Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
11. 9. 2020,
22.22

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,36

1

Natisni članek

Diego Godin Miha Zajc Jure Balkovec Luis Suarez Georginio Wijnaldum Olivier Giroud poletni prestopni rok

Petek, 11. 9. 2020, 22.22

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (11. september)

Suarezu ne diši Ronaldo, Šporar odhaja? Balkovec se je odločil.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,36

1

Olivier Giroud | Olivier Giroud je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka. | Foto Getty Images

Olivier Giroud je leta 2018 s Francijo osvojil naslov svetovnega prvaka.

Foto: Getty Images

Nogometna tržnica v petek ni postregla s katerim izmed odmevnejših prestopov, o katerih se razpravlja že dalj časa. V Evropi se začenja vse več lig, ta konec tedna s prvenstvom začenjajo tako v Španiji kot Angliji, v Nemčiji poteka pokal, tako da želijo najmočnejši klubi čim hitreje zapolniti vrzeli v svojih vrstah in pripeljati želene okrepitve. Jure Balkovec je tik pred sklenitvijo dogovora s turškim prvoligaškim klubom.

14:30

Balkovec odhaja v Turčijo

11:56

Fenerbahče išče napadalca

11:41

Uradno: Bielsa ostaja

11:26

Kmalu bo brez kluba

11:17

Suarez ostaja v Španiji?

10:53

Yaya Toure v serie A?

09:51

Zajc že na pregledih v Italiji

09:25

Nič od prihoda Nizozemca?

09:12

Giroud na radarju Juventusa

  • 19:21

    Florenzi uradno v PSG

    Italijanski reprezentant Alessandro Florenzi je tudi uradno iz italijanskega prvoligaša Rome prestopil k francoskemu velikanu Paris St. Germainu, poroča spletna stran kluba. Do konca sezone bo igral kot posojen nogometaš za milijon evrov, pozneje pa ga lahko Francozi odkupijo za devet milijonov, poroča STA.

    Devetindvajsetletnik, ki je na 36 tekmah za Italijo dosegel dva zadetka, je sicer od rojstva navijač Rome, bil je tudi v njeni akademiji. V Parizu naj bi zapolnil vrzel na desnem bočnem položaju, kjer bo igral namesto Thomasa Meunierja.

  • 19:01

    Higuain že v Miamiju

    Argentinski napadalec Gonzalo Higuain je prispel v Miami, kjer bo dokončal prestop k tamkajšnjemu Interju, ki igra v severnoameriški ligi MLS, so potrdili v floridskem klubu.

    Solastnik Interja iz Miamija Jorge Mas je na Twitterju objavil fotografijo, na kateri je skupaj z 32-letnim Higuainom, ki je pred kratkim prekinil sodelovanje z italijanskim velikanom Juventusom.

    "Topla dobrodošlica za Gonzala Higuaina, napadalca svetovnega razreda in prvaka," je Mas zapisal nad fotografijo. Klub sicer še ni uradno objavil prestopa, poroča STA.

    Nekdanji nogometaš Napolija, Reala Madrida in Juventusa mora opraviti še zdravniški pregled, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

  • 14:42

    Še pred nekaj leti je veljal za enega najboljših branilcev na svetu, z Atleticom je osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, odkar pa se je iz Madrida preselil v Milano, je njegova zvezda začela slabeti. 34-letni Urugvajec Diego Godin se spogleduje z odhodom, zanj se zanima Cagliari. Trener Antonio Conte v obrambi računa na druge kandidate.

    Čeprav Godina z Interjem, kjer v zadnji vrsti sodeluje tudi s kapetanom Samirjem Handanovićem, veže pogodba že za dve leti, je po poročanju italijanskih medijev vse bližje selitev na Sardinijo. Cagliari je v dobrih odnosih s črno-modrimi, kar dokazuje tudi nedavna selitev Belgijca Radje Nainggolana, ki je igral za Cagliari kot posojen nogometaš Interja. Godin ima še dodaten razlog za selitev na Sardinijo, saj je v Cagliariju rojena njegova žena Sofia Herrera. Njen oče Jose Herrera, nekdanji urugvajski reprezentant, je barve Cagliarija nosil med letoma 1990 in 1995.

  • 14:30

    Balkovec odhaja v Turčijo

    Levi bočni branilec Jure Balkovec, brez katerega si selektor Matjaž Kek v uvodu lige narodov ni predstavljal udarne enajsterice, se seli v Turčijo. 26-letni Belokranjčan, ki je v Sloveniji zaslovel pri Domžalah, nato pa se preselil v Italijo, zapušča Verono. Z njo je prekinil sodelovanje sredi tedna, po poročanju Tuttomercatoweb.com pa je že našel novega delodajalca. To je novopečeni turški prvoligaš Fatih Karagumruk, za katerega igra tudi Balkovčev nekdanji soigralec v Domžalah Gaber Dobrovoljc.

    Jure Balkovec | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

    Balkovec se že nahaja na zdravstvenem preizkusu, nato pa naj bi sklenil dveletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono.

  • 11:56

    Fenerbahče išče napadalca

    Fenerbahče po prodaji napadalca Vedata Muriqija, ki je pred vrati Lazia, išče zamenjavo. V turških medijih se je pojavilo tudi ime Andraž Šporar, a za zdaj je vse skupaj bolj ko ne ugibanje. Slovenski reprezentant, ki se je Portugalsko preselil letos januarja, ima s Sportingom sklenjeno petletno pogodbo

    Šporar naj bi imel odkupno klavzulo kar 60 milijonov evrov, Rimljani pa bodo Turkom za Muriqija nakazali le 20 milijonov evrov. Vse skupaj ne pije vode, a glede na to, da so Portugalci za Špokija dali le šest milijonov evrov, bi morda sprejeli ponudbo tudi okoli desetih milijonov evrov.

    Andraž Šporar | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 11:41

    Uradno: Bielsa ostaja

    Kar je bilo jasno že dan prej, je danes potrdil tudi Leeds. Z veseljem so sporočili, da bo njihovo ekipo tudi v prihodnji sezoni vodil Marcelo Bielsa. Argentinski trener, ki se je na klop angleške ekipe usedel avgusta 2018, je pogodbo podaljšal še za eno sezono. Bielsa je do zdaj Leeds vodil na 100 tekmah, ima 56 zmag in 27 porazov. Leeds je v pretekli sezoni po 16 letih vrnil v najmočnejšo angleško ligo.

  • 11:26

    Kmalu bo brez kluba

    Najbrž vsi veste, kdo je Jack Wilshere. Za nekdanjega nogometaša Arsenala, ki je blestel pod Arsenejem Wengerjem, so govorili, da lahko postane eden najboljših igralcev sredine igrišča na svetu, a od tega ne bo nič, saj se zdaj 28-letni Anglež po številnih poškodbah nikoli ni postavil na noge. Pomagala ni niti menjava kluba.

    V West Ham je prestopil leta 2018, ki pa ga zdaj eno leto pred iztekom pogodbe podi iz kluba. Londončani so odločeni, da z angleškim reprezentantom razdrejo pogodbo. Povsem jih gre razumeti, saj je Wilshere za West Ham v dveh sezonah odigral le 18 tekem in dosegel en samcat zadetek.

  • 11:17

    Suarez ostaja v Španiji?

    Čeprav se v povezavi z Luisem Suarezom že več dni omenja tudi Atletico, govoric nihče ni jemal resno, saj je večina medijev Urugvajca že preselila k torinskemu Juventusu, postaja vse bolj jasno, da Suarezov obstanek v Španiji ni več tako neverjeten.

    Po poročanju Deportes Cuatro si ga Atletico res želi in kaj lahko se zgodi, da italijanski prvak ostane praznih rok. Sprememba države in načina življenja preveč ne diši niti zvezdniku Barcelone. Bomo videli, kaj se bo zgodilo.

  • 10:53

    Yaya Toure v serie A?

    Novopečeni italijanski prvoligaš Spezia bi se lahko pred začetkom sezone okrepil z enim izmed najboljših afriških nogometašev vseh časov. Yaya Toure, nogometni ponos Slonokoščene obale, ki je bil za afriškega nogometaša leta izbran kar štirikrat, v karieri pa je nosil tudi dres Manchester Cityja, Barcelone in Monaca, je v zadnji sezoni nastopal na Kitajskem. Pri 37 letih se želi vrniti v Evropo, po poročanju italijanskega medija IlSecoloXIX pa se zanima za nadaljevanje kariere pri Spezii. Kako se bo odločilo vodstvo kluba, katerega lastnik Gabriele Volpi je pred leti skrbel za razvoj ''Kekove'' Rijeke?

    Yaya Toure | Foto: Reuters Foto: Reuters

    Spezio naj bi v kratkem uradno okrepil albanski reprezentant Ardian Ismajli, za katerega bo splitski Hajduk zaslužil tri milijone evrov, med tednom pa se je klubu pridružil nizozemski vratar Jeroen Zoet (PSV Eindhoven).

  • 09:51

    Zajc že na pregledih v Italiji

    Današnji dan bi bil lahko zelo pomemben v karieri Mihe Zajca. Slovenski reprezentant, ki se v dresu Fenerbahčeja ni naigral, je tik pred sklenitvijo dogovora z Genoo. Tuttomercatoweb.com poroča o tem, kako je dogovor med turškim in italijanskim klubom že sklenjen. Šestindvajsetletni Primorec bo sprva posojen Genoi, nato pa ga lahko italijanski prvoligaš odkupi za tri milijone evrov.

    Nekdanji nogometaš Olimpije in Celja danes na Apeninskem polotoku opravlja zdravstvene preglede, pri klubu, ki ima v svojih vrstah že enega Slovenca (mladi vratar Rok Vodišek, s katerim si je Zajc pred leti v Ljubljani delil slačilnico), pa se nadeja bistveno boljše minutaže kot pa v Turčiji, kjer je pri velikanu iz Istanbula v zadnji sezoni zbral le 17 nastopov (večinoma s klopi), v statistiko pa vpisal dva zadetka in podajo.

  • 09:25

    Nič od prihoda Nizozemca?

    Načrt Barcelone, da iz vrsta Liverpoola privabi Georginia Wijnalduma, je močno ogrožen. Po poročanju Sky Sports je trener angleških prvakov Jürgen Klopp v sredo opravil pogovor z Nizozemcem, po katerem naj bi 29-letni zvezni igralec izrazil željo, da ostane na Anfieldu in podaljša sodelovanje z rdečimi. Zdajšnja pogodba mu poteče po koncu sezone 2020/21.

    Georginio Wijnaldum | Foto: Reuters Foto: Reuters

    V Barcelono ga vabi Ronald Koeman, s katerim je tesno sodeloval v nizozemski reprezentanci. Če bi Gini Wijnaldum, ki je od leta 2016 v dresu Liverpoola zbral 187 nastopov in 19 zadetkov, ostal na Otoku, bi bil to udarec za katalonskega velikana, saj ga je želel še to poletje pripeljati na Camp Nou.

  • 09:12

    Giroud na radarju Juventusa

    Dobro jutro! Juventus na mednarodni tržnici pogleduje proti napadalcem. Po napovedanem odhodu Gonzala Higuaina, ki se spogleduje z nadaljevanjem kariere v ligi MLS (Inter Miami), se je v Torinu veliko govorilo o Urugvajcu Luisu Suarezu, ki se ne vklaplja v projekt novega trenerja Barcelone Ronalda Koemana in bi lahko zapustil Camp Nou. Kot morebitna nova napadalca Juventusa se omenjata tudi njegov rojak Edinson Cavani ter izkušeni napadalec iz BiH Edin Džeko, po novem pa bi lahko italijanski prvak našel novega napadalca v Londonu. Tam se pri Chelseaju dokazuje francoski napadalec Olivier Giroud, ki pa se mu po prihodu Nemca Tima Wernerja, pri modrih igra v napadu tudi Tammy Abraham, nasmiha sedenje na klopi.

    Italijanski novinar Sky Sporta Gianluca Di Marzio poroča o tem, da bi lahko 33-letni Francoz, ki je leta 2018 pomagal galskim petelinom do svetovnega naslova, sklenil dveletno pogodbo z Juventusom. Na leto bi zaslužil dobre štiri milijone evrov, Juventus pa bi Chelseaju plačal pet milijonov evrov. Posel bi se lahko sklenil v primeru, če bi se Stari dami izjalovil poskus, da bi v Lombardijo pripeljala Suareza oziroma Džeka.

Kaj se je dogajalo včeraj?

Luis Suarez
Sportal Zatišje pred nevihto na poletni nogometni tržnici?

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška, Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Juventus 87.000.000 evrov
Inter Milano 86.500.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte