Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
13. 8. 2024,
22.58

Osveženo pred

4 ure, 25 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
Denis Popović NK Celje nogometna tržnica Kevin Kampl Benjamin Šeško Benjamin Šeško RB Leipzig

Natisni članek

Torek, 13. 8. 2024, 22.58

4 ure, 25 minut

Nogometna tržnica, 13. avgust

Vanja Drkušić podpisal za Zenit, Denis Popović ni več član Celja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,38
Denis Popović Celje | Denis Popović in Celje sta sporazumno prekinila pogodbo. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Denis Popović in Celje sta sporazumno prekinila pogodbo.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Steber obrambe slovenske nogometne reprezentance Vanja Drkušić ostaja v Rusiji, saj se je pridružil tamkajšnjemu prvaku, Zenitu iz Sankt Petersburga. NK Celje pa je prek svojih družbenih omrežij sporočil, da se poslavlja od kapetana Denisa Popovića. Napoved Alberta Riere, ki je oznanil, da je v klubu trenutno preveč igralcev prvega moštva in da bodo potrebni odhodi, se uresničuje.

Haris Vučkić Slovenija Latvija
Sportal Čudežni deček slovenskega nogometa, rojen pod nesrečno zvezdo, po 15 letih spet doma

Nepogrešljivi člen čete Matjaža Keka na letošnjem Euru Vanja Drkušić je zamenjal klubske barve, a ostaja v Rusiji. Iz Sočija, ki se je poslovil od elite, se je preselil k aktualnemu prvaku Zenitu. Vrednost prestopa je pet milijonov evrov, Drkušić pa je podpisal petletno pogodbo s klubom. 

Osrednji branilec je na 60 nastopih za svoj nekdanji klub zbral tri zadetke in dve asistenci. To, da bo ostal v Rusiji, sicer pomeni, da ga v tej sezoni ne bomo spremljali v evropskih klubskih tekmovanjih.

Popovič in Celje sporazumno prekinila sodelovanje

"Vrnitev v domače okolje deset let po odhodu je kot kapetan moštva kronal z naslovom državnega prvaka. Po pogovoru s trenerjem in vodstvom kluba sprejeta skupna odločitev o zaključku sodelovanja. Ker pa si kot kapetan in Celjan Denis Popović zasluži primeren poklon, se bo NK Celje od 'Popeta' slavnostno poslovil na domači tekmi z Mariborom. Več informacij sledi," so zapisali na družbenih omrežjih državnih prvakov. Poleg Popovića klub zapušča tudi Matic Vrbanec.

Leipzig našel zamenjavo za Olma

Nemški nogometni prvoligaš RB Leipzig, katerega dres nosita tudi Slovenca Kevin Kampl in Benjamin Šeško, je hitro našel naslednika Danija Olma, ki je prestopil v Barcelono. Le teden dni po odhodu Olma so pri Leipzigu kot novo okrepitev predstavili Antonia Nuso. Komaj 19-letni Norvežan je podpisal pogodbo do leta 2029.

Prestop Nuse, ki je doslej igral za belgijski klub Brugge, mediji ocenjujejo na 20 milijonov evrov.

Bayernova De Ligt in Mazraoui k rdečim vragom

Nogometni velikan Manchester United je podpisal pogodbo z Matthijsom de Ligtom in Noussairom Mazraouijem iz Bayerna Münchna, je danes sporočil angleški prvoligaš. Klub ni razkril, koliko je odštel za igralca, britanski mediji pa poročajo, da je dvojec na Old Trafford prišel za skupaj 70 milijonov evrov.

Petindvajsetletni nizozemski reprezentant De Ligt se bo zdaj znova pridružil trenerju Uniteda Eriku ten Hagu, saj je pod njegovim vodstvom igral že pri nizozemskem Ajaxu. Z rdečimi vragi je sklenil petletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno leto.

"Takoj ko sem slišal, da me želi Manchester United, sem začutil navdušenje nad priložnostjo za nov izziv v tako zgodovinskem klubu," je dejal De Ligt, ki je že osvojil prvenstvene naslove v treh različnih državah z Ajaxom (Nizozemska), Juventusom (Italija) in Bayernom (Nemčija).

Leto dni starejši Mazraoui, maroški reprezentant, je prav tako igral pod vodstvom Ten Haga pri Ajaxu in z njim osvojil tri naslove prvaka ter enega z Bayernom.

Podpisal je štiriletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za leto dni.

"Ten Hag je odigral pomembno vlogo pri mojem razvoju kot igralca, zato je vznemirljivo, da sem spet skupaj z njim, ko vstopam v najboljša leta svoje kariere," je dejal Mazraoui.

Wahi deveta okrepitev Marseilla

Marseille je nekaj dni pred začetkom francoskega prvenstva predstavil deveto okrepitev v poletnem prestopnem roku. To je domači reprezentant do 21 let Elye Wahi, ki je v minuli sezoni igral za Lens. Wahi je po poročanju francoskih medijev, med njimi agencije AFP, stal Marseille 25 milijonov evrov, kar je deset milijonov več, kot je Lens lani plačal zanj Montpellierju.

Mladi napadalec je v pretekli sezoni dosegel 12 zadetkov na 37 tekmah, med drugim odločilnega proti Arsenalu v ligi prvakov. Marseille v novi sezoni ne bo igral v evropskih tekmovanjih, saj je bil v domačem prvenstvu šele osmi. Med okrepitvami novega trenerja Roberta De Zerbija agencija AFP izpostavlja Masona Greenwooda, Pierre-Emila Hojbjerga in Liliana Brassierja. Wahi, ki bo nosil dres s številko 10, bo na jugu Francije ostal do leta 2029.

Gregor Bajde Celje
Sportal Gregor Bajde ni več član Celja
David De Gea
Sportal Tottenham za Angleža odštel 60 milijonov, španski zvezdnik se vrača po letu dni premora
Jaka Bijol
Sportal Vanja Drkušić odhaja k najboljšemu, Jaka Bijol ogroža slovenski rekord
Ne spreglejte