Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 10. 2018,
23.01

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Natisni članek

Tottenham Arsenal Manchester City Manchester United Liverpool Chelsea angleško prvenstvo

Ponedeljek, 1. 10. 2018, 23.01

5 let, 6 mesecev

Angleško prvenstvo, 7. krog

Liverpool se je rešil z evrogolom, Mourinho benti čez sodnike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,08

2

Liverpool | Nogometaši Liverpoola so v predzadnji minuti derbija angleškega prvenstva pokvarili načrte Chelseaju.  | Foto Reuters

Nogometaši Liverpoola so v predzadnji minuti derbija angleškega prvenstva pokvarili načrte Chelseaju.

Foto: Reuters

Derbi 7. kroga angleškega prvenstva med Chelseajem in Liverpoolom se je končal brez zmagovalca (1:1). Rdečim je točko z evrogolom v 89. minuti zagotovil Daniel Sturridge. Manchester City se je zaradi boljše razlike v zadetkih povzpel na vrh lestvice, West Ham pa je prizadejal Manchester Unitedu boleč poraz, po katerem se Joseju Mourinhu še bolj trese stolček.

Potem ko sta se Liverpool in Chelsea v sredo na Anfieldu udarila v ligaškem pokalu in so Londončani izločili Kloppovo četo, se je modrim smejalo tudi večji del sobotnega derbija na Stamford Bridgeu. Gostitelji so v 25. minuti prek Belgijca Edena Hazarda, ki ga je zaposlil Hrvat Mateo Kovačić, povedli z 1:0.

Mojstrovina Sturridgea za 1:1:

Modrim se je nasmihala zmaga, a je rezervist Daniel Sturridge v 89. minuti z izvrstnim strelom z razdalje izenačil na 1:1. Angleški reprezentant jo je tako zagodel nekdanjemu klubu. Napori gostiteljev, da bi prišli do zmage, so se izjalovili. Ostalo je pri remiju, Liverpool pa je (podobno kot Chelsea in Man City) tako ostal neporažen v tej sezoni.

Najslabši začetek Man Utd po letu 1989

Izbranci Joseja Mourinha so v uvodnih sedmih krogih zbrali "le" deset točk, kar je najslabši izkupiček rdečih vragov od leta 1989. West Ham, ki ga vodi Čilenec Manuel Pellegrini, je prizadejal klubu iz Manchestra boleč poraz. Londončani so na zadnjih treh tekmah osvojili sedem točk in izboljšali položaj na lestvici. Tokrat so na nekdanjem olimpijskem štadionu kar trikrat premagali španskega vratarja Davida De Geo.

Tako je Marko Arnautović v 74. minuti premagal Davida De Geo in postavil končni rezultat 3:1. | Foto: Reuters Tako je Marko Arnautović v 74. minuti premagal Davida De Geo in postavil končni rezultat 3:1. Foto: Reuters

Portugalski strateg se je po novem porazu, s katerim se je zatresel njegov stolček, obregnil ob sodnike. "Prvi gol je padel iz nedovoljenega položaja, drugega smo si zabili sami, pri tretjem pa so sodniki storili napako. Ko smo zadeli za 1:2, smo se vrnili v igro, a je West Ham kmalu za tem dosegel še en zadetek. Sodniki so storili napako, saj je bil pred tem storjen prekršek nad Marcusom Rashfordom," je pojasnil Mourinho, nezadovoljen s pristopom ekipe v uvodnih minutah, ko je West Ham povedel z 1:0.

Kaj se je še dogajalo na angleških zelenicah v soboto? Arsenal je doma odpravil v tej sezoni odličen Watford, Tottenham je zmagal na gostovanju pri Huddersfieldu Jona Gorenca Stankovića, ki je tekmo spremljal s klopi, prvak Manchester City pa je na Etihadu ugnal Brighton in zaradi boljše razlike v zadetkih prehitel Liverpool.

Eden Hazard
Sportal Chelsea izločil Liverpool, nova zmaga Arsenala, osem golov West Hama

Najboljši strelci:

6 - Hazard (Chelsea)
5 - Agüero (Man City), Kane (Tottenham), Mitrović (Fulham)
4 -  Sterling (Man City), Arnautović (West Ham), Lukaku (Man Utd), Mané (Liverpool), Murray (Brighton)
...

Ne spreglejte