Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 5. 2013,
16.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jupp Heynckes Real Madrid Bayern München

Četrtek, 16. 5. 2013, 16.13

8 let

Mourinha bi lahko pri Realu zamenjal Heynckes

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
To bi bila zanimiva špansko-nemška rošada. Bayern bo v prihodnji sezoni vodil Josep Guardiola. Nasledil bo Juppa Heynckesa, ki v tej sezoni z Bavarci ruši vse pred seboj. Zanj se zanima tudi Real.

Izkušeni nemški strateg, ki je v preteklosti že vodil madridski Real in to kar uspešno (leta 1998 je z belimi baletniki postal evropski prvak), bo v tej sezoni vodil Bayern le še na treh tekmah. In to v treh različnih tekmovanjih. Zadnjo v nemškem prvenstvu, kjer si je ''FC Hollywood'' že zdavnaj zagotovil naslov prvaka (ki so ga igralci tudi dostojno proslavili), bo vodil v soboto na gostovanju v Mönchengladbachu, kar je svojevrstna simbolika, saj je pred desetletji kot napadalec blestel ravno v dresu Borussie.

Nato sledi veliki evropski finale na Wembleyju, v katerem se bo Bayern udaril z rumeno-črnimi iz Dortmunda (v sredo, 25. maja), še zadnjič pa bo pomahal navijačem 1. junija v Berlinu, kjer se bodo Münchenčani potegovali za pokalni naslov s Stuttgartom. ''Na moj naslov je priromalo nekaj ponudb iz tujine, a sem zdaj popolnoma osredotočen le na Bayern,'' je dejal 68-letni Jupp Heynckes, ki namerava izpolniti obljubo in se dokončno posloviti od vodenja nemških klubov. V bundesligi je vodil več kot tisoč tekem, natančneje 1010.

Obstaja pa možnost, da bi po opravljenem delu na Bavarskem lahko nadaljeval kariero v tujini, kjer se je v preteklosti že izkazal. Poleg nekaterih ruskih velikanov ter Monaca naj bi se za Heynckesa po poročanju nemškega časnika Kicker zanimal tudi madridski Real. Jose Mourinho se najverjetneje poslavlja od španske prestolnice, pri Realu pa so naleteli na težave, ko so na Santiago Bernabeu želeli ekspresno pripeljati Carla Ancelottija (PSG). Zakaj ne bi poskusili z Nemcem, ki pozna odlično razmere v španskem nogometu, kar je dokazal tudi v polfinalu lige prvakov, ko je ponižal ''veliko'' Barcelono?

Ne spreglejte