Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
11. 7. 2017,
15.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija

Torek, 11. 7. 2017, 15.35

6 let, 6 mesecev

V Ljubljani tudi Stefan Savić in Mitch Apau

Olimpija se še naprej krepi, prišla sta Avstrijec in Nizozemec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,53

1

Po hrvaškem vezistu Dariu Čanađiji sta danes Olimpijo okrepila še dva nogometaša. Prišla sta napadalno usmerjeni avstrijski vezist srbskih korenin Stefan Savić, ki je nazadnje igral na Nizozemskem, in Nizozemec Mitch Apau, ki bo zasedel položaj desnega bočnega branilca.

Pri Olimpiji še niso uradno potrdili prihoda Daria Čanađije, čeprav je Rijeka, katere član je ta nogometaš, že objavila, da za eno leto odhaja v Ljubljano. Zdaj so Ljubljančani razkrili, da so se okrepili s še dvema nogometašema.

V Stožice prihaja nekdanji soigralec Kevina Kampla pri Red Bull Salzburgu Stefan Savić. Seveda ne gre za srbskega zvezdnika Atletica, ki si v Madridu deli garderobo z našim Janom Oblakom, ampak za 23-letnega avstrijskega napadalno usmerjenega vezista, ki je produkt mladinske šole Salzburga. Igral je še za Liefering, LASK, Slaven Belupo na Hrvaškem in nazadnje za Rodo Kerkrade na Nizozemskem.

"Počutim se odlično. V Ljubljano sem prišel dobro pripravljen. Sprejeli so me odlično, zato komaj čakam, da začnem igrati," je povedal nekdanji član mlajših reprezentančnih selekcij Avstrije. Ima srbske korenine, nima pa ravno veliko izkušenj z igranjem in ne daje vtisa, da bi bil lahko prav on tisti, ki bo popravil videz ekipe Igorja Bišćana.

Koga vse bo še trenerju Igorju Bišćanu v Olimpijo pripeljal predsednik Milan Mandarić? | Foto: Sportida Koga vse bo še trenerju Igorju Bišćanu v Olimpijo pripeljal predsednik Milan Mandarić? Foto: Sportida

V zadnjem letu ni odigral niti ene tekme

V drugi polovici prejšnje sezone za člansko ekipo Rode ni odigral niti ene tekme, v prvi polovici je igral na Hrvaškem.

Za avstrijska drugoligaša LASK in Liefering jih je odigral 14 oziroma 59 ter ob tem zbral 14 golov in 22 podaj. Za Slaven Belupo, pri katerem je igral skupaj z branilcem Olimpije Dinom Štiglecem, je odigral 61 tekem. Dosegel je šest golov in enajst podaj.

Prihaja član mladinskih selekcij Ajaxa

Druga torkova Olimpijina okrepitev je 27-letni nizozemski desni bočni branilce Mitch Apau, ki je v mlajših selekcijah igral za Ajax. Nazadnje je bil član belgijskega kluba Westerlo, za katerega je na 64 prvenstvenih tekmah dosegel štiri gole. Pred tem je igral še za Waalwijk in Veendam. 

"Ljudje v Ljubljani so prijazni, govorijo angleško, zato verjamem, da se bom hitro vključil. Dobro sem treniral, tudi pri Olimpiji so pogoji za delo odlični," pravi napadalno usmerjeni bočni branilec, ki ga odlikujeta hitrost in moč. "Verjamem, da sem dober na žogi. Upam, da bom to pokazal navijačem Olimpije," dodaja igralec, ki se bo že danes priključil treningom pod vodstvom Bišćana.

V nedeljo gostuje Celje

Do petka, ko bodo sklicali novinarsko konferenco pred začetkom prvenstva, naj bi Olimpija k sebi zvabila še nekaj okrepitev. Že v nedeljo gostujejo Celje.

Ne spreglejte