Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
13. 9. 2020,
21.40

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Natisni članek

Gonzalo Higuain Miha Zajc Kylian Mbappe Kylian Mbappe Vedat Muriqi poletni prestopni rok

Nedelja, 13. 9. 2020, 21.40

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (13. september)

Zajc se je vrnil, Higuain po stopinjah Ibrahimovića, Mbappe razmišlja o selitvi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

1

Kylian Mbappe | Kylian Mbappe (PSG) spada med najboljše in najhitrejše napadalce na svetu. | Foto Getty Images

Kylian Mbappe (PSG) spada med najboljše in najhitrejše napadalce na svetu.

Foto: Getty Images

Nogometna tržnica ni mirovala niti v nedeljo. Italijanski velikan Lazio iz Rima se je okrepil z napadalcem s Kosova Vedatom Muriqijem, za katerega je odštel 18 milijonov evrov. V Parizu so zaskrbljeni po najnovejši napovedi Kyliana Mbappeja, da bi lahko po koncu sezone zapustil PSG in se odpravil drugam. Snubcev, ki bi si želeli mladega Francoza v svojih vrstah, v Evropi zagotovo ne manjka.

19:41

Higuain bo zaslužil največ

18:53

Santo podaljšal z Volkovi

18:43

Zajc spet v serie A

18:28

Spezia pripeljala Islandca

17:09

Vidal v ponedeljek v Milanu

17:01

Mandžukić v Turčiji?

16:42

Mbappe bi šel drugam

16:19

Lazio kupil Muriqija

  • 19:41

    Higuain bo zaslužil največ

    Napadalec Juventusa Gonzalo Higuain je vse bližje sklenitvi dogovora z Interjem, a ne tistim iz Milana, temveč tistim, ki nastopa v ligi MLS in prihaja iz Miamija. Higuain je v petek prispel na Florido, kjer ga je na letališču pričakal solastnik kluba Jorge Mas, v prihodnjih dneh pa naj bi dolgoletni argentinski reprezentant sklenil pogodbo s klubom, ki ga vodi David Beckham.

    Po poročanju Miami Heralda naj bi 32-letni Južnoameričan na leto zaslužil vsaj sedem milijonov evrov in na seznamu nogometašev z največjim zaslužkom v ligi MLS nasledila Zlatana Ibrahimovića, ki je v prejšnji sezoni za igranje v dresu Los Angeles Galaxy prejel 7,2 milijona evrov.

  • 18:53

    Santo podaljšal z Volkovi

    Portugalski nogometni strokovnjak Nuno Espirito Santo bo trener angleškega Wolverhamptona do leta 2023. Šestinštiridesetletni Portugalec je od leta 2017 trener člana angleške premier league, danes pa je podaljšal sodelovanje še za dodatna tri leta.

    Wolverhampton je pod vodstvom Portugalca iz druge lige napredoval v elitno angleško ligaško tekmovanje, v naslednji sezoni pa prvič po 39 letih tudi v evropsko tekmovanje. Angleška ekipa se je v pretekli sezoni prebila v četrtfinale evropske lige, kjer je morala priznati premoč poznejši zmagovalki Sevilli.

    Espirito Santo je pred prihodom na Otok vodil portugalska Rio Ave in Porto ter špansko Valencio.

  • 18:43

    Zajc spet v serie A

    Slovenski nogometni reprezentant Miha Zajc se je tudi uradno vrnil v Italijo, kjer je z Empolijem že nastopal v prvi in drugi ligi. V tej sezoni se bo dokazoval pri Genoi, kjer bo do konca sezone igral kot posojen nogometaš Fenerbahčeja, nato pa lahko 26-letnega Primorca odkupijo za tri milijone evrov. Turki so že potrdili prestop.

    Genoa se bo po poročanju Sky Sport v kratkem okrepila tudi s hrvaškim reprezentantom Milanom Badeljem, ki je leta 2018 pomagal slovenskim sosedom do drugega mesta na svetovnem prvenstvu v Rusiji. Nazadnje je branil barve rimskega Lazia.

  • 18:28

    Spezia pripeljala Islandca

    Novopečeni italijanski prvoligaš Spezia se je okrepil z mladim islandskim napadalcem. 21-letni Sveinn Aron Gudjohnsen, sicer sin slovitega Eidurja Gudjohnsena, ki je v bogati karieri branil tudi barve Chelseaja in Barcelone, je mladi islandski reprezentant. V Italijo prihaja kot posojen nogometaš danskega Odenseja.

  • 17:09

    Vidal v ponedeljek v Milanu

    Čilenec Arturo Vidal bi lahko v ponedeljek sklenil dogovor z Interjem. Italijanski časnik Il Corriere dello Sport poroča, da bo jutri pripotoval v Milano, nato pa sklenil dogovor s črno-modrimi. Donedavni zvezni igralec Barcelone bo prišel v Italijo s statusom prostega igralca.

  • 17:01

    Mandžukić v Turčiji?

    Nekdanji hrvaški reprezentančni napadalec Mario Mandžukić, ki je nazadnje igral na bogatem Bližnjem vzhodu, si je zaželel evropskega nogometa. V svoje vrste ga želi privabiti turški velikan Fenerbahče, ki išče menjavo za Vedata Muriqija, novopečenega napadalca rimskega Lazia. Za Mandžukića se zanima tudi moskovski Lokomotiv.

  • 16:42

    Mbappe bi šel drugam

    V francoski prestolnici še kako odmevajo besede Kyliana Mbappeja. Mladi zvezdnik PSG, eden najboljših napadalcev na svetu, je po poročanju The Sunday Times dal vedeti, da želi prihodnje leto zapustiti Pariz. 21-letni Francoz brani barve PSG, s katerim je pred kratkim v finalu lige prvakov ostal praznih rok proti Bayernu.

    Njegove napovedi so se razveselili številni snubci, ki bi ga radi videli v svojem klubu. Na seznamu prevladujeta Real Madrid in Liverpool, med velikani, ki naj bi se zanimali za Mbappeja, pa naj bi bili tudi Barcelona, Manchester City in Manchester United. Mbappe ima s Parižani sklenjeno pogodbo le še do konca sezone 2021/22.

  • 16:19

    Lazio kupil Muriqija

    Dober dan. Rimski Lazio je na Olimpico pripeljal 26-letnega reprezentanta Kosova Vedata Muriqija. Italijanski prvoligaš, ki je bil v prejšnji sezoni dolgo časa v boju za naslov, je Fenerbahčeju odštel 18 milijonov evrov.

    Lazio je nazadnje toliko denarja za nakup novinca zapravil leta 2015, ko je kupil Srba Sergeja Milinkovića-Savića. Kosovski napadalec, visok kar 194 centimetrov, je v prejšnji sezoni v turškem prvenstvu dosegel 15 zadetkov, prispeval pa tudi šest asistenc. Slačilnico si je delil s slovenskim reprezentantom Miho Zajcem, s katerim se bo po novem srečeval v serie A, saj je Primorec tik pred prestopom h Genoi.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Arturo Vidal
Sportal Milan presrečen, Hrvat podpisal do leta 2025

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte