Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Natisni članek

Atletico Madrid špansko prvenstvo Jan Oblak Jan Oblak

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 9.45

6 let, 7 mesecev

Nezadovoljstvo navijačev Atletica

Navijači, ki obožujejo Jana Oblaka, protestirajo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,95

Navijači španskega nogometnega prvoligaša Atletica iz Madrida, pri katerem si kruh služi tudi trenutno poškodovani slovenski reprezentant Jan Oblak, so na tekmi proti Las Palmasu glasno izrazili svoje nezadovoljstvo z napovedano spremembo grba in imenom novega stadiona.

Korporaciji Wanda, kitajskim solastnikom, ki naj bi bili glavni krivci za spremembe, so navijači dali vedeti, da v klubu niso zaželeni. Vzklikali so, da naj se vrnejo domov. Prav tako so začeli zbirati podpise proti spremembam.

Kako bi bil videti grb madridskega Atletica?

Atletico Madrid, klub s 113-letno zgodovino, je prejšnji teden predstavil nov grb, v katerem so sicer zadržali tradicionalne barve, a spremenili njegov levi zgornji kot, kjer je medved, eden od simbolov mesta Madrid.

Bo Škofjeločan v prihodnji sezoni zaigral v dresu z drugačnim grbom? | Foto: Guliverimage/Getty Images Bo Škofjeločan v prihodnji sezoni zaigral v dresu z drugačnim grbom? Foto: Guliverimage/Getty Images

Sporočili so tudi ime novega stadiona, na katerega se bodo preselili s stadiona Vicente Calderon. Stadion se bo imenoval Wanda Metropolitano, s tem imenom pa se navijači kluba ne strinjajo.

Predsednik Atletica zagovarja spremembo grba

"Grb in naša zgodovina sta večna, greh jih je spreminjati," vodstvu kluba, katerega večinski lastnik je družina Gil, sporočajo navijači z obrežja reke Manzanares. Predsednik uprave Miguel Angel Gil in predsednik Enrique Cerezo imata drugačno mnenje: "Wanda in Atletico sta blagovni znamki, njuno sodelovanje bo še povečalo priljubljenost kluba. Sprememba grba in ime stadiona sta nov korak k evoluciji kluba."

Kako se je grb Atletica spreminjal skozi leta?

Simeone v tem ne vidi težave

"V nogometnem svetu so takšne spremembe pogoste. Veliko klubov se je v preteklosti znašlo v podobnem položaju. Ko se pripetijo spremembe grba, se bodo vedno našle osebe, ki jim bo to všeč, a tudi tiste, ki jim ne bo," je prejšnji teden dejal trener Atletica Diego Simeone.

Tako potekajo gradbena dela na novem objektu madridskega Atletica:

Po poročanju španskega športnega dnevnika Marca naj bi korporacija Wanda Atleticu za desetletno uporabo imena stadiona Wanda Metropolitano odštela sto milijonov evrov. Ko bo prizorišče tekem lige prvakov, bo nosil poenostavljeno ime Metropolitano, saj po pravilih Evropske nogometne zveze (Uefa) ne sme biti poimenovan po sponzorju.

Atletico po nepopolnem 16. krogu španskega prvenstva na lestvici zaseda šesto mesto, za vodilnim madridskim Realom pa s tekmo več zaostaja devet točk.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo počival od tri do štiri mesece. | Foto: Guliverimage/Getty Images Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak bo počival od tri do štiri mesece. Foto: Guliverimage/Getty Images

Slovenski vratar Jan Oblak bo po operaciji leve rame, ki jo je opravil prejšnji četrtek v Londonu, počival od tri do štiri mesece. Rdeče-bele v osmini finala lige prvakov čakata dvoboja s Kamplovim Bayerjem iz Leverkusna. Povratna tekma bo na sporedu 15. marca 2017 v španski prestolnici.

Ne spreglejte