Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 12. 2022,
14.15

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

angleško prvenstvo Premier League Liverpool PSV Eindhoven SP 2022 v nogometu Katar 2022 nizozemska nogometna reprezentanca Cody Gakpo

Četrtek, 29. 12. 2022, 14.15

1 leto, 2 meseca

Cody Gakpo

Mladi zvezdnik mundiala že oblekel svoj novi rdeči dres

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Nizozemska : Katar Cody Gakpo | Cody Gakpo je zadel na vseh treh tekmah skupinskega dela prvenstva v Katarju. | Foto Reuters

Cody Gakpo je zadel na vseh treh tekmah skupinskega dela prvenstva v Katarju.

Foto: Reuters

PSV Eindhoven je odhod enega od mladih zvezdnikov katarskega svetovnega prvenstva Codyja Gakpoja v Liverpool potrdil že v začetku tedna, zdaj pa je uradno podpis z Nizozemcem potrdil še premierligaš.

Argentina Enzo Fernandez
Sportal Mladi zvezdnik prvakov pred prestopom - za 120 milijonov

Cody Gakpo je za nizozemsko člansko reprezentanco debitiral šele pred dobrim letom dni, nedavno pa zablestel na svetovnem prvenstvu, ko je zabil na vsaki od treh tekem skupinskega dela. V dresu PSV je v lanski sezoni na 47 tekmah zabil 21 golov, na 24 tekmah jesenskega dela te sezone pa 13.

Želel si ga je Manchester United, a odhaja v Liverpool. Po poročanju britanskih in nizozemskih medijev za 42 milijonov evrov odškodnine. V Liverpool naj bi ga zvabil reprezentančni kolega Virgil van Dijk. "Rekel mi je, da je to prava poteza za moj razvoj, da postanem še boljši igralec. Da gre za velik klub, kjer pa se obenem počutiš kot doma," je ob predstavitvi v Liverpoolu povedal 23-letnik. "Meni pa je to zelo pomembno, saj sem družinski človek. Vesel sem tudi, da je on tukaj in mi bo zato lažje."

Nosil bo dres s številko 18.

Gakpo bo za Liverpool lahko zaigral že na ponedeljkovi tekmi z Brentfordom. Pred tem igrajo še z Leicestrom (v petek, 30. decembra). Redsi trenutno zasedajo šesto mesto v premier ligi. Na 15 tekmah so zbrali 25 točk. "Komaj čakam, da zaigram na Anfieldu. Slišal sem toliko zgodb o tem stadionu, o vzdušju. Res komaj čakam." Debi na Anfieldu bi se lahko zgodil 21. januarja, ko bodo gostili Chelsea.

Manchester City Haaland
Sportal Haaland v rojstnem mestu zabil dvakrat, Man City sledi vodilnemu Arsenalu
Ne spreglejte