Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 7. 2023,
13.30

Osveženo pred

9 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35

Natisni članek

konferenčna liga Simon Rožman NK Domžale

Petek, 14. 7. 2023, 13.30

9 mesecev, 3 tedne

Domžalčani pred povratno tekmo v nezavidljivem položaju

Malteška zaušnica: "Nespametne poteze so pripeljale do hudega poraza"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,35
NK Domžale Balzan | Domžalčani so proti Balzanu izgubili s kar 1:4 in se pred povratno tekmo znašli v nezavidljivem položaju. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Domžalčani so proti Balzanu izgubili s kar 1:4 in se pred povratno tekmo znašli v nezavidljivem položaju.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Četrtkova uvodna tekma 1. kroga kvalifikacij evropske konferenčne lige se je za nogometaše Domžal končala z nepričakovanim in visokim porazom proti malteškemu Balzanu. Gostje so iz Domžal odpeljali zmago s 4:1 in si pred povratnim srečanjem, ki bo že v torek, priigrali odlično izhodišče. "Nespametne poteze so nas tako pripeljale do hudega poraza," po porazu pravi trener Domžalčanov Simon Rožman.

NK Domžale Balzan Simon Rožman
Sportal Katastrofa v Domžalah, jalova premoč Maribora

Domžalčani so v četrtkov dvoboj s četrto ekipo zadnjega malteškega prvenstva Balzanom vstopili kot papirnati favoriti, a jim vloge ni uspelo upravičiti. Še več, večer na domačem stadionu so končali z visokim porazom s kar 1:4.

Dobrih tisoč gledalcev je v Domžalah že v 8. minuti videlo gol gostov, ki so pred koncem prvega polčasa po uspešno izvedeni 11-metrovki Jaka Grecha povedli z 2:0, v drugem polčasu pa zvišali na 3:0. Nekaj upanja je gostiteljem z golom vrnil Franko Kovačević, a globoko v sodnikovem dodatku je zmedo v domačem kazenskem prostoru izkoristil Nikola Žerjal in postavil končnih 4:1 za zmago Balzana. Za nameček je v 88. minuti rdeči karton pri domačih dobil Zeni Husmani, zaradi poškodbe pa je srečanje predčasno končal Jošt Pišek.

"Imeli smo pobudo, a obenem prejemali prelahke zadetke. Nespametne poteze so nas tako pripeljale do hudega poraza." | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Imeli smo pobudo, a obenem prejemali prelahke zadetke. Nespametne poteze so nas tako pripeljale do hudega poraza." Foto: Vid Ponikvar/Sportida

"Eno je bila želja, drugo pa je bilo potem prikazano na igrišču. Nasprotnik nas je kaznoval za vsako napako in ta visoki poraz je zelo boleč. Tekme nismo imeli pod nadzorom. Kazen v obliki zadetka je prišla takoj. Imeli smo pobudo, a obenem prejemali prelahke zadetke. Nespametne poteze so nas tako pripeljale do hudega poraza," je glavni trener Domžalčanov Simon Rožman po zaušnici dejal v klubski mikrofon.

NK Maribor Birkirkara
Sportal Damir Krznar: Na Malto z veliko odgovornostjo
Povratna tekma bo že v torek na Malti. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Povratna tekma bo že v torek na Malti. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Njegovi varovanci so si tako pred nadaljevanjem evropske sezone močno otežili delo. "Na Malti bomo šli na vse ali nič. Pred nami je nekaj dni priprave. V povratno tekmo ne gremo z belo zastavo, čeprav je zaostanek velik. Bomo videli, kaj nam bo to prineslo v gosteh."

Povratna tekma bo že v torek, ko se bosta ekipi na Centenary Stadiumu v mestu Ta' Qali pomerili ob 19.30.

Ne spreglejte