Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
2. 3. 2014,
10.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Koper NK Krško NK Zavrč NK Domžale NK Krka NK Celje NK Rudar ND Gorica

Nedelja, 2. 3. 2014, 10.33

8 let

Neusmiljena Olimpija s pol ducata golov v celjski mreži, Gorica šestič zapored

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija se je v 7. krogu Prve lige Telekom s 6:0 poigrala s Celjem, Gorica je preskočila Krško in slavila šestič zapored, Koper je ugnal Krko. Že v soboto je Maribor remiziral z Rudarjem.

Olimpija, ki je v prejšnjem krogu zmagala v Mariboru s 3:0, je četrto zaporedno zmago lovila doma pred 3.7000 gledalci proti Celju, ta je v zadnjem krogu prišel do prve zmage sezone. Olimpija je bila z zmago s 6:0 prepričljiva in ima po sedmih krogih pred velikim rivalom iz Maribora že pet točk prednosti. Celjani nikakor niso znali ustavili naletov Ljubljančanov, ki so gol Celjanov zadevali kot za stavo. Če so gostje že prišli do strelov na vrata, pa se je izkazal vratar domačih, Aleksander Šeliga. Za domače je dvakrat zadel Rok Kronaveter.

Gorica je nove tri točke pred domačimi navijači osvojila proti novincu med prvoligaši, Krškemu. To je bila že šesta zaporedna zmaga Goričanov, kar jih je utrdilo na prvem mestu lestvice. Koper kot največje razočaranje sezone je točke iskal pri Krki v Novem mestu. Po medlem prvem polčasu je v drugem "padlo" kar šest golov, zmage, pa so se veselili gostje.

Maribor proti Velenju ni prepričal

Maribor, s klopi katerega je po bolečem domačem porazu v prejšnjem krogu proti Olimpiji pred domačimi navijači odstopil Ante Šimundža, je z njegovim namestnikom Sašo Gajserjem, ki je debitiral v samostojni trenerski vlogi, gostoval v Velenju in spet razočaral. Novi trener prvakov ni opravil prav veliko menjav v moštvu, edina je bil Danijel Vujčić. Mladi vezist, ki je dobil priložnost prvič v tej sezoni in tretjič do zdaj (dvakrat je nastopil v prejšnji). Rudar je imel več priložnosti in bil bližje zadetku, enkrat je zatresel tudi okvir vrat, a ga je z dobrimi posredovanji nekajkrat rešil vratar Jasmin Handanović. V zaključku tekme so bili bližje zadetku tudi Mariborčani, a jih je ustavil vratar Rudarja, Matej Radan. Mariborčani tako še drugič zapored niso zmagali, v sedmih krogih pa so oddali že deset točk.

Domžalčani prvič niso zmagali v gosteh

V prvi tekmi kroga Domžalčani so Domžalčani gostovali pri Zavrču, na klopi katerega je debitiral srbski trener Ivica Matić, ki je nasledil Hrvata Ivico Solomuna, ta se je moral posloviti po treh zaporednih porazih, in remizirali. S štirih gostovanj v tej sezoni so prinesli kar deset točk, a kaj ko so zelo neuspešni doma. Vse tri tekme pred domačimi navijači so namreč izgubili.

Ne spreglejte