Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
2. 10. 2018,
4.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74

Natisni članek

Zinedine Zidane Valencia UEFA liga prvakov Jose Mourinho Manchester United

Torek, 2. 10. 2018, 4.00

1 leto

Kriza Manchester Uniteda

Mourinho ''obtožil'' novinarja, da mu prisluškuje #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,74
Jose Mourinho | Jose Mourinho je poskrbel za najslabši učinek Manchester United v uvodnih sedmih tekmah v prvenstvu po letu 1989. | Foto Reuters

Jose Mourinho je poskrbel za najslabši učinek Manchester United v uvodnih sedmih tekmah v prvenstvu po letu 1989.

Foto: Reuters

Danes je pomemben dan za Joseja Mourinha. Portugalski strateg je sredi najtežjega obdobja, odkar vodi Manchester United. Z rdečimi vragi mu ne gre najbolje na igrišču, tako da se mu vedno bolj trese trenerski stolček. Danes se bo v ligi prvakov na Old Traffordu udaril z Valencio, na Otoku pa se omenja možnost, da bi lahko Mourinha na Old Traffordu nasledil Zinedine Zidane.

Manchester United, ki velja za najvrednejši nogometni klub na svetu, že pet let čaka na angleški naslov. V tej sezoni ne blesti. Je šele na desetem mestu, na sedmih tekmah je osvojil zgolj deset točk, kar je najslabši vstop rdečih vragov v prvenstvo po letu 1989.

Liverpool
Sportal Liverpool se je rešil z evrogolom, Mourinho benti čez sodnike

Za vodilnim dvojcem Manchester Cityjem in Liverpoolom zaostaja že devet točk, v angleškem ligaškem pokalu je presenetljivo izpadel proti ''drugokategorniku'' Derby Countyju. Nazadnje je zmago okusil ravno v skupini H lige prvakov pri švicarskem prvaku Young Boys (3:0), nato pa jo zaman naskakoval na treh zaporednih tekmah.

Portugalski strateg Jose Mourinho, ki mu v zadnjem času ne gre vse po načrtih, se je zato znašel pod velikim pritiskom, a poskuša javnosti še vedno dopovedati, da bo kos izzivu. Na novinarski konferenci pred srečanjem z Valencio je na vprašanje, ali čuti, da se mu po zadnjih rezultatskih neuspehih trese stolček, kratko in jedrnato odgovoril: ''Ne, tega ne čutim.''

Zidane naj bi mu pojasnil, da ga noče vreči s trenerskega položaja

Jose Mourinho in Zinedine Zidane sta sodelovala v Madridu. | Foto: Reuters Jose Mourinho in Zinedine Zidane sta sodelovala v Madridu. Foto: Reuters Angleški tabloid The Sun je poročal o tem, da bi lahko prišlo do trenerske menjave in bi na Old Trafford prišel Zinedine Zidane. Francoz, ki je z Realom v treh letih osvojil skoraj vse, kar se je osvojiti dalo, kar trikrat zapored je bil evropski prvak, je že nekaj mesecev brez dela.

Zidane naj bi tako poklical Mourinha in mu poskušal pojasniti, da ga noče vreči s trenerskega položaja. Povedal naj bi mu tudi, da je bilo vse, kar se je zgodilo v povezavi z Manchester Unitedom, zgolj poizvedovanje njegovih agentov, ali ga zanima mesto trenerja rdečih vragov.

Ko je eden izmed španskih novinarjev v ponedeljek vprašal Mourinha, ali ga je res poklical Zidane, ga je Portugalec z nasmeškom naslovil na novinarskega kolega. Dejal mu je, da tisti, ki je o tem pisal (novinar The Sun Neil Custis), sedi takoj za njim in je nanj pokazal s prstom. Novinar The Sun je španskemu stanovskemu kolegu odvrnil, da je resnično prišlo do pogovora, Mourinho pa se je nato pošalil, da verjetno prisluškuje njegovemu telefonu.

The Sun je po novinarski konferenci zmagoslavno zapisal, da se ni Mourinho niti v enem trenutku trudil zanikati, kako sploh ni opravil telefonskega pogovora z Zidanom.

Portugalec se je pošalil na ponedeljkovi novinarski konferenci. | Foto: Reuters Portugalec se je pošalil na ponedeljkovi novinarski konferenci. Foto: Reuters

Slovenca sodita velikanom iz Manchestra

Dvoboj v Manchestru bo sodil Mariborčan Slavko Vinčić. Zanimivo je, da bosta danes v ligi prvakov na delu dve slovenski sodniški odpravi. Koprčan Damir Skomina bo delil pravico na tekmi med Hoffenheimom in Manchester Cityjem, tako da bosta imela oba nogometna velikana iz Manchestra opravka s Slovenci.

Lionel Messi
Sportal Konec ljubezni med Messijem in trenerjem Barcelone?

Mourinho ni hotel razkriti, ali se je po bolečem sobotnem porazu proti West Hamu o svoji usodi pogovarjal z glavnim operativcem kluba, podpredsednikom Edom Woodwardom. ''To je povsem zasebna stvar. Jaz vas ne sprašujem, s kom ste se pogovarjali včeraj ali pa danes zjutraj niti s kom ste opravili zadnji telefonski klic. To so zasebne stvari. Zato ne bom odgovoril na to vprašanje.''

Nekateri se trudijo bolj od drugih

Mourinho na zadnjem treningu pred tekmo z netopirji, ki so v tej sezoni od osmih tekem v vseh tekmovanjih dobili le eno. Slaba novica za Manchester United je, da je bila to ravno zadnja tekma, domača zmaga proti Real Sociedadu. Valencia tudi nerado izgublja, od osmih tekem je kar na petih remizirala. | Foto: Reuters Mourinho na zadnjem treningu pred tekmo z netopirji, ki so v tej sezoni od osmih tekem v vseh tekmovanjih dobili le eno. Slaba novica za Manchester United je, da je bila to ravno zadnja tekma, domača zmaga proti Real Sociedadu. Valencia tudi nerado izgublja, od osmih tekem je kar na petih remizirala. Foto: Reuters Ko ga je španski novinar vprašal, ali ocenjuje njegovo delo v Manchestru kot neuspešno, mu je odrezavi Portugalec dejal: ''Lahko povem le to, da sem največji uspeh, ki ga je Atletico dosegel v prejšnji sezoni, sam dosegel že leto poprej,'' je imel v mislih zmago v ligi Europa, ki jo je osvojil lani, ko je prvič vodil rdeče vrage. Atletico je z Oblakom postal najboljši v evropski ligi letos.

Poudaril je, kako se nekateri izmed njegovih nogometašev prizadevajo in trudijo bolj od drugih. Ni jih hotel poimenovati, angleška javnost pa je to izjavo hitro povezala s Paulom Pogbajem, kateremu je nedavno odvzel vlogo nadomestnega kapetana. Domnevna nesoglasja s Francozom zabavajo in polnijo naslovnice otoških medijev že dalj časa. Nezadovoljen je Čilenec Alexis Sanchez, ki v zadnjem času sploh ne dobi priložnosti za nastop, čeprav je bil v začetku leta pripeljan v klub kot velika okrepitev in je med najbolje plačanimi igralci angleškega prvenstva.

Jose Mourinho Paul Pogba
Sportal Na relaciji Mourinho - Pogba dokončno počilo

Za nameček zaradi zdravstvenih težav na današnjem dvoboju ne bo Marcosa Roja, Anderja Herrere, Jesseja Lingarda in Ashleyja Younga, ki je nosil kapetanski trak na zadnji tekmi, ko je United izgubil v Londonu pri West Hamu (1:3). Angleški reprezentančni branilec je staknil poškodbo, praznino na njegovem mestu bi lahko zapolnila povratnik Antonio Valencia oziroma Diogo Dalot.

Mariborčan Slavko Vinčić bo danes delil pravico na tekmi lige prvakov na Old Traffordu. | Foto: Vid Ponikvar Mariborčan Slavko Vinčić bo danes delil pravico na tekmi lige prvakov na Old Traffordu. Foto: Vid Ponikvar

Vsi današnji pari 2. kroga lige prvakov:

18.55 Hoffenheim – Manchester City
18.55 Juventus – Young Boys
21.00 AEK Atene – Benfica
21.00 Bayern München – Ajax Amsterdam
21.00 Lyon – Šahtar Doneck
21.00 CSKA Moskva – Real Madrid
21.00 Roma – Viktoria Plzen
21.00 Manchester United - Valencia

Ne spreglejte