Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 9. 2021,
19.17

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Empoli mladinska liga prvakov NK Domžale Darko Birjukov

Torek, 28. 9. 2021, 19.17

2 leti, 6 mesecev

Mladinska liga prvakov (1. krog)

Nogometni spektakel v Domžalah, slovenski prvak izziva italijanskega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Darko Birjukov | Darko Birjukov vodi zasedbo NK Domžale do 19 let že devet let. | Foto NK Domžale

Darko Birjukov vodi zasedbo NK Domžale do 19 let že devet let.

Foto: NK Domžale

Slovensko nogometno čast v evropskih klubskih tekmovanjih bo vsaj do zime branila Mura. Članski slovenski prvaki, ki jih vodi Ante Šimundža, ta ravno danes praznuje 50. rojstni dan, nastopajo v skupinskem delu konferenčne lige. Poleg Prekmurcev pa Slovenijo v teh dneh v Evropi zastopajo tudi Domžalčani. Mladinski državni prvaki nastopajo v mladinski ligi prvakov, kjer jim žreb ni bil naklonjen. V sredo bo tako v Športnem parku ob Kamniški Bistrici gostoval italijanski prvak Empoli. Povratna tekma 1. kroga bo v Toskani 20. oktobra.

NK Domžale NK Maribor
Sportal Najlepši dan NK Domžale v tej sezoni in zgodovinski uspeh za Slovenijo #video

V mladinski ligi prvakov se nadaljujeta dve vzporedni tekmovanji. V skupinskem delu se meri 32 ekip, ki se potegujejo za napredovanje tudi v članskem nogometu. Med njimi ni slovenskih predstavnikov, nazadnje je bil to Maribor v sezoni 2017/18. Zato slovenski prvak Domžale, podobno kot še številni najboljši klubi iz drugih držav, ki niso zastopane v skupinskem delu, tekmuje na izločanje. Domžalčani imajo več sreče od Olimpije, ki bi morala zastopati slovenske barve v prejšnji sezoni, a je mladinska liga prvakov zaradi pandemije novega koronavirusa odpadla.

Birjukov: Empoli je prvak Italije

''Mladinska liga prvakov poteka šesto sezono, sami pa v njej nastopamo že četrtič in to je fantastičen uspeh. Hkrati to v primerjavi z ekipo Empolija ne pomeni nikakršne prednosti, saj bodo v sredo zaigrali fantje, ki evropskega nastopa še nimajo. Vendarle ne gre za članski nogomet, kjer izkušnje z evropskih tekem nabiraš iz sezone v sezono,'' pred sredino tekmo, ogled dvoboja v Domžalah bo za vse ljubitelje nogometa brezplačen, sporoča trener domžalske selekcije do 19 let Darko Birjukov. Mladince Domžal vodi že devet let. Tokrat žreb ni bil naklonjen slovenskim prvakom, saj se bodo v sosedskem obračunu udarili z najboljšo mladinsko zasedbo iz dežele aktualnih evropskih prvakov, Italije.

''Empoli je prvak Italije. Besed o tekmecu tako ni treba izgubljati. Težko bo, vendar verjamemo v uspeh. Moštvo smo tako dodobra analizirali in prepričan sem, da bodo fantje šli na igrišče z namenom, da zmagajo. Takšno je naše razmišljanje. Če bo nasprotnik boljši, mu bomo čestitali, če bomo pa mi uspešnejši, upam, da bo nasprotnik čestital nam,'' pojasnjuje strateg, ki je pred davnimi leti prišel v Slovenijo iz Mostarja, nato pa nekaj časa vodil tudi člansko zasedbo Domžal. Zdaj že skoraj desetletje sodeluje z mladinci, ki jih je vodil na vseh dozdajšnjih izkušnjah Domžal v mladinski ligi prvakov. Nazadnje pred dvema letoma, ko so mladi Domžalčani izpadli proti Portu.

Lahko mladi Domžalčani presenetijo sovrstnike Empolija, ki želijo nekoč nastopiti v članski zasedbi, katere člana sta tudi slovenska reprezentanta Petar Stojanović in Leo Štulac?  | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lahko mladi Domžalčani presenetijo sovrstnike Empolija, ki želijo nekoč nastopiti v članski zasedbi, katere člana sta tudi slovenska reprezentanta Petar Stojanović in Leo Štulac? Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Dvoboj 1. kroga se bo začel v Domžalah v sredo ob 19. uri, povratna tekma v Empoliju (za člansko zasedbo igrata dva slovenska reprezentanta, to sta Petar Stojanović in Leo Štulac) pa bo 20. oktobra.

Domžale - Maribor, 1. SNL
Sportal Kosićevi v Celju zapravili prednost dveh golov, Bravo na vrhu
NK Domžale Swift Hesperange
Sportal Domžale ponosno predstavljajo zelo glasno novost #video
Ne spreglejte