri slednjem dobil slovito okrepitev. Italijanski mediji poročajo, da bo danes zdravniški pregled opravil Argentinec Lucas Biglia, ki bo podpisal dvoletno pogodbo, po kateri bo prejemal milijon evrov letno.

    Štiriintridesetletni Biglia je bil v Italiji od leta 2013, ko je igral za Lazio, iz slednjega pa se je nato leta 2017 za 20 milijonov evrov preselil k Milanu. Pri tem se mu je pogodba iztekla, tako da je odšel v Turčijo, kjer pri istem klubu igra tudi Gaber Dobrovoljc, kot prost igralec.

    V Milanu, a pri mestnem tekmecu Interju, pa ostaja vratar Daniele Padelli, ki je podpisal do junija 2021. Padelli je rezerva Slovencu Samirju Handanoviću, ki bo po poročanju medijev na Apeninskem polotoku prav tako kmalu podaljšal sodelovanje z modro-črnimi. Njegova pogodba poteče junija 2021.

    Nekdanji igralec Interja, francoski vezist Yann M'Vila, pa je po novem član grškega prvaka Olympiakosa. Tridesetletnik je zadnja tri leta igral za francoski St. Etienne, z novimi delodajalci pa je podpisal triletno pogodbo. Višina odškodnine ni znana. Na trgu je po po oceni Transfermarkta vreden šest milijonov evrov.

    M'Vila je med drugim igral tudi za angleški Sunderland, ruski Kazan in francoski Rennes. Za Francijo je odigral 22 tekem in dosegel en zadetek.

    Vir: STA

  • 12:04

    Kakšen zadetek v Franciji!

    Ne gre za prestop, a vseeno smo mnenja, da vam zadevo pokažemo. Minuli vikend v Franciji nismo videli le pet rdečih kartonov na tekmi med PSG in Marseillom, pač pa tudi mojstrovino Irvina Cardone, ki je z norim volejem potrdil zmago Bresta pri Dijonu. Mnogi so mnenja, da je zadetek, ki bi ga pričakovali od Zlatana Ibrahimovića, vreden nagrade puškaš. Presodite sami. Uživajte.

     

  • 11:07

    Kako se bo odločil Lucas?

    Španska Marca poroča, da se za člana Reala Lucasa Vasqueza zanimajo Katarci. Španec naj bi imel na mizi zelo bogato ponudbo, a za zdaj se še odloča, kaj in kako.

    Pogodbo z belim baletom ima le še za eno sezono in ob dejstvu, da je v pretekli sezoni igral le na 23 tekmah v vseh tekmovanjih, se zdi, da se njegovo poslanstvo pri Realu izteka. Pred njim se je za selitev v Katar odločil Santi Cazorla. Podpisal je za Al Sadd.

  • 10:51

    Francoski najstnik ostaja

    17-letni vezist Rennesa Eduardo Camavinga je za Telefoot priznal, da vsaj še eno leto ostaja v Franciji, ne glede nato, da se zanj zanimajo največji evropski klubi. Med drugim tudi Real Madrid.

    "Lepo je slišati, da se zate zanimajo veliki klubi, a ostajamo z nogami trdno na tleh. Ostal bom pri Rennesu, odločitev sem sprejel skupaj z družino," je dejal v Angoli rojeni francoski najstnik, ki je pred kratkim proti Hrvaški debitiral tudi v članski izbrani vrsti galskih petelinov.

  • 10:37

    Liverpool ima novega vratarja

    Liverpool je v svojo mrežo ujel komaj 17-letnega vratarja brazilske ekipe Fluminense Marcela Pitalugo, ki bo rdeče stal ob vseh bonusih nekaj več kot dva milijona evrov. Po poročanju brazilskih medijev, je že vse dogovorjeno, čakamo še na potrditev angleškega prvaka.

    Kaj zmore brazilski mladenič?

  • 10:24

    Legenda Bayerna je besna

    O tem, da zvezdnik Bayerna David Alaba in njegov agent Pini Zahavi od Bayerna zahtevata novo petletno pogodbo in več kot 20 milijonov evrov letne plače, smo že poročali, novo pa je, da je Zahavi v primeru podaljšanja tudi zase zahteva kar 20 milijonov evrov provizije. Na pisanje o teh astronomskih zahtevah, ki bi močna zamajale trdne temelje evropskih klubskih prvakov, se je odzvala tudi legenda bavarskega stroja Uli Hoeness.

    "Davida vodi požrešna piranja. Gre mu le za denar. Ne razumem, kaj se dogaja. Alaba že igra v najboljšem klubu, le kam bi sploh lahko šel? Večkrat smo bili na kavi v zadnjih dneh, a zaradi Zahavija, ostajajo stvari še vedno nedorečene," je za nemški Sport1 dejal Hoeness.

    Alaba ima to kot Messi pri Barceloni veljavno pogodbo le še do konca junija 2021. Če Avstrijec v kratkem pogodbe ne bo podaljšal, ga bo Bayern zagotovo začel prodajati, saj si ne želi, da bi prihodnje poletje Alaba klub zapustil brez odškodnine.

  • 09:57

    Salah v Barcelono?

    Barcelona po odhodu Ivana Rakitića, Arthurja in Carlesa Pereza še lovi prvo zvenečo okrepitev. Po besedah nizozemske legende Sjaaka Swarta, ki je dal intervju za DAZN, si trener Kataloncev Ronald Koeman želi kar zvezdnika Liverpoola Mohameda Salaha.

    "Vem, da si ga Koeman želi, tudi Salah je pripravljen odditi," je dejal 82-letni nekdanji član Ajaxa.

    "Ne bom se spuščal v podrobnosti, a verjemite mi, da poznam zadevo," je še podkrepil svojo prejšnjo misel. Egipčan, ki je sezono odprl s hat-trickom proti Leeds Unitedu, bi lahko bil menjava za Lea Messija, ki bi znal po tej sezoni zapustiti Barcelono.

    Vsaj tako se zdi, a pri Messiju nikoli ne veš, v tem poletju je bil že na Etihadu, a na koncu se je, tako kot že neštetokrat v preteklosti, za lažen alarm.

  • 09:40

    Mourinho lovi napadalca

    Tottenham in Jose Mourinho sta s porazom začela sezono, ugnal ga je Everton, ki se je v tem poletju močno okrepil. Portugalec si želi v ekipi vsaj še enega napadalca, to pa naj ne bi bil nihče drug kot Danny Ings, ki je po odhodu iz Liverpoola znova zadihal pri Southamptonu, poroča Football London. Poznavalci menijo, da je želja nekaj, realnost spet nekaj drugega. Vsi v en glas poudarjajo, da bodo spursi svetnike s težavo prepričali v prodajo angleškega reprezentanta.

    Leipzig Tottenham Jose Mourinho | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:15

    Lampard ni ostal tiho

    Trener Chelsea Frank Lampard je hitro pokazal, da se ne bo pustil vlačiti po zobeh, in vsem kritikam ostal tiho. Pred dnevi je politiko Londončanov, ki so v tem poletju na stežaj odprli denarnico, kritiziral trener angleškega prvaka Jürgen Klopp, ki je medijem dejal, da se Liverpool ne more obnašati tako kot Chelsea. Lampard se je na očitke le nasmehnil in s prstom pokazal na igralce, kot so Virgil van Dijk, Alisson, Fabinho in Naby Keita.

    Resnica, da omenjeni na Anfield niso prišli za plato piva in za družinsko vstopnico ogleda ljubljanskega živalskega vrta, pač pa so tudi rdeči trošili. Omenjena četverica je prek prsta Liverpool stala 250 milijonov evrov, je pa res, da so vsaj polovico pokrili s prodajo Philippeja Coutinha.

    Frank Lampard | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:04

    Hrvat na Old Trafford?

    Manchester United je v poletje vstopil samozavestno, kazal je mišice, a vabe niso prijele, časa pa zmanjkuje. Velika želja Jadona Sancha, ki blesti pri Borussii, ostajajo za zdaj le sanje, rdeči vragi, ki jim voda že močno teče v grlo, njihovi navijači besnijo od jeze, pa iščejo alternative.

    Po poročanju Telegrapha se zanimajo tudi za napadalca Interja Ivana Perišića, ki je v pretekli sezoni z Bayernom osvojil ligo prvakov, na radarju pa sta še Gareth Bale in Juventusov Douglas Costa. Gre za zveneča imena, a zdi se, da prihajajo nekaj let prepozno.

  • 08:54

    Dobro jutro!

    Če ne bi bilo koronavirusa, bi se lahko zdaj že posvečali zgolj in samo tekmovalnemu delu v nogometnih ligah in pokalih, tako pa se bo nogometna tržnica vlekla še dolgo. Še najprej je bo konec v Sloveniji. Ekipe imajo za kadrovske spremembe časa le še do konca meseca.

Preberite še:

Kylian Mbappe
Sportal Zajc se je vrnil, Higuain po stopinjah Ibrahimovića, Mbappe razmišlja o selitvi
PSG Marseille
Sportal Kaos v Parizu! Pretepi, pet izključitev, pljunek Di Marie in besni Neymar.
Peter Ameršek
Sportal Legenda Olimpije, kakršnih ne delajo več

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte