SiolNET. Sportal Nogomet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Modrića prodali Tottenhamu, nato pa "skrili" 2,2 milijona evrov

2

termometer

 | Foto:
Izvršni predsednik zagrebškega Dinama in najvplivnejši človek v hrvaškem nogometu Zdravko Mamić je osumljen davčne utaje in podkupovanja. Na dan prihaja vedno več nepravilnosti.

Hrvaško pretresa nova nogometna afera, v kateri se preiskuje domnevna vpletenost Zdravka Mamića v nečedna dejanja. Hrvaški urad za preprečevanje korupcije in organiziranega kriminala (USKOK) je po poročanju hrvaškega časnika Jutranji list prišel do podatkov, ki Mamića, njegovega sina in še tri vpletene osebe bremenijo utaje davkov in korupcije. Vsem osumljencem so odvzeli prostost.

Ko je Luka Modrić pred sedmimi leti zapustil vrste hrvaškega prvaka in se preselil v London k Tottenhamu, je Dinamo Zagreb nakazal 2,2 milijona evrov nekaterim podjetjem, ki niso sodelovali pri prestopu.

Petim osumljencev se očita, da so združili moči v kriminalni organizaciji, ki naj bi pod okriljem Mamića sklenila sporazum z nekaterimi off-shore podjetji, registriranimi v Švici, ZAE, Veliki Britaniji in Hongkongu. Z njimi so upravljali njegov sin Mario Mamić, Sandro Stipančić in Igor Krota. Vsi so na seznamu osumljencev.

Je zagrebški klub oškodovan za 24 milijonov evrov?

Omenjena podjetja so bila pri prestopih nogometašev zagrebškega kluba v tujino deležna visokih provizij. USKOK sumi, da je omenjena kriminalna organizacija Dinamo oškodovala za skoraj 24 milijonov evrov (okrog 180 milijonov kun).

Eno izmed podjetij, ki se omenja pri prestopu Modrića, je Real Sports Management Ltd. Veliki zvezdnik hrvaškega nogometa, ki brani barve madridskega Reala, je bil zaslišan konec avgusta. Takrat je dejal, da prvič sliši za omenjeno podjetje in dodal, da ni sodelovalo pri njegovem prestopu k Tottenhamu.

Zdravko Mamić, alfa in omega Dinama in hrvaškega nogometa, je trenutno v priporu. Prostore zagrebškega zapora Remetinec lahko zapusti ob plačilu varščine, ki znaša skoraj dva milijona evrov (14 milijon kun).

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin