Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2020,
22.25

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83

Natisni članek

Ante Rebić Marcos Alonso Arturo Vidal Jadon Sancho Inter Barcelona poletni prestopni rok

Sobota, 12. 9. 2020, 22.25

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (12. september)

Milan presrečen, Hrvat podpisal do leta 2025

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,83
Arturo Vidal | Čilenec Arturo Vidal naj bi se kmalu pojavil na nogometni tržnici kot prost igralec. | Foto Reuters

Čilenec Arturo Vidal naj bi se kmalu pojavil na nogometni tržnici kot prost igralec.

Foto: Reuters

Sobota na nogometni tržnici ni postregla z večjim prestopom. Trener Interja Antonio Conte je izrazil željo, da bi obrambo, ki ji poveljuje Samir Handanović, okrepil s starim znancem Marcosom Alonsom, pri Barceloni je vse bližje odhodu Čilenec Arturo Vidal. Chelsea, rekorder po zapravljenih milijonih to poletje, je vedno bližje sklenitvi sodelovanja s francoskim vratarjem Edouardom Mendyjem (Rennes), Alexandre Lacazette pa ostaja zvest Arsenalu.

20:55

Rebić podpisal do leta 2025

17:43

Francoz srečen v Arsenalu

15:22

Milan pripeljal Romuna

14:03

Juventus z znatno izgubo

11:40

Mladi Francoz tarča velikanov

11:36

Man Utd obupal?

11:34

Conte želi Španca

11:33

Vidal zapušča Barcelono

  • 20:55

    Rebić podpisal do leta 2025

    Italijanski velikan AC Milan je sklenil petletno pogodbo z napadalcem Antejem Rebićem. Splitčan je v prejšnji sezoni igral za rdeče-črne kot posojeni nogometaš Eintrachta iz Frankfurta, po novem pa je do leta 2025 polnopravni nogometaš sedemkratnih evropskih prvakov, ki mu po novem pripada igralna številka 12. V obratno smer, iz Milana v Frankfurt, se je odpravil Portugalec Andre Silva.

  • 17:43

    Francoz srečen v Arsenalu

    Napadalec Arsenala Alexandre Lacazette se čudi medijskim zapisom, kako naj bi bil nezadovoljen in naj bi vleklo drugam. V zadnjem času ni manjkalo govoric o tem, da bi lahko med Arsenalom in madridskim Atleticom prišlo do posla, v katerega bi bili vključeni izmenjavi francoskega reprezentanta in ganskega zveznega igralca Thomasa Parteyja.

    Lacazette, ki je v soboto odprl novo sezono premier league s prvim zadetkom, topničarji so na koncu ugnali Fulham s 3:0, se je nasmejal napisom v medijih. ''Mediji zatrjujejo, da sem nesrečen pri Arsenalu, a to ni res. Srečen sem s topničarji. Rad bi sodeloval pri osvajanju lovorik. Prejšnji mesec smo jo osvojili (pokla FA), tako da sem srečen pri Arsenalu,'' je dejal 29-letni Francoz in s tem dal vedeti, da ostaja v Londonu.

  • 15:22

    Milan pripeljal Romuna

    Milan je sklenil dogovor z Lyonom in podpisal triletno pogodbo z izkušenim romunskim vratarjem. 34-letni romunski reprezentant Ciprian Tătăruşanu prihaja iz Lyona in ima že izkušnje iz italijanskega prvenstva, saj je bil pred leti član Fiorentine, rdeče-črni pa bodo francoskemu klubu plačali pol milijona evrov. Pri milanskem velikanu je sicer prvi vratar mladi zvezdnik Gianluigi Donnarumma.

  • 14:03

    Juventus z znatno izgubo

    Večkratni italijanski nogometni prvak Juventus je minulo sezono končal z 71,4 milijona evrov izgube, kot enega glavnih razlogov zanjo pa so pri stari dami navedli pandemijo novega koronavirusa, ki je za več mesecev prekinila igranje nogometa.

    V enakem obdobju v prejšnjem letu je bila izguba 39,9 milijona evrov. Promet Juventusa je upadel za osem odstotkov v primerjavi s sezono 2018/19 na 573,4 milijona evrov. Dogovor z igralci za znižanje plač v času prekinitve igranja je Torinčanom prihranil 90 milijonov evrov. Kot pišejo v Italiji, finančni dolg kluba znaša 385,2 milijona evrov, kar je za 78,3 milijona manj kot junija 2019.

    Juventus, katerega člansko ekipo po novem vodi Andrea Pirlo, je v minuli sezoni znova postal državni prvak, a je izgubil pokalni finale proti Napoliju, obenem pa izpadel v osmini finala lige prvakov proti Lyonu.

    Vir: STA

  • 11:40

    Mladi Francoz tarča velikanov

    Barcelona in Real Madrid se zanimata za 21-letnega branilca Seville Julesa Koundeja. Po poročanju časnika Mundo Deportivo je strokovno vodstvo Blaugrane prepričano, da bi se mladi Francoz, ki je pred prihodom v Španijo nosil dres Bordeauxa, odlično vklopil v igro Barcelone, ki jo po novem vodi Nizozemec Ronald Koeman. Odkupna klavzula Koundeja pri Sevilli sicer znaša ogromnih 75 milijonov evrov, Barcelona pa razmišlja, da bi Francoza pripeljala na Camp Nou prihodnje leto.

    Barcelona se po poročanju Marce še vedno zanima za branilca Arsenala Hectorja Bellerina, ki dobro pozna Camp Nou, saj je igral za Barcelono do leta 2011. Takrat je bil Katalonec, zdajšnji občasni španski reprezentant, star 16 let. Še vedno se veliko govori o tem, da bi lahko Barcelono še to poletje okrepil kapetan Lyona Memphis Depay, ki je s Koemanom že sodeloval v nizozemski reprezentanci.

  • 11:36

    Man Utd obupal?

    Manchester United si je dolgo časa prizadeval, da bi na Old Trafford privabil Jadona Sancha. Mladi zvezdnik angleškega nogometa, ki je v prejšnji sezoni navduševal pri Borussii Dortmund, bi lahko ostal v Nemčiji, saj Daily Star poroča o tem, da kluba nista našla skupnega jezika glede morebitnega prestopa. Če bi prišlo do njega, bi zagotovo spadal med najvišje v tem koledarskem letu.

    Manchester United želi okrepiti igro v napadu. Otoški mediji namigujejo, da bi lahko v primeru, da bo 20-letni Anglež ostal v Dortmundu, razmišljali o prihodu Brazilca Douglasa Coste (Juventus), Portugalca Joaa Felixa (Atletico Madrid) oziroma Valižana Garetha Bala (Real Madrid).

  • 11:34

    Conte želi Španca

    Trener Interja Antonio Conte, ki naj bi v kratkem v zadnji vrsti ostal brez Diega Godina (zanj se najbolj zanima Cagliari), se je izjasnil. V prestopnem roku si želi na San Siro pripeljati zlasti španskega branilca Marcosa Alonsa, ki ga je dve leti vodil pri Chelseaju in se prepričal v njegove kakovosti. Bo Španec tako kmalu sodeloval tudi s slovenskim vratarjem Samirjem Handanovićem, aktualnim kapetanom Interja, ki ga čakajo vnovični nastopi v skupinskem delu lige prvakov?

    Marcos Alonso | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Na seznamu poletnih želja Interja je tudi Francoz N'Golo Kante (Chelsea), slovaški branilec Milan Škriniar pa bi se lahko poslovil od črno-modrih, če bi se v Milano iz Verone preselil 20-letni Albanec Marash Kumbulla.

  • 11:33

    Vidal zapušča Barcelono

    Pozdravljeni! Danes bo zelo zanimivo na Camp Nouu. Katalonski športni dnevnik Mundo Deportivo poroča, kako se bosta danes uradno razšla Barcelona in izkušeni zvezni igralec Arturo Vidal.

    Čilenski zvezdnik, ki ga pogodba s katalonskim velikanom veže do konca sezone 2020/21, naj bi našel skupen jezik z Barcelono in še danes zapustil klub kot prosti igralec. Med njegovimi bodočimi delodajalci izstopa milanski Inter, ki bi se lahko tako kmalu okrepil s 33-letnim Južnoameričanom.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Olivier Giroud
Sportal Suarezu ne diši Ronaldo, Šporar odhaja? Balkovec se je odločil.
Mohamed Salah
Sportal Chelsea začel zmagovito

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte