Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 8. 2024,
19.00

Osveženo pred

18 ur, 50 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
Thomas Müller Kristjan Arh-Česen Aljaž Casar Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško Jaka Čuber Potočnik Borussia Dortmund Bayer Leverkusen RB Leipzig Bayern München nemški pokal

Natisni članek

Nedelja, 18. 8. 2024, 19.00

18 ur, 50 minut

Nemški pokal, 1. krog

Sanjski začetek sezone za Šeška, veselje tudi za Casarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,44
RB Leipzig Benjamin Šeško | Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Strelski niz je nadaljeval tudi v pokalu! | Foto Guliverimage

Benjamin Šeško je prejšnjo sezono sklenil z izjemnim dosežkom, saj se je vpisal med strelce na sedmih zaporednih prvenstvenih tekmah Leipziga in s tem izenačil klubski rekord Tima Wernerja. Strelski niz je nadaljeval tudi v pokalu!

Foto: Guliverimage

Ta konec tedna je bil v Nemčiji v znamenju uvodnega kroga pokalnega tekmovanja (liga se začne naslednji). Bayern je pod vodstvom novega trenerja Vincenta Kompanyja s 4:0 premagal drugoligaša Ulm. RB Leipzig je z Benjaminom Šeškom in Kevinom Kamplom v gosteh s 4:1 ugnal tretjeligaša Essen. Šeško je prispeval zadetek in podajo. Med strelce se je za rdeče bike vpisal že osmič zapored! V nedeljo se je napredovala s tretjeligašem Dynamom iz Dresdna veselil tudi Aljaž Casar. Prekmurec je odigral celotno tekmo.

Bayer Leverkusen
Sportal Bayer po izvajanju 11-metrovk do superpokalnega naslova

Pokalni naslov brani Bayer Leverkusen, ki bo zaradi sobotnega superpokala obveznosti v prvem krogu pokala opravil šele 28. avgusta

V Nemčiji že nekaj tednov potekajo nižjeligaška tekmovanja, z uvodnim dejanjem v pokalu pa so prvič na zelenice stopili tudi najboljši nemški klubi, bundesligaši. Bayern München, ki je prejšnjo sezono presenetljivo končal brez lovorike, je v petek zvečer gostoval pri drugoligaškem Ulmu in zmagal s 4:0.

Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. | Foto: Reuters Vincent Kompany bo skušal vrniti Bayern na nemški prestol. Foto: Reuters

Bavarski klub po novem vodi Belgijec Vincent Kompany, Bayern pa je v generalki za Ulm med tednom s 3:0 v kombinirani zasedbi nadigral WSG Tirol. Že na začetku tekme je dvakrat zadel zimzeleni Thomas Müller, končni izid 4:0 pa je v sodnikovem dodatku postavil Harry Kane.

Šeško zadel v polno že osmič zapored

Rdeči biki iz Leipziga, pri katerih se dokazujeta dva slovenska legionarja, to sta Benjamin Šeško in Kevin Kampl, so v novo sezono vstopili z visoko zmago na gostovanju pri tretjeligašu Rot-Weiss Essen (4:!). Leipzig je upravičil vlogo favorita na tekmi v Porurju. Oba Slovenca sta začela dvoboj od prve minute. Presenetljivo hitro so povedli gostitelji, domače navijače so spravili na noge že v 2. minuti, a je vodstvo rdeče-belih trajalo le deset minut. Izenačil je Benjamin Šeško.

Benjamin Šeško je za strelski prvenec v sezoni 2024/25 potreboval le 12 minut. | Foto: Reuters Benjamin Šeško je za strelski prvenec v sezoni 2024/25 potreboval le 12 minut. Foto: Reuters

Mladi slovenski napadalec je v 12. minuti je izkoristil imenitno podajo Amadouja Haidare ter po strelu z glave iz bližine zatresel mrežo Essna. S tem je zadel za rdeče bike že na osmi zaporedni tekmi! Prejšnjo sezono je sklenil s sedmimi zaporednimi tekmami v bundesligi, na katerih se je vedno vpisal med strelce. S tem je izenačil klubski rekord Tima Wernerja, zdaj pa je Radečan nadaljeval sanjski niz še v pokalnem tekmovanju in tako zadel za rdeče bike že osmič zapored!

Šeško je v novo sezono vstopil z zadetkom in podajo. | Foto: Guliverimage Šeško je v novo sezono vstopil z zadetkom in podajo. Foto: Guliverimage Leipzig z igro ni blestel, a je v nadaljevanju srečanja le povišal prednost. Še pred koncem prvega polčasa je Belgijec Lois Openda po hitrem protinapadu, asistenco je prispeval Šeško, zadel za 2:1, kaj kmalu za tem, ko je Šeško (na začetku drugega polčasa je podobno kot Openda zapravil kar nekaj zrelih priložnosti) v 83. minuti zapustil igrišče in ga je zamenjal 19-letni norveški novinec Antonio Nusa, se je slednji ekspresno, že po prvem dotiku žoge na tekmi, vpisal med strelce. Končni rezultat je v 88. minuti postavil Nizozemec Xavi Simons. Kampl je odigral vso tekmo.

Nedelja je prinesla spopad med Sandhausnom in Kölnom, katerega član je19-letni Jaka Čuber Potočnik, ki pa ni bil v kadru. Köln je po podaljšku napredoval s 3:2. Kozličkom sicer ne gre dobro v drugi ligi, po dveh nastopih so osvojili le eno točko. Nazadnje so remizirali pri Elversbergu (2:2). 

Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? | Foto: Guliverimage Bo Jaka Čuber Potočnik v nedeljo branil barve kozličkov na pokalni tekmi? Foto: Guliverimage

Dynamo Dresden je v nedeljo gostil Fortuno Düsseldorf. Rumeno-črni so v zadnjem krogu v tretji ligi, čeprav so zaostajali že z 0:2, Hanso Rostock ugnali s 4:2. Nekdanji mladi slovenski reprezentant Aljaž Casar, ki prihaja iz Bakovcev, je za Dynamo odigral vso tekmo. V prvi postavi pa je začel tudi nedeljsko pokalno tekmo in se s soigralci veselil zmage in napredovanja z 2:0.

Četrtoligaš Kickers Offenbach bo v ponedeljek pričakal Magdeburg. Igra v regionalni ligi, v skupini jugozahod. Nazadnje je v soboto remiziral s Freibergom 0:0. Kristjan Arh-Česen je igral vso tekmo, njegov rojak Gal Grobelnik pri gostiteljih pa 81 minut.

Nemški pokal, 1. krog:

Petek, 16. avgust:

Sobota, 17. avgust:

Nedelja, 18. avgust:

Ponedeljek, 19. avgust:

Torek, 27. avgust:

Sreda, 28. avgust:

Jan Oblak
Sportal Dobre novice iz Atletica, Jan Oblak bo nared
Slovenija : Armenija slovenska nogometna reprezentanca Jan Mlakar
Sportal Visoka zmaga Mlakarjeve Pise, slovo Črnigoja z Venezio
Ne spreglejte