Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 1. 2021,
13.19

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17

Natisni članek

serie A AC Milan Mario Mandžukić zimski prestopni rok

Torek, 19. 1. 2021, 13.19

3 leta, 3 mesece

Mario Mandžukić

Milan predstavil hrvaškega zvezdnika s številko 9

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,17
Mario Mandžukić | Mario Mandžukić je bil eden izmed hrvaških junakov na SP 2018, na katerem je osvojil drugo mesto. V finalu je zatresel tako francosko kot tudi hrvaško mrežo. | Foto Getty Images

Mario Mandžukić je bil eden izmed hrvaških junakov na SP 2018, na katerem je osvojil drugo mesto. V finalu je zatresel tako francosko kot tudi hrvaško mrežo.

Foto: Getty Images

Nekdanji hrvaški reprezentant Mario Mandžukić je od danes uradno član Milana. Izkušeni napadalec je po uspešno prestanem zdravniškem pregledu sklenil sodelovanje z Milanom, trenutno vodilnim klubom v serie A. Mandžukić bo rdeče-črni dres s številko 9 nosil vsaj do konca sezone, nato pa bi lahko sedemkratni evropski prvak z njim podaljšal sodelovanje.

Mario Mandžukić
Sportal Milan krepi moštvo v lovu na naslov, prihaja tudi reaktivirani hrvaški veteran

Štiriintridesetletni hrvaški nogometaš Mario Mandžukić je v karieri nosil dres številnih evropskih velikanov. V Nemčiji je bil tako pomemben člen v napadu Bayerna iz Münchna, v Španiji je bil kratek čas tudi soigralec Jana Oblaka pri madridskem Atleticu, med letoma 2015 in 2019 pa je branil barve serijskega italijanskega prvaka Juventusa.

V dresu Bayerna je postal evropski klubski prvak. | Foto: Reuters V dresu Bayerna je postal evropski klubski prvak. Foto: Reuters

Stari dami po slabšem začetku v sezono 2020/21 grozi, da bo ostala brez jubilejnega desetega naslova. Za zdaj kaže najbolje Milanu, ki je okrepil zvezdniški napad in po prerojenem Zlatanu Ibrahimoviću priložnost dal še enemu nekdanjemu zvezdniku Juventusa. Mandžukić je nazadnje nogomet igral na Bližnjem vzhodu, kjer pa je pri Al-Duhailu iz Katarju preživel le kratek čas. Od julija 2020 je iskal novega delodajalca, bil deležen številnih ponudb, nato pa segel v roke AC Milanu. 

Mandžukić bo na San Siru združil moči tudi z nekdanjim soigralcem iz hrvaške reprezentance Antejem Rebićem, s katerim sta leta 2018 proslavljala največji uspeh v zgodovini hrvaškega nogometa, drugo mesto na svetovnem prvenstvu v Rusiji. 

Inter
Sportal Iličić v zaostali tekmi do remija z Udinesejem, Milan znova ušel Interju
Ne spreglejte