Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
6. 4. 2020,
20.00

Osveženo pred

4 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

4

Natisni članek

Hulk Oscar izbor z družabnih omrežij Didier Drogba Samuel Eto'o Demba Ba Koronavirus Alisson Becker Douglas Costa

Ponedeljek, 6. 4. 2020, 20.00

4 leta

Izbor z družabnih omrežij

Nogomet v znamenju koronaizolacije. Spet.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,57

4

Izbor z družabnih omrežij tudi ta teden mineva predvsem v znamenju izolacije ob koronakrizi in tega, kako jo preživljajo znani obrazi iz nogometnega sveta. Na naslovnice je ta teden skočil predvsem zvezdnik Manchester Cityja Kyle Walker. In ne zaradi razlogov, na katere bi bil lahko ponosen ...

Izbor z družabnih omrežij je rubrika, v kateri na Sportalu vsak ponedeljek zvečer ponudimo nabor desetih zanimivih dogodkov iz nogometnega sveta v zadnjem tednu, ki jih najdemo ob brskanju po družabnih omrežjih. Nabor kratkih novičk, zbranih na enem mestu, je nastal v želji, da se izognemo poplavi novic s senzacionalističnimi naslovi, ki vse bolj zapolnjujejo današnji medijski svet.

Afrika kot test za cepivo proti koronavirusu? Nogometaši so ogorčeni.

"Morda se bo slišalo malce kontroverzno, ampak ali ne bi bilo smiselno, da bi naredili študijo v Afriki, kjer ne nosijo zaščitnih mask in niso zaščiteni? Kot taka bi bila primerna za podrobnejšo analizo boja z virusom, ki bi vključevala tudi testiranje cepiv," je v videopogovoru, ki ga je predvajala francoska televizija, o boju z epidemijo koronavirusa, ki je v zadnjih tednih zajezila svet, povedal Jean Paul Mira, šef oddelka za reanimacijo pariške bolnišnice Cochin.

"Imate prav. Razmišljamo o vzporedni študiji v Afriki. Mislim, da je to ideja, o kateri bi bilo vredno razmisliti," ga je dopolnil Camille Locht, direktor francoskega zdravstvenega inštituta. Njuni izjavi sta bili verjetno sicer vzeti iz konteksta, saj ne verjamemo, da bi javno razglabljala o tako občutljivih idejah, a sta na spletu naleteli na oster odziv.

Sporni videopogovor in odziv Dembe Baja, pod njim pa še komentar Samuela Eto'oja:

Da se o teh besedah v zadnjih dneh govori, pa so precej zaslužni nekateri sloviti afriški nogometaši, ki so sporne izjave francoskih zdravnikov razširili v svet. Kot prvi se je z ostrim zapisom na Twitterju javil Demba Ba, še vedno aktivni nogometaš, ki si kruh danes služi v Turčiji, pred tem pa je nase opozoril predvsem v majicah Newcastle Uniteda in Chelseaja. "Dobrodošli na Zahodu, kjer si belci mislijo, da so tako superiorni, da sta rasizem in neumnost nekaj normalnega. Čas je, da vstanemo!" je napisal zdajšnji član Istanbul Basaksehirja.

Na njegov zapis se je odzval tudi Samuel Eto'o in bil v odzivu zelo neposreden. "K*****i sinovi!" je zapisal štirikratni afriški nogometaš leta, nekdanji član številnih evropskih velikanov, ki je evropske osvajal z Barcelono in milanskim Interjem, igral pa je tudi za Chelsea, Real Madrid, Mallorco, Everton in še nekatere klube.

Oglasil se je še en legendarni nekdanji nogometaš. Didier Drogba, legendarni nekdanji član londonskega Chelseaja, ki je bil malce manj slikovit kot njegov nekdanji soigralec iz Londona. "Nemogoče je verjeti, da moramo še naprej opozarjati na takšne svinjarije. Afrika ni laboratorij! Rad bi ostro obsodil te neprimerne in predvsem rasistične besede. Pomagajte nam rešiti Afriko pred virusom, ki se širi po svetu," je povedal nekdanji legendarni napadalec iz Slonokoščene obale, tudi on je bil dvakrat afriški nogometaš leta, ki je vrhunec doživel leta 2012, ko je zadel za do zdaj edini evropski naslov Chelseaja.

Odziv Didierja Drogbaja:

Kaj si mislite o spornih izjavah francoskih zdravnikov?

  • Prav imata
    17,78 %
    109 glasov
  • Ostro ju obsojam
    20,07 %
    123 glasov
  • Mislim, da so besede izvzete iz konteksta
    57,10 %
    350 glasov
  • Ne vem, me ne zanima
    5,06 %
    31 glasov
Oddanih 613 glasov

Oblakovemu tekmecu v lovu za naziv najboljšega na svetu je očitno dolgčas

Brazilski vratar Alisson Becker, ki je lani z Liverpoolom osvojil naslov evropskega prvaka, z Brazilijo pa postal južnoameriški prvak, velja za enega od najboljših vratarjev na svetu. V lovu za ta laskavi naziv je njegov največji tekmec najbrž ravno slovenski reprezentant, ki blesti med vratnicama madridskega Atletica, Jan Oblak, a tokrat se je v središču pozornosti znašel zaradi nekoga drugega.

Zaradi petkratnega dobitnika zlate žoge, ki zdaj svoj bogati talent prodaja pri torinskem Juventusu, Cristiana Ronalda. Kako? Brazilski vratar, ki ima 27 let in je torej tudi Oblakov vrstnik, dolgčas ob karanteni zaradi koronavirusa preganja na več načinov. Tudi tako, da si očitno postavlja različne izzive. Eden izmed teh, ki si ga lahko ogledate v spodnjem posnetku, mu je uspel prejšnji teden, a bolj kot sijajen met, ki je uspel Alissonu, je po spletu zaokrožil zaradi načina proslave uspešnega meta v podstrešno okno. Zadetek v polno je namreč proslavil z glasnim "siiii" in posnemal Ronalda. Ta namreč tako proslavlja svoje zadetke, podoben vzklik pa si je privoščil tudi, ko je nazadnje osvojil zlato žogo.

Takole je proslavil Alisson Becker:

Takole pa proslavlja Cristiano Ronaldo:

Čigava proslava je boljša?

  • Cristiana Ronalda
    30,00 %
    54 glasov
  • Alissona Beckerja
    70,00 %
    126 glasov
Oddanih 180 glasov

Francoski zvezdnik se v karanteni druži s tigrom in levom

Prejšnji teden je po spletu zakrožila fotografija, ki jo je objavil Memphis Depay, zvezdnik Lyona in nizozemski reprezentant, ki trenutno sicer okreva po hudi poškodbi, tako da mu prestavitev evropskega prvenstva 2020 za eno leto celo ustreza. Toda kapetan moštva, ki se je prav po zaslugi njegovega zadetka uvrstilo v osmino finala lige prvakov, se v središču pozornosti ni znašel zaradi tega, ampak zaradi fotografije, ki jo je objavil na Instagramu.

Na njej 26-letni nekdanji zvezdnik PSV Eindhovna in Manchester Uniteda, ki je sicer znan po tem, da ima na hrbtu tetoviranega velikega tigra, pozira v družbi mladiča ligra. Liger je križanec med samcem leva in samico tigra, velja pa za največjo živečo mačko. "Kaj se zgodi, ko se liger druži z levom," je ob fotografiji iz svojega doma, na kateri sta vidna njegov hišni ljubljenček in njegova tetovaža tigra, svoje sledilce na Instagramu vprašal Depay.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MEMPHIS X MEMPHIS

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Ste že slišali za ligra?

  • Da
    32,21 %
    115 glasov
  • Ne
    34,45 %
    123 glasov
  • Seveda. To je križanec med samcem leva in samico tigra, velja pa za največjo živečo mačko.
    8,40 %
    30 glasov
  • Imam ga doma. In še tigona. Mešanico med levinjo in samcem tigra.
    24,93 %
    89 glasov
Oddanih 357 glasov

Otroci se v času izolacije učijo o zgodovini nogometnega kluba

Epidemija koronavirusa je življenje ustavila tudi v Veliki Britaniji, s tem pa tudi v Leedsu, kjer so se mestne oblasti domislile nečesa zanimivega. Otrokom, ki v obdobju izolacije ne morejo obiskovati šole, so namreč omogočili, da kot izbirni predmet šole na daljavo izberejo učenje o zgodovini Leeds Uniteda. Tamkajšnjega nekoč slovitega angleškega kluba, na klopi katerega je leta 2014 kratek čas sedel tudi Darko Milanič.

Toda bolj kot o epizodi uspešnega dolgoletnega trenerja NK Maribor se osnovnošolci verjetno učijo o sloviti preteklosti kluba z Elland Roada, ki je zdaj sicer v drugi angleški ligi in ga med angleško nogometno elito ni bilo že vse od sezone 2003/04. Pred tem je bil Leeds United precej bolj uspešen. Redno je nastopal v Evropi in tam tudi osvajal lovorike. V letih 1968 in 1971 je bil prvak pokala velesejemskih mest, poznejšega pokala Uefa in zdajšnje lige Europa. Leta 1972 je igral v finalu nekdanjega pokala pokalnih zmagovalcev, dve leti za tem pa bil finalist pokala državnih prvakov, zdajšnje lige prvakov. Trikrat, v letih 1969, 1974 in 1992 je bil tudi angleški prvak, osvojil pa je tudi pokal FA leta 1972 in ligaški pokal 1968.

Gradiva za osnovnošolce je precej, ob tem pa je treba omeniti, da je program na voljo vsem, ki jih zanima. Najdete ga lahko tukaj.

Bi bili v šoli veseli takega predmeta?

  • Verjetno bi.
    21,74 %
    30 glasov
  • Z navdušenjem. In imel bi same odlične ocene.
    34,78 %
    48 glasov
  • Ne. Nikoli nisem maral(a) zgodovine.
    6,52 %
    9 glasov
  • Ne. Nikoli nisem maral(a) nogometa.
    36,96 %
    51 glasov
Oddanih 138 glasov

Začela se je tadžikistanska liga!

Koronavirus je zajezil svet in s tem tudi nogomet in nogometna tekmovanja. Toda kljub temu po svetu še obstaja nekaj nogometnih tekmovanj, ki se kljub nevarnemu virusu nadaljujejo. O Belorusiji in tamkajšnji nogometni ligi je bilo napisanega že veliko, nogomet igrajo tudi v Burundiju in Nikaragvi, zdaj pa se ves svet v pomanjkanju nogometa veseli začetka tadžikistanske lige! Ta se je z novo sezono namreč začela pretekli konec tedna.

Tadžikistan, ki leži v osrednji Aziji in ima nekaj več kot sedem milijonov prebivalcev, po dostopnih podatkih še nima nobenega okuženega s koronavirusom, a so tamkajšnje oblasti vseeno uvedle nekatere preventivne ukrepe, tako da so nogometne tekme pred praznimi tribunami, ampak, kar je najpomembnejše – nogomet igrajo!

Vas zanima, kakšni so bili rezultati nedeljskih prvih treh tekem prvega kroga? Seveda vas. Khatlon je doma z 2:1 premagal Istaravshan, Kuktosh in Regar sta remizirala brez zadetkov, veliko bolj zanimiv je bil remi na tekmi med Lokomotivo Pamirjem in Fayzkandujem, na kateri je bil končni rezultat 2:2.

Naj vas za konec opomnimo na tekmo, ki je ne smete zamuditi. V sredo ob 13. uri po srednjeevropskem časovnem pasu bo že v akciji Istiqlol, ki je lani osvojil naslov. Gostoval bo pri novincu v ligi, ki sliši na ime Dushanbe-83. Spektakel zagotovljen!

Takole so nogomet v soboto igrali v Tadžikistanu:

Šala, ki je ob tem zaokrožila po spletu:

 

Ste veseli začetka tadžikistanske lige?

  • Sem. V sili hudič še muhe žre.
    8,96 %
    18 glasov
  • Seveda! Istiqlol je eden mojih ljubših klubov. Istiqlol je inštitucija. In-šti-tu-ci-ja!
    43,78 %
    88 glasov
  • Niti ne. Tako hudo pa spet ni.
    18,91 %
    38 glasov
  • Sovražim nogomet. Tudi zdaj, ko ga ni, ga je preveč.
    28,36 %
    57 glasov
Oddanih 201 glasov

Španska liga, koncert in milijon evrov za boj proti koronavirusu

V španski elitni nogometni la ligi, ki seveda prav tako miruje, so se v obdobju prisilnega premora domislili virtualnega koncerta. Trajal je kar štiri ure, na njem pa so za glasbo skrbeli številni ne preveč znani španski glasbeniki, ki so se jim pri akciji in njeni promociji pridružili številni znani španski nogometaši, med njimi tudi kapetan Real Madrida Sergio Ramos, zvezdnik Barcelone Gerard Pique, kapetan Atletico Madrida Koke, kapetan Betisa, legendarni Joaquin Sanchez in še nekateri.

Očitno so bili uspešni, ogledalo si ga je namreč več kot 50 milijonov obiskovalcev, vsi skupaj pa so zbrali več kot milijon evrov, sredstva bodo šla v dobrodelne namene. Zbrani denar bodo v boju proti koronavirusu v vrhu španske lige namenili za nakup 115 respiratorjev, 1.435.000 zaščitnih mask, 12.595 zaščitnih oblek in pol milijona zaščitnih rokavic. Pohvalno!

Brazilska nogometna zvezdnika prišla deset minut pred zaprtjem mej

Elitna kitajska nogometna liga je bila zaradi koronavirusa, ki je izbruhnil prav tam, prestavljena in naj bi se po zdajšnjih načrtih začela 18. aprila, zato so se nogometaši tamkajšnjih prvoligašev že začeli zbirati in se pripravljati na novo sezono.

Med njimi je tudi precej Brazilcev, a medtem ko so se številni odločili, da se za zdaj ne bodo odpravili na Kitajsko, to ne velja za zvezdnika šanghajskega SIPG Hulka in Oscarja. Nekdanja zvezdnika evropskega nogometa, ki sta se pred časom ob bajnem zaslužku preselila na Kitajsko, pa bi skoraj ostala brez dovoljenja za vstop v državo. Zaradi epidemije koronavirusa, ki so ga na Kitajskem zdaj dodobra zajezili, a se je močno razširil po drugih delih sveta, so se namreč tamkajšnje oblasti odločile, da zaprejo meje.

Če je mogoče verjeti brazilskim medijem, pa sta Hulk in Oscar na kitajska tla stopila vsega deset minut pred zaprtjem meja, ko sta se v družbi klubskega fizioterapevta, prav tako Brazilca Ricarda Lopesa, s potnima listoma pojavila pri cariniku na šanghajskem letališču.

Škandal na Otoku. Zvezdnik Man Cityja v obdobju izolacije organiziral orgijo.

Ne samo zaradi žalostne vesti o smrti mame trenerja Josepa Guardiole, o Manchester Cityju se v obdobju izolacije ob izbruhu epidemije koronavirusa govori tudi zaradi zvezdnika angleških prvakov Kyla Walkerja, le da se je on na naslovnicah medijev danes znašel iz povsem drugačnih razlogov.

V angleških tabloidih se je namreč razširila zgodba o tem, da je ta angleški branilec v obdobju izolacije na svojem domu organiziral orgijo in k sebi povabil dve prostitutki. Ena je njegovo ravnanje tudi spravila v javnost in povzročila škandal, ob katerem so se javili tudi pri Manchester Cityju in v izjavi za javnost zapisali, da bodo primer preiskali.

Medtem se je z izjavo za javnost oglasil tudi Walker. "Rad bi se opravičil za nepravilno odločitev, ki se je danes znašla v časopisih. Razumem, da bi moral biti kot nogometaš bolj profesionalen, saj sem zgled otrokom. Zato bi se rad opravičil moji družini, prijateljem, klubu, navijačem in javnosti, ker sem jih vse skupaj razočaral," je v njej zapisal 29-letnik, ob ravnanju katerega je otoška javnost toliko bolj zagrenjena zaradi tega, ker se je prejšnji teden pridružil pozivom, naj ljudje v teh časih ostanemo doma, s posnetkom pa se je javil na Instagramu.

Walker, ki je leta 2017 iz Tottenhama v Manchester City prišel za 53 milijonov evrov in postal najdražji branilec na svetu, se je tako znašel na udaru angleške javnosti, prav gotovo pa mu pri tem ne pomaga niti bogata zgodovina neumnosti, za katere je poskrbel. Med drugim ga je njegova dolgoletna spremljevalka, s katero ima tri otroke, zapustila, ker jo je nenehno varal. Je samski vsaj zdaj? Ni, njegovo zdajšnje dekle Lauryn Goodman je celo v devetem mesecu nosečnosti ...

Škandal se je danes znašel na naslovnici britanskega tabloida The Sun:

Tole je 21-letna Louise McNamara, ki je zgodbo spravila v javnost (družbo pri slovitem nogometašu pa naj bi ji delala neimenovana 24-letna Brazilka):

Kyle Walket, prostitutka | Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort Foto: zajem zaslona/Diamond villas resort

Takole je Kyle Walker prejšnji teden svoje oboževalce na Instagramu pozival, naj ostanejo doma:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🙏🏾 #StayHomeSaveLives

A post shared by Kyle Walker (@kylewalker2) on

Fantič s tem s posnetkom v času izolacije navdušil nogometni svet 

Z Otoka prihaja tudi zgodba o sinu nekdanjega angleškega nogometaša Seana O'Hanlona, ki je v obdobju izolacije na vrtu svojega doma posnel nekaj legendarnih nogometnih golov. Od božje roke Diega Armanda Maradone s svetovnega prvenstva 1986 do sijajnega prostega strela Cristiana Ronalda na tekmi med Manchester Unitedom in Portsmouthom leta 2008, pa gola Ronaldinha v majici Barcelone v ligi prvakov proti Chelseaju ...  Nogometni navdušenci se boste dobro spomnili vsakega. Poglejte.

Kateri zadetek od teh, ki jih je posnel mali nogometni navdušenec, vam je najbolj všeč?

  • Wayne Rooney
    2,01 %
    3 glasov
  • Cristiano Ronaldo
    12,08 %
    18 glasov
  • Diego Maradona
    32,21 %
    48 glasov
  • Ronaldinho
    7,38 %
    11 glasov
  • Thierry Henry
    7,38 %
    11 glasov
  • David Beckham
    5,37 %
    8 glasov
  • Ronaldo
    4,03 %
    6 glasov
  • Robin van Persie
    10,74 %
    16 glasov
  • Francesco Totti
    7,38 %
    11 glasov
  • Ryan Giggs
    4,03 %
    6 glasov
  • Rivaldo
    7,38 %
    11 glasov
Oddanih 149 glasov

Ronaldovemu soigralci v karanteni zagotovo ni težko. Poglejte, zakaj.

Douglas Costa, brazilski zvezdnik torinskega Juventusa, v dneh nogometne (samo)izolacije preživlja v družbi svojega lepega dekleta, s katerim se zelo zabavata s snemanjem takšnih in drugačnih zabavnih videoposnetkov.

Zabavni posnetki vragolij Douglasa Coste in njegovega dekleta:

Toda še bolj kot to je spletnemu občinstvu v oko padla lepotica, ki greje posteljo nekdanjega člana Bayerna Münchna in Šahtarja Donecka, brazilski model Nathalia Felix. Hitro je marsikdo ugotovil, da če komu, potem v času karantene ni težko temu 29-letnemu krilnemu napadalcu. Pa niti ne zaradi filmčkov, ki jih v teh dneh objavlja na Instagramu, ampak zaradi nečesa drugega. Poglejte, zakaj.

Bi se branili karantene z Nathalio Felix?

  • Branil? V takšni karanteni bi bil z veseljem vsaj 20 let.
    61,80 %
    55 glasov
  • Težko se odločim, čeprav imam občutek, da mi ne bi bilo nič hudega.
    10,11 %
    9 glasov
  • Ne bi. Raje sem na prostem ne glede na družbo.
    6,74 %
    6 glasov
  • Raje sem v karanteni z rojem čebel kot z njo.
    21,35 %
    19 glasov
Oddanih 89 glasov

To je Nathalie Felix:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NATHÁLIA FELIX (@nathaliafelix) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

☀️

A post shared by NATHÁLIA FELIX (@nathaliafelix) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

HAPPY VALENTINE’S DAY ! ❤️

A post shared by NATHÁLIA FELIX (@nathaliafelix) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NATHÁLIA FELIX (@nathaliafelix) on

Ne spreglejte